Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 6.5.2012 10:01:40
|
|
|
|
Gardenija
|
i mi smo non stop vani, evo i sad idemo na neku roštiljadu pa se spremamo. Jel dajete bebama željezo? nama je ped rekla da pijemo kao da se spriječi anemija pa to svako jutro, bude mi nervozan pa neznam jel to od toga. uz to još i d3 kapi. bravo za spavanje, mi smo na 8 sati i to mi je isto dovoljno. imam još mlijeka pa ćemo vidjeti dokle
< Poruku je uredio Gardenija -- 6.5.2012 10:03:39 >
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 6.5.2012 10:22:54
|
|
|
|
ribica1
|
Mi danas izgleda nećemo van, kod nas je oblačno i imam osjećaj da će svaki čas kiša past tako da smo curka i ja same osuđene na kuću danas, tata nam radi! Ne dajem joj ništa osim D3kapi nije nam pedijatar ništa reko, šta ste možda vadili krv pa je vidio da vam fali željeza il? Ja joj kapi dajem ujutro jer kao znaju teže past na želudac pa bebe znaju bit nervozne pa bolje ujutro nego prije spavanja
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 6.5.2012 14:24:00
|
|
|
|
marinazg
|
neznam iskreno to za sapun nisam probala jos. ta zena koja mi je to rekla evo sad ceka 5 djete. ona je to svojim curkama radila i nije izgrizlo. ako netko proba prije mene nek javi Mariola jesmo, budem stavila slikice za par dana na face
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 6.5.2012 15:05:19
|
|
|
|
Gardenija
|
nismo vadili krv, to je preventivno kako bi se spriječila anemija. iskreno neznam zašto jer nisu ni prije bebe pile, ali mi kaže ped da se sada to daje bebama jer im je ponestalo zalihe Fe do sada od rođenja pa se mora uzeti. 25 kapi. neznam koliko dugo da dajem pa sam mislila da netko od vas još to mora. A sumnjam da mu fali Fe jer ja i danas popijem one prenatal tablete (još mi od trudnoće ostalo) u kojima ima Fe, ali dobro. za mjesec dana pregled pa ćemo do tad ozdržati pa vidjeti. ni ja ne vidim slike mariola ako su tu slike, jel stavljate tu ili na facebook, ja nemam nikoga od vas tamo pa neznam. mi ušli u 4 mjesec i evo ruke su mu stalno u ustima, polako hvata sve što mu je u vidiku ali teško i kosa mu opada i valjda će mu nova krenuti.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 7.5.2012 8:46:33
|
|
|
|
mariola
|
I moja pije samo d3 kapi. Sina i Gardenija, tu su slike, poslat ću vam u pp. Ribice,hvala. Kaže mm da sam je na vrijeme počela preoblačit svaki dan tri puta i da ne šizim za koju godinu kad ona nastavi s tim
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 7.5.2012 10:22:02
|
|
|
|
Gardenija
|
mariola super, pošalji da vidimo malenu. kad je teško ooljeti tim stvarčicama, a i kratko ih nose. mi nosimo vel 62 sada, nekad hlače i 68 jer imamo platnenu pelenu pa nam je guza ogromna
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 7.5.2012 11:03:35
|
|
|
|
marinazg
|
Mariola imas prekrasnu djecu
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 7.5.2012 11:05:57
|
|
|
|
ciba
|
evo cure da se i mi malo javimo,vase bebice lijepo napreduju i za njih,a naravno i za vas, a mi i demo u pon.na pikicu,sutra navrsava 2 mj.veccccc,kak je to brzo proslo prije 2 tj,kad smo bili u Klajcevoj imao je 5700g ,vidjet cemo napredak u pon,bodić nosimo vel. 74 ,malko je veliki a broj ispod mu je mali :-) i nama su ruke stalno u ustima,mame s malo starijim bebacima,nemojte se cudit ako uskoro osjetite zubić,mojem kumcetu je prije 15-ak dana izbila dva zubica dolje a sad je navrsio 4 mjeseca
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 7.5.2012 11:09:17
|
|
|
|
mariola
|
