[Brisano sporočilo] (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2012 14:35:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ruwenzor -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 14:40:29)

Rodila.
Uvijek možeš roditi zdravo savršeno prekrasno dijete koje može lupiti auto pa da bude invalid. I kaj ćeš onda? Ubiti ga??

troubled -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 14:43:15)

nitko nije loša osoba zato što mu ovo ili ono zavrti u glavi...nemoj se gristi radi toga...

ja bih, svakako, rodila.

pincirotvajler -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 14:44:30)

nemogu sad reć točno jer se nisam i nadam se nebum našla u sl situaciji
ali mislim da bi pobacila

Nika 24052006 -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 14:50:14)

Meni je ovo jako teška tema,ne znam što bi uopće napisala....Nekako ne mogu realno razmišljati jer nisam nikada bila u takvoj situaciju.Na prvu,onako bez razmišljanja,bi rekla,nema šanse,ne bi abortirala...Zaista ne znam...Nekako mislim da je tvojoj poznanici došao samo trenutak slabosti,pa je izrekla te riječi,ali da joj je teško,je,sigurno.Moja strina ima retardirano dijete,odnosno,sad već odraslu osobu,ima 29 godina.Cijeli je svoj život podredila njoj,jedino je u stanju sama hodati.Otkad je njezin sin dobio djecu,njezina je kćer strašno ljubomorna na tu dječicu,i sad već jako dugo vremena protestira na način da ne ustaje iz kreveta,sad joj mora pelene stavljati,jer ne želi ustati...Znam da joj je teško,a ona se nikada ne žali...Sigurna sam da je i ona prije,ili kasnije,pomislila,da sam znala,ne bi ju rodila...Ali,kad vidim tu silnu ljubav prema njoj,shvaćam da je ona izuzetna majka i žena,koja daje sve od sebe da njezinoj kćeri bude dobro...Ja osobno zaista ne znam što bi učinila kad bi nosila bolesno dijete...

Bablica -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 14:53:07)

baš ja o tome razmišljala u zadnje vrijeme - što da su zadnji put ranije otkrili i rekli nam da neće dijete preživit, ono osnovno da neće moć sama disat (kao što nikad nije) nego samo na aparatima ... neznam da li bi imala snage pobacit. Mislim da bi uvijek u meni bio neki crv sumnje što ako su to bile njihove krive procjene - mislim da bi me to mučilo do kraja života. Ovako znam da su doktori dali najbolje od sebe i da je završilo kako je moralo. Puno sam mirnija ovako. U svakom slučaju nije lako živit s time ni ovako ni onako ...

Nika 24052006 -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 14:58:32)

E,Bablice,kad spominješ crv sumnje....Od moje prijateljice sestrična je bila trudna,i rečeno joj je da će dijtete biti jako bolesno,da će cijeli život provesti kao biljka...Unatoč svim lošim prognozama,tisućama "drugih mišljenja",testovima,pretragama,boravcima u bolnicama,ona se odlučila roditi tu bebicu...Znam da je plakala i bila očajna,govorila je kako joj je krivo što druge žene mogu uživati u trudnoći,a ona samo plače...I na kraju,prije sad otprilike pola godine,rodila je živu i zdravu djevojčicu...Skroz je zdrava,nema mane niti jedne...Pa ti sad znaj,uza sav napredak medicine i svu tehnologiju,greške se potkradaju...

Zvonki -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 14:58:41)

IZVORNA PORUKA: ruwenzor

Rodila.
Uvijek možeš roditi zdravo savršeno prekrasno dijete koje može lupiti auto pa da bude invalid. I kaj ćeš onda? Ubiti ga??

Potpisujem

adryosijek -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:06:41)

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

[sm=smiley13.gif]

danery -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:07:56)

razumijem ženu iz tvoje priče jer je mojoj mami bilo tako sa mojim bratom do njegove 3.godine,rođen je sa tumorom na leđima,nit hodao,nit kontrola sfinktera.....godine vježbi,terapija,operacija,liječenja....
a meni se osobno dogodila trudnoća u kojoj je dijete bilo toliko oštećeno da je krajnji ishod orao biti prisilan porod jer je bilo ili ono ili ja....
oštećenja su bila prevelika,a i na uzv-u je bilo očito čak i meni da su zaostaci u razvoju ogromni....

danery -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:10:39)

imaš temu na www.ringeraja.hr/forum/m_468819/mpage_1/key_/tm.htm#468822

adryosijek -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:13:55)

znam par zena,koje su propale,cuvajuci citav zivot to bolesno dijete,neznam ja bi vjerovatno pobacila, pored svih problema, i jos da moras ici na sve zzive vjezbe,na sve zive preglede ,koji i kostaju,i sve do smrti kad udes u neku mirovinu i ako udes[sm=zmeden.gif]i opet brini za to dijete ...neznam pretuzno je i zao mi je tih zena kaj se muce sa dijecom..[sm=smiley13.gif]

lidac0605 -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:15:15)

Inače sam protivnik pobačaja,al u ovakvom slučaju sam za.Pobacila bi.Jer to više ne bi bio život-ni za to jadno dijete koje ni nije svjesno da postoji nit za majku koja bi dobila preveliki križ za čitav život,nit za cijelu obitelj jer bi se svi morali posvetit tom siročiću.A kaj ak imaš još djece uz to?Sa takvim djetetom ti ne ostaje vrijeme za ostale.

danery -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:26:31)

IZVORNA PORUKA: *Katarina*

I sad mene zanima jesam li ja stvarno losa osoba ako bi mozda razmisljala o pobacaju kad bi doznala da (ponavljam, ne daj Boze) nosim bolesno dijete???

