natalijax -> RE: Mislite li da je žena nitko i ništa bez... (13.2.2012 22:29:18)
|
IZVORNA PORUKA: *Katarina* Ja ipak ne bi isla tako daleko pa ovu svadju, razmiricu ilitiga problem nazivala nasiljem... Ja nekako mislim da je on vise u tom trenutku bio isprovociran necim drugim pa si mu se ti nasla pri ruci i iskalio je svoj bijes na tebi, a kao prilog tome ti stoji cinjenica o sexu i tome koliko te treba moliti koju si spomenula... Mozda je bio ljut radi toga, mozda je bio nervozan radi neceg drugog, mozda mu se skupilo ili mu je jednostavno bio dan takav. Da me se ne shvati krivo, ja niti malo ne opravdavam to sto je rekao niti mislit da bi ti trebala zatvoriti oci na takvo ponasanje, samo hocu reci da mi svi imamo svoje dane kad ispalimo metak u krivom smjeru... Ja uvijek vidim razgovor kao najbolje rijesenje svakog problema, pokusaj mu otvoreno reci kako te pogodilo to sto je rekao, kako nisi to zasluzila jer si ti ta koja je sa djecom, koja ih odgaja, brine za kucu i sve ostalo, njega (pretpostavljam) doceka toplo, skuhano, ocisceno i oprano, a ti si ta koja nosi cijelu obitelj na svojim ledjima i taj posao je daleko tezi, kompliciraniji i zahtjevniji od bilo kojeg terenskog, uredskog ili ne znam ti ni ja kakvog posla. A to da je zena puno mirnija, sretnija i zadovoljnija kad jednako pridonosi obitelji (u financijskom pogledu) svakako stoji. Nitko mi ne moze reci da je super zadovoljan i sretan kad nema svoje nekakve prihode, ma koliki oni bili. Uvijek sam govorila da nije bitno koliko cu zaradjivati u zivotu dok god mogu sebi kupiti barem uloske i sampon a da ne moram pitati u muza. Nekako sam sebe covjek vise cijeni kad zna da pridonosi obitelji i na taj nacin, a samim tim je vise cijenjen i od strane svih ostalih. Kako god bilo nemoj se nervirat niti biti u bedu, mislim da ovo nije neka velika stvar koja se iskrenim razgovorom ne moze rijesiti. A u slucaju da se nastavi ponasati ovako, mozda bi mu mogla reci (na ozbiljan nacin): “Ljubavi razmisljam o tome da se zaposlim, zelim i ja zivot van kuce, mislim da cu se bolje osjecati kad budem sama svoj gazda. E pa sad se ti smisli sto i kako s djecom, kuhanjem, pranjem i peglanjem jer bojim se da cemo doci doma i ja i ti jednako umorni.” - Mozda upali, znam primjere gdje su se frajeri ustrtarili kad su zene uopce promislile o zaposljavanju, i to upravo radi novca, veceg samopouzdanja i samostalnosti, a djelom i radi podjele kucanskih obaveza. Nisu oni tako jaki niti hrabri kako se predstavljaju. Kanader je jedan od rijetkih koji priznaje zenin trud i shvaca sto znaci biti kucanica i majka. Svaka cast! a neznam možda je bio ljut,ja netražim zbilja netražim da moram imat,jer je djete na prvom mjestu,prije dok sam bila sama mogla sam ,al nema veze za 2-3 mjeseca ču stat sa noge sa novim poslom
|
|
|
|