inesica -> RE: Gdje upisati dijete- moja muka (20.1.2012 14:12:14)
|
IZVORNA PORUKA: mamicaa http://www.waldorfska-skola.com/ Naišla sam na ovo, pregledala prolistala i proučila, zvala sam ih i u ožujku imaju dane otvorenih vrata. Jako mi se sviđa njihova teorija i njihov naćin razmišljanja i djelovanja, .... "Naš cilj je omogućiti svakom djetetu da unaprijedi i razvije svoje prirodne kapacitete u najvećoj mogućoj mjeri, pri čemu se posebna pažnja pridaje razvoju unutarnje motivacije te poštivanju rada drugih. Nastojimo pružiti djeci pozitivno i inspirativno obrazovno iskustvo, prilagođeno djetetu i njegovim potrebama, dobi i razvojnim mogućnostima. Pristupamo djetetu kao cjelovitom biću koje osim intelektualnih, ima i emocionalne, tjelesne, socijalne i duhovno-duševne potrebe. Kurikulum, program i nastava usmjereni su prema ispunjenju tih potreba. Roditelji su aktivno uključeni u sve aspekte školskog života." Mislim da ako na taj naćin djeluju i pogotovo u skladu i poštovanjem prema prirodi onda će kud i kamo prihvatiti jedno stvorenje i učiti druge da prihvate one koji su nam različiti. Spremamo se na dane otvorenih vrata u ožujku te također na testiranje za upis a kako kaže MM on je spreman i delje raditi na brodu i nakon što otplatimo ovrhe da bi naše dijete dobilo kvalitetno školovanje. A ja također spremna sam za vrijeme dok je u školi čistiti i peglati po kućama. Ooooo, ovo je nesto sasvim drugo, to bi bila idealna skola, budi sigurna! Upoznata sam s tom temom nekoliko godina, i mislim da bi se sva djeca trebala skolovati na ovaj nacin, jer ih nase skole pripremaju na sve-samo ne na zivot! Tamo bi mu bilo najbolje, bez ikakve sumnje. Do nedavno takve skole kod nas nisu bile priznate, ali sada jesu i drago mi je zbog toga, iako mi u blizini nemamo nista slicno.
|
|
|
|