Korizmene odluke! (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

anaxx -> Korizmene odluke! (22.2.2012 12:47:48)

Mnogi na današnji dan donose neke važne odluke. Odricanje, promjene u životu.... neka pokora!?

Što mislite o tome? Jeste li i vi nešto odlučili?

natalijax -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 13:05:49)

da svih odricanja[sm=smiley36.gif]zekam se dosta sam se ja odricala i još se odričem pa mi nepada napamet bit u korizmi

lidac0605 -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 13:06:41)

Kaj se tiče odricanja-mogu se još jedino odreć zraka koji dišem...
Meni osobno je to bezveze,čovjek bi trebao cijeli život biti ponizan i skroman pred Bogom,svojim primjerom biti primjer drugima,a ne samo u 40 dana korizme...

ciba -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 13:12:54)

IZVORNA PORUKA: lidac0605

Meni osobno je to bezveze,čovjek bi trebao cijeli život biti ponizan i skroman pred Bogom,svojim primjerom biti primjer drugima,a ne samo u 40 dana korizme...

potpisujem i u potpunosti se slažem[sm=bravo.gif]

sina -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 13:33:07)

bravo Lidač! potpisujem

modesty blaise -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 13:46:03)

pa onda ko sam ja da isto ne potpišem....[sm=smiley36.gif]

natalijax -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 13:53:09)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]bravo tak je[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

natalijax -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 13:54:26)

ih zaboravim,kad dođe antiša on bu rekel da se moramo odreč jednog televizora,igračke za djecu i ostalog[sm=smiley36.gif]

anaxx -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 15:02:22)

uh, al ste sve stroge... pa samo sam pitala.....

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.2.2012 17:49:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

leilany -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 20:36:53)

[sm=smiley20.gif]

sretnabeba4 -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 21:11:56)

i još: ja i muž se dogovorili da krećemo na UN dijetu od sutra[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] eto i to su odricanja.

mamacita -> RE: Korizmene odluke! (22.2.2012 21:20:15)

Ja se nicega ne odricem.

Bebys -> RE: Korizmene odluke! (23.2.2012 10:39:25)

imam ideju koju cesto prakticiram..

nas narod je sav u ZELUDCU..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] bit korizme nije bas hrana i odricanje od hrane..

bit korizme je DUH I DUSA...

covjek treba OPROSTITI, ne samo tih 40- dana nego za stalno a korizma mu dodje kao priprema za to jer oprostiti je nekada STRASNO TESKO i ponizavajuce...dakako nisam za suludo oprastanje a to znaci osobe koje se NE MJENJAJU znaci mogu vam naneti jos vecu bol i stetu treba ih samo izbjegavati tako bar ja radim...
ali oprostiti stvarno onima koji to traze i zele promijenu....eto jedan primjer samo dobre korizmene odluke

ima toga NA  BAZI DUHA I DUSE MNOGO STO SE MOZE UCINITI KROZ KORIZMU..

npr. odluciti se ispovijedati tko to nije ucinio mjesecima ili godinama ili slicne stvari...

sretno

Bebys -> RE: Korizmene odluke! (23.2.2012 10:40:41)

Korizma je...želiš li postiti??? Posti od zavisti... Posti od površnosti... Posti od laži... Posti o kruhu i vodi... Posti od neljubaznosti. Budi susretljiv prema drugima i prema samom sebi. Posti od srditosti i moli: „Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome.“ Posti od gunđanja i nezadovoljstva. Otvori oči za sve dobro koje te okružuje i raduj mu se. Posti od gorčine. I budi zahvalan za ono što imaš. Posti od nestrpljenja i pretjeranih očekivanja. Prihvati ljude kakvi jesu. Posti od pustih i nepotrebnih briga. I usudi se imati povjerenja u Boga. Posti od ogovaranja. I otkrij Isusa koji živi u ljudima. Posti od sebičnosti. I otvori se svojoj okolini. Posti od osvetoljubivosti. I pruži ruku pomirnicu. Posti od nepotrebnih riječi. Saslušaj druge. Posti od želje za posjedovanjem i raduj se postojanju. Posti od oholosti. I otkrij vrijednost ljudi koji te okružuju. Posti od ponavljanja pobožnih riječi. I uroni u molitvu. Posti od škrtosti. I otvori srce za potrebe onih koji imaju manje od tebe. Posti od zavisti. I veseli se tuđoj radosti . Posti od laži, otkrij ljepotu istine. Ona će te osloboditi. Posti od nepravde. I otkrij radost pravednosti. Posti od površnosti. I savjesno se posveti onomu što radiš. Čini drugomu što je tebi drago da ti drugi čini. Ljubi Boga nadasve. Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Tada će ti KORIZMA donijeti ploda. Amen! Tako neka bude! P.s. Iskoristi šansu koju ti dragi Bog pruža!

evo lijepih primjera to su citati sa jedne stranice...fini primjeri..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Indy -> RE: Korizmene odluke! (26.2.2012 11:37:36)

ja sam se odrekla slatkoga, bas svega gdje ima secera. nesecerim vise kavu, i nepijem sokove.. znam da u korizmi treba puno vise od odricanja od hrane, ali smatrala sam korizmu dobrim pocetkom za to. zapravo cinim vise to za zdravlje, motiv mi je moja mama koja je dijabeticar i koja je slaba na slatko, zanima me koliko  je to tesko zivjeti bez slatkog, da vidim koliko cu uspjeti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: [1]