Plutokracija (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Indy -> Plutokracija (4.3.2012 10:56:28)

sinoc sam gledala jedan dokumentarac koji me je sokirao. govorilo se o plutokraciji, odnosno vladavini bogatih u americi. o tome kako nestaje srednji sloj drustva koji postaju siromasni, a bogati jos bogatiji. kako  velike korporacije  i bankari postaju gramzivi i nemilosrdni, narod nazivaju kmetovima. zanima me sto vi mislite koliko se hrvatska razlikuje, po tome pitanju, od amerike? da li kod nas vlada plutokracija ili demokracija?
ovdje je kratka definicija
http://hr.wikipedia.org/wiki/Plutokracija

natalijax -> RE: Plutokracija (4.3.2012 14:09:54)

volim čitat o takvim stvarima odem nekad malo pročitam o ilumatima,vjeruj da je sve istina što pričaju i pišu o tom

bubaMaja -> RE: Plutokracija (4.3.2012 14:32:35)

u hrvatskoj vladaju govna i lijeva i desna... kratko i jasno..

mišica 666 -> RE: Plutokracija (4.3.2012 20:18:12)

bubaMajo ni sama se nebi mogla bolje izraziti [sm=smiley16.gif]

mala pcelica -> RE: Plutokracija (4.3.2012 20:24:05)

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

u hrvatskoj vladaju govna i lijeva i desna... kratko i jasno..

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif]

inesica -> RE: Plutokracija (4.3.2012 21:21:00)

IZVORNA PORUKA: natalijax

volim čitat o takvim stvarima odem nekad malo pročitam o ilumatima,vjeruj da je sve istina što pričaju i pišu o tom

Da, i sve sto sam citala u teorijama zavjera, cini se kao da polako izlazi na vidjelo...

natalijax -> RE: Plutokracija (4.3.2012 21:42:13)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]sam smijat ču se ovo mi baš smješno djeluje,al nekak mi zanimljivo čitat ljudi reptili[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]probajte ukucat u gogle[sm=smiley36.gif]bush reptil

natalijax -> RE: Plutokracija (4.3.2012 21:45:09)

http://www.fx-files.com/x-files/iluminati-u-rh.html evo ova stranica kog zanima sve i svaša

Indy -> RE: Plutokracija (5.3.2012 14:45:38)

mene zanima da li su stvarno bogati toliko pohlepni da bi i preko mrtvih gazili?! u dokumentarcu su govorili kako velike tvrtke u americi zivotno osiguravaju svoje zaposlenike i ako netko umre, tvrtka dobiva vise milijunsku odstetu za radnika, dok obitelj nista. sto je zaposlenik mladji koji je umro, to je odsteta veca. imaju cak i naziv za to- mrtvi kmet. ili sto je rasirenije, banke nude hipotekarne kredite i toliko dignu kamatu da ljudi nemogu odplacivati i banka uzme im kucu, kazu da su cak i cijele cetvrti ostale prazne na taj nacin, a ljudi zive na ulici. da li je u hrvatskoj bolje? Da li i kod nas postoji velika razlika izmedju bogatih i siromasnih? da li je nasim politicarima stalo imalo do naroda? ili se sve vrti oko novca, novca.. pa tko je bogatiji  ima moc?

bubaMaja -> RE: Plutokracija (5.3.2012 19:56:05)

IZVORNA PORUKA: Indy

mene zanima da li su stvarno bogati toliko pohlepni da bi i preko mrtvih gazili?! u dokumentarcu su govorili kako velike tvrtke u americi zivotno osiguravaju svoje zaposlenike i ako netko umre, tvrtka dobiva vise milijunsku odstetu za radnika, dok obitelj nista. sto je zaposlenik mladji koji je umro, to je odsteta veca. imaju cak i naziv za to- mrtvi kmet. ili sto je rasirenije, banke nude hipotekarne kredite i toliko dignu kamatu da ljudi nemogu odplacivati i banka uzme im kucu, kazu da su cak i cijele cetvrti ostale prazne na taj nacin, a ljudi zive na ulici.

kratko i jasno DA

natalijax -> RE: Plutokracija (5.3.2012 21:37:20)

ja ko znam da ima al baš ima,u duši je proklet da nemože bit prokletiji,sve su to ista govna

mamacita -> RE: Plutokracija (5.3.2012 21:43:28)

Nisam sigurna da li je to bio Michael Moore, ali ako je bio jedan od njegovih dokumentaraca onda je istinito, i Bogu za plakati. Takvu situaciju gubitka srednje klase smo ja i moja obitelj okusili na vlastitom primjeru. Od ugodne srednje klase igrom slucaja postali smo (necu se izraziti siromasni jer mi je to tako deprimirajuce) siromasni materijalno, ali zato bogatiji duhom. Takva situacija ce biti i ovdje, ako se nesto vrlo brzo ne promijeni. Jer sve ovo sa vecim PDV-om, i ulaskom u EU ne zvuci bas sjajno i bajno.

inesica -> RE: Plutokracija (6.3.2012 12:34:22)

IZVORNA PORUKA: natalijax

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]sam smijat ču se ovo mi baš smješno djeluje,al nekak mi zanimljivo čitat ljudi reptili[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]probajte ukucat u gogle[sm=smiley36.gif]bush reptil

Oooo, daaaa! David Icke svugdje oko sebe vidi reptile, joj kad se sjetim sta sam sve citala... :)

Stranica: [1]