Marina,hvala ti Od jedne moje prijateljice mala dobila zub s 3 mjeseca,sve je moguće,ništa nije rano.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 10.5.2012 9:47:20
|
|
|
|
Gardenija
|
što da napravim da mi beba ranije ode spavati? navikla sam ga kupati u prvo 18 kad je bila zima, a sada smo to pomaknuli na 19 ili 19i30 i tada pojede malo jer obično jede prije kupanja i odmah zaspi, prvo sam ga uspavljivala a sada ga malo držim i onda stavim u krevetić i nekad mu mobil uključim a nekad sam odmah zaspi. Spava super, dana 5 i pola pa 6 sati. Negdje sam čitala da nekima bebe idu spavati u 23 sata (to mi je malo prekasno) ili 21 sat (što mi je u redu) ali meni do sad ni jedna tehnika kasnijeg odlaska u krevet nije uspjela. Spava i popdne i prijepodne po sat vremena (ili malo duže) i da, jel kupate bebe same ili uz nečiju pomoć? ja još uvijek nemogu sama, pa mi mm uvijek pomaže.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 10.5.2012 10:09:03
|
|
|
|
mariola
|
Gardenija, nisam te baš razumila Ja svoju okupam oko 19h, podojim ju i stavim u krevetić. Nekad zaspe do 8 a nekad do 9 leži i gleda okolo. Kupam ju sama, al tako je to s drugom djecom.Prvog smo pola godine mm i ja skupa ga kupali. Imam vrlo zgodan onaj luftić za kadu pa nije ni malo nespretno sam okupati dijete. Moja ljepotica je jučer bila na uzv kukova.Rekao nam je dr. da joj daje najbolju ocjenu,sve je u savršenom redu. Pohvalio ju je da je prava dobrica Skoro mu je zaspala u onom njegovom lijepom okruženju, stavio joj je winnie pooha da joj svira Ona je sinoć cicala u 8 i do tri noćas se nije javljala 7h je odspavala Onda se u 8 probudila za dojenje i opet nastavila,još spava.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 10.5.2012 10:23:02
|
|
|
|
Gardenija
|
napisah ranije u prošlom postu, ali mislim kasnije spavati, oko recimo 21 sat. prerano mi zaspi. bravo za bebicu i moj spava, inače je budan u ovo doba, ali se probudio u pola 7 pa je bio aktivan pa se valjda umorio.
< Poruku je uredio Gardenija -- 10.5.2012 10:24:36 >
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 11.5.2012 9:45:56
|
|
|
|
marinazg
|
mi imamo problem kaj ide prerano spavat pa mu pokusavam sto kasnije dat jest. evo jucer je zaspao u pola 9 i spavao je do 5, nakon toga ga ja fino nahranila ali frajer nece spavat, mislim odspava pola sata poslje hranjenja a ostalo igranje
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 11.5.2012 10:57:42
|
|
|
|
natali2610
|
Evo B jučer zaspao u 22h , probudio se u 5h , hranjenje i dalje je spavao pa sve 9 h ... Nekad zaspi ranije ali ujutro se nikad ne probudi prije 8h ...
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 11.5.2012 17:05:11
|
|
|
|
Gardenija
|
da bar moj hoće bar u pola 9 zaspati, ajme u deset, kako to? moj evo jučer odspavao deset sati, mi sretni i naspavani iako je zaspao u pola osam a probudio se u pola 5 pojeo i odspavao do 8, super bilo jel prerano za baby gym što vi mislite za bebu od 3 mj, on još ništa svjesno ne hvata u ruke
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 11.5.2012 17:38:43
|
|
|
|
marinazg
|
jao cure blago vama a moj je valjda doslovno shvatio kad smo ga ucili da kad je pada noc da je spavanje a po danu da je budan pa cim svane on ima oci ko sova Gardenija mi smo dobili onu zmijicu na kojoj vise igrackice kaj ide na kolica da se igra i nije htio hvatati dok mu mi nismo poceli stavljat rukice na to. sad sam hvata i igra se s tim pa mislim da bi isto tako i tvoj maleni kad bi shvatio da moze hvatat
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 11.5.2012 21:09:29
|
|
|
|
natali2610
|
B hvata sve bez problema .. Prvo je počeo sa jednom, a evo sad sa 3 mj hvata sa obje ruke ...
