danery -> RE: Reagirati ili ne-kod otimanja igrački? (11.2.2012 21:32:31)
|
IZVORNA PORUKA: markomarin E pa da,baš si to i mislim. Smatram uobičajenim da djeca te dobi uzimaju si igračke, ali mi je neprihvatljivo da roditelji glume gljive s izlikom ne petljaj se u dječju igru. Ja znam da ja ne bih tako.Ne želim se petljati, ne želim uopće ja biti ta koja će drugom djetetu objašnjavati da to nije u redu, pored njegovih roditelja. Ali smatram da to još uvijek nije dječja igra i da smo mi ti koji ih trebaju usmjeriti na način da objasnimo da sada taj dječak igra s tom igračkom, da vrati, a kad se poigra da će mu dati, da nije lijepo otimati. Jer u protivnom, moje će dijete shvatiti da je ok da mu drugi uzima kad svi mi šutimo. Znate da sma danas pitala šogora hoće li mu on reći da vrati igračku ili baš ja to moram????I dobila sam ''pljusku'' na način da šta ja preuveličavam i kakav je to uopće bed kad moj mali ne plače kad mu njegov mali oduzme. Uzrujala sam se jako. Mislim da je rješenje da se ne viđamo, jer očito s njima se ne da dogovoriti niti razmijeniti mišljenje[sm=zmeden.gif] A što se tiče vrtića, to je druga stvar, naravno da tete ne mogu uvijek odreagirati, ali sam vidjela da tete objašnjavaju. Mislim da je djeci drugačija situacija u vrtiću, jer mame nema. A kad je mama tu, valjda je u redu pokušati zaštiti svoje dijete. Baš me ovo sve ratužuje.[sm=smiley19.gif] istina ovo za vrtić,naravno da tete objašnjavaju i primiruju,ali opet je i na djeci dio da s vremenom sami odrade podjelu i dogovor....koliko vidim,ti si postupila ispravno,objasnila i svom i šogijevom malcu da treba dijeliti i dogovoriti se...ali opet nema koristi kad se tata pravi blesav,ufff....onda stvarno dođeš u nezgodnu situaciju [sm=smiley13.gif] ...al ovo kak ti je otpilio da što ako ne plače [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] ja bi ga u top nabila,znači u redu je uzimati i gnjaviti dijete koje ne plače [sm=hudicek1.gif] ja sam ovoj prijateljici u par navrata rekla kroz šalu nek se ne čudi ako joj moja cura malu jedan dan stjera u ćošak pa načupa kad joj dojadi uzimanje igračaka....evo danas smo se opet družile,ma cure ko pupčanom vrpcom vezane,super su se igrale,nijedan vrisak nit otimačina... a jučer je ista ta mala dječaka od 4 godine izjurila van iz sobe i nije mu dala nijednu igračku da u ruke uzme...
|
|
|
|