sa takvim stvarima ne žive drugi,nego ti prvenstveno....ja sam išla ovako:
ima pomoći? nema....ok,2.,3.,5.,mišljenje,sve nimalo nade....
dok sam čekala rezultate amniocenteze,znala sam da pomoći nema i da je porod,ovko ili onako,neminovan....
oko mene je skakala njegova rodbina i kvocala kako ja to razmišljam,plakali,kmekali i drekali jer oni neće postati babe,prababe,šukunbabe i sl.,a mene i mm-a nitko nije pitao kako je nama....
pa sam ja sve te narikače poslala van da se ne iživljavaju na meni i odbila uopće razglabati o tome....
otišla u bolnicu,pretrpjela 5 dana svačega,došla kući,otplakala svoje,i gotovo...i danas me nekad stegne,ali opet....da je moglo drukčije,bilo bi,ali pošto nije,jednostavno sam to stavila iza sebe-bilo,prošlo,ne ponovilo se....
ako sam nekome zbog toga loša osoba,neka mu....

mirna -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:27:34)

Pobacila. Sa dvoje zdravih jedva stignem sve napraviti...

Tko ce se sa ljubavljom brinuti za takvo dijete kada roditelja vise ne bude? Svaka cast svima koje bi mogle roditi i odgajati takvo dijete...

sarah_zg -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:36:43)

Draga Katarina,
ne zamaraj se previše s tim što si pomislila. Još nisi rodila, poslije poroda ćeš razmišljati drugačije, vjeruj mi. Ne znam zbog čega se priča o pobačajima uvijek povezuje s vjerom. Imam prijateljice koje su ateisti i rekle su da nikad ne bi pobacije jer je to ubojstvo. A što je s autizmom, on se ne može otkriti u trbuhu, dijagnosticira se oko 3. godine. Ta djeca se najčešće rode zdrava i nitko ništa ne primjećuje. Tim roditeljima je jako, jako teško, ali ne vjerujem da će ubiti svoje dijete jer nosi pelene i ne zna govoriti. Ta žena je to rekla u svom očaju, ali sigurna sam da to ne bi učinila.
Ja ću ti reći što se meni dogodilo: porod mi se zakomplicirao, dijete ostalo bez kisika i šanse da preživi su bile nikakve. Ja sam ga htjela bilo kakvog, samo da je živ. Na kraju je sve dobro završilo i on je moje čudo koje je preživjelo nemoguće, ali zdrav je. S druge strane, meni je sasvim jasno tko je gospodar života i ne bih mogla ubiti nekoga samo zato da bi MOJ život bio ljepši i jednostavniji. Što se u meni začme to ću ja i roditi.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2012 15:36:53)

danery -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:41:27)

dok se ne nađeš u nekoj situaciji koju samo ti možeš riješiti,može se o ntome do mile volje raspredati i namatati....drukčije je kad kroz to stvarno moraš proći...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2012 15:45:12)

modesty blaise -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:48:42)

Da,išla bih na AB. Vidjela sam dosta djece/osoba sa teškim oštećenjem zdravlja,koja nisu svjesna ničega oko sebe i strašno mi je to. Ja ne bih voljela tako živjeti.
Obitelji s takvom djecom su razorene na neki način jer takva osoba traži stalnu skrb,a sve ostalo je nebitno.
Starija djeca koja imaju su zapostavljena.
Financijski da i ne govorim.
Ne bih bila spremna uništiti svoj život ,život svog djeteta i obitelji.
Ne daj bože nikome,ali ja glasam za AB.
Jedino bi me bilo strah da ne otkriju da nešto nije u redu na vrijeme.

ja ću potpisati ovo...

Tanjica Tanja -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 15:49:47)

Ajme, ne znam....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Imam prekrasno dijete i kad nju gledam ne znam kako sam dosada živjela bez nje...s druge strane, ne daj Bože nikome, stvarno ne znam što bih učinila da mi kažu da ću roditi bolesno dijete,....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ali potpisat ću MB.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2012 15:55:28)

sina -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 16:01:07)

IZVORNA PORUKA: danery

dok se ne nađeš u nekoj situaciji koju samo ti možeš riješiti,može se o ntome do mile volje raspredati i namatati....drukčije je kad kroz to stvarno moraš proći...

potpisujem i zato ne znam što bih mogla reći o ovoj temi,osim da ako neka žena koja zna da će roditi bolesno dijete, odluči da ga neće roditi,nikada je ne bih osuđuvala niti smatrala lošom osobom,štoviše pomogla bih joj kako bih joj god mogla pomoći,ali to ne znači da bih i ja pobacila. to stvarno ne mogu reći jer ne znam,a ne dao Dragi Bog da ikad saznam.

mene u svemu tome najviše muči jedna stvar koju je netko već spomenuo:tko će se brinuti za to dijete ili tad već odraslu osobu dok roditelja više ne bude??

mala pcelica -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 16:07:02)

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

potpisujem

krijesnica3 -> RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete? (15.2.2012 16:35:28)

ni ja nisam sigurna što bi odlučila i stvarno ne daj bože da se nam nešto takvo dogodi, susjeda ima djevojčicu 12 godina isto neznam dal je svjesna za svoj život, ali susjeda se s toliko ljubavi brine o njoj, dok je bolesna stalno kod doktora, pa pelene i menstruaciju ima, žao mi je, kad je vidim uvijek pomislim kako bi bilo lijepo da je zdrava i mogla bi se igrati s mojom djevojčicom[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/angel.gif[/image] anđeli naši

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>