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 13.5.2012 8:44:19
|
|
|
|
Gardenija
|
ma hvata i moj s rukama, ali nije svjestan da je uhvatio jer drži dok mu nešt drugo ne postane zanimljivo - ruke najčešće. najbolji mi je kad si dekicu ili s čime je već pokriven navuče preko glave pa ja moram stražarit Sad čak više i nekad neće dudu, izbaci jui stavi rukice, ajme zanimljiva mala stvorenja. ako mu je mobil zanimljiv a onda bi trebalo valjda i to,probat ćemo, čim budem u mogućnost, MM mi kaže da previše trošim na sve te gluposti, ni mi nismo imali pa smo se dobro razvili.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 14.5.2012 19:05:51
|
|
|
|
Gardenija
|
ajmo iskusne mame kako izgleda kad počinju zubi? znam da ste pisale da je moguće da već rastu, ali ja ovih par dana neznam šta ću s bebom. čim ga pustim on se dere i to jako, moram ga nositi a sve gura u usta. ajme. stalno ga pipam jel ima temperaturu ali nema, dajem mu jest svako malo preko dana ali ni to nešt ne pomaže. bude toliko umoran a ne može zaspat, kako takve situacije rješavate? inače je dosad bio dobar,al u posljednje vrijeme je takav. jutros od pol 6 budan,ja luda
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 15.5.2012 14:01:30
|
|
|
|
natali2610
|
Gardenija i B isto slini i gura ručice u usta ali nije nešto posebno cendrav... Možda su ti to zubići a možda je i faza kad traži malo više mamine pažnje ... mala mazica ...
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 16.5.2012 8:21:22
|
|
|
|
ribica1
|
I mi već jako dugo slinimo i sve guramo u usta al zadnja dva-tri dana primjećujem da slinimo puno više i postali smo cendravi i kad joj malo masiram po desnima vidim da burno reagira pa me sve strah da kreću zubi, baš sam poslal mm u apoteku po onaj gel za zubiće zlu ne trebalo Kako ste inače mamice?Jel stignete sve obavljat po kući uz bebače?Jel šetate?Ja luda od oblačenja kad idemo u šetnju, strah me da se ne prehladi pa ju obučem, pa vani čas vruće čas puše, luda sam više od tih kombinacija!!Najgore mi s njenom kosom čim joj nešto stavim na glavu znoji se i sva kosa joj bude mokra!
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 16.5.2012 9:16:16
|
|
|
|
mariola
|
Gardenija kao da si moju L opisala jućer. Isto nije bila baš od volje,sve gura u usta,slina curi,plače pa ja mislim gladna je pa svako malo na cicu...Može biti a i ne mora da su zubi.. Ali ona mi je super što kad god ima dan da je takva ili da baš ne spava čim dođe večer ona zaspe i spava ko top bez kenjcanja i buđenja. Evo je sad u ljuljački, malo gledaigračkice iznad glave malo se igra dudom,izvadijupa pokušava sama vratii u usta. Baby gim koristimo zadnjih par danai zanimljivo joj je,sve šareno,puno igračaka,pokušava ih loviti.A najzanimljivije je kad je braco pored nje.Tako je i sa mobilom kad je u kinderbetu. Inače je prava pričalica i smješkica.Samo čeka kad će pogled ulovit da počne gugutati i smijati se. Ribice, ja stignem sve poredit po kući, kuhati, šetati, nekad i dva puta dnevno. Ako i ne šetamo ispred kuće smo na friškom zraku. Meni je zapravo ovo super period. Koliko god je dijete nervozno ili traži pažnju, uvijek je možeš stavit u kolica i vani. Mislim da nijedno dijete ne plače u šetnji I da, ja joj stavljam trakice od atb na glavu.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 16.5.2012 9:18:58
|
|
|
|
mariola
|
Još malo o zubima...s njima se nikad ne zna.Od moje sestre mali će sad 10 mjeseci, već 8 slini, imao je faze da je po par dana jako nervozan,ima temperaturu...ona uvijek misli da su zubići a on još uvijek ni jednog nema...
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 16.5.2012 10:08:37
|
|
|
|
Gardenija
|
moj nekad i neće u kolica pa ga nemogu u šetnju voditi, a par puta se zacendro u kolicima u šetnji. nema pravila. inače ga mm vodi a ja tad odmorim malo sad ga učim nosit u slingu joj ima super dana kad je beba za poželit a dana kad me iscrpi. stignem kuhat a čistit malo pomalo, niam još ništa veliko spremala umorna sam tak i mom kosa mokra bude nekad, a uvijek mislim da mu je možda hladno pa ga odjenem a da i ne treba tako. a sad mu kosa opada jako, svugdje je ima joj ma ja skužila da kad mi je tako nervozan ja ga skinem i malo bude gol i odmah se cereka a neznam jel to ima veze s tim što pijem puno kave ili ne.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 16.5.2012 10:26:17
|
|
|
|
mariola
|
Draga, ne bi trebala više od 2 šalice kave dnevno popit. Ti samo dojiš,jel? Tako su se meni i T i L znali smirit čim bi ih razgolitila
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!