Krky -> RE: JAVITE MI IMA L I VAS JOS (15.3.2012 22:52:14)
|
Hmmm...vidim da zaista ima puno bračnih problema koje nastaju ili se pogoršavaju zbog roditelja. Sličnih problema imali smo i mi. No, kad smo ulazili (prilično mladi) u brak imali smo nekoliko situacija koje su mene naučile pameti. ne bih sad otišla u prