DNK - sudski ili privatno?? (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

mala pcelica -> DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 18:37:05)

kao prvo ako je tema na pogresnom mjestu nek moderatori premjeste [sm=smiley1.gif]

situacija ide ovako:

jedan moj poznanik je bio sa curom koja je uporedno sa njim bila sa još nekoliko muškaraca,pri tome je ostala trudna i rodila djete.to je bilo prije 5-6 godina,ona je slučaj prijavila na sud da bi izvukla alimentaciju,a nema nikakvih dokaza o tome ko je otac tog djeteta. navalila se na tog mog poznanika da je djete njegovo(jer je on jedini od ostalih dobrostojeći) i hoće na silu da ga natera da plaća alimentaciju,a za to nema nikakvog dokaza... sudjenje traje otkako se djete rodilo znaci vec 5-6 god i svo to vrijeme sud njemu govori da on mora sam da plati DNK test,jer kao sud nema nista sa tim..ostali momci nece ni da cuju za to jer nemaju para,a ni ovaj dečko isto jer mu nepada na pamet da daje toliko novaca,a 100 % je siguran da djete nije njegovo (tako on tvrdi jer je djete vidio)... e sad mene zanima dal on mora sam da plati taj test ili se to moze odraditi preko suda,tj. ako sud da nalog da se to uradi???

BTW ta cura je u ljubavnoj vezi sa svojim odvjetnikom,pa on pretpostavlja da su sudije "podmazane " ili tako nešto ....

Ruža -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 18:41:41)

Mislim da ga on plaća samo u slučaju ako se očinstvo dokaže, u suprotnom ga plaća ona, ako je na njezin zahtjev. Neka pita na legalisu?[sm=zmeden.gif]

Indy -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 18:44:42)

IZVORNA PORUKA: Ruža

Mislim da ga on plaća samo u slučaju ako se očinstvo dokaže, u suprotnom ga plaća ona, ako je na njezin zahtjev. Neka pita na legalisu?[sm=zmeden.gif]
i ja isto mislim da sam negdje to cula. ali prema tome sto si napisala njemu bi bilo bolje da napravi taj test kako god i rjesi se flundre

mala pcelica -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 18:47:45)

IZVORNA PORUKA: Indy

i ja isto mislim da sam negdje to cula. ali prema tome sto si napisala njemu bi bilo bolje da napravi taj test kako god i rjesi se flundre

pa i ja mislim da mu je to najpametnije [sm=smiley13.gif]

natalijax -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 19:02:01)

da on ga plača,ako se dokaže da nije njegovo onda ona vrača novce,a isto ak ona pokrene i dokaže se da je njegove onda on njoj vrača

modesty blaise -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 19:06:48)

U parnicama za osporavanje odnosno utvrđivanje očinstva, kao i u ostalom u drugim vrstama sporova teret dokaza je na tužitelju, odnosno tužiteljskoj strani.

Ukoliko se predlaže provođenje dokaza utvrđivanja očinstva tzv. DNK metodom, ona strana koja takav dokaz predlaže dužna je predujmiti odnosno na račun suda uplatiti potrebna novčana stredstva visinu kojih svojim rješenjem utvrđuje raspravni sudac.
Ovisno o uspjehu u sporu, parnični trošak uključujući i novčana sredstva utrošena na medicinsko vještačenje bit će u obvezi platiti strana koja je spor izgubila onoj strani koja je u sporu uspjela.

kanader -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 19:25:22)

Milsim da u osijeku postoji laboratorij kojem se uzorci mogu dostaviti poštom i puno je jeftinije od ovog prek suda, na žalost mislim da ti rezultati nisu prihvaćeni na sudu ali služe za orjentir, ak me kužite, dakle ako ovi u os vele da je tata onda je to to....a on onda može tražiti još sudsku potvrdu[sm=zmeden.gif]ako vele da nije onda nek mlada mama financira pa se bude vidjelo[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Nika 24052006 -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 21:46:26)

Da,mm rođak je prije par godina išao na utvrđivanje očinstva.Test e dokazao da je on otac,i snosio je troškove.

mala pcelica -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (16.2.2012 21:57:55)

aha, onda koliko sam shvatila,ovaj dečko ode i napravi test o svom trosku i onda ako je negativan ta zenska mu mora platiti taj iznos koji je on dao sobzirom da je ona potegla sud -jesam dobro skontala??

Bebys -> RE: DNK - sudski ili privatno?? (18.2.2012 15:50:33)

mislim da jesi...neka mu je sa srecom

Stranica: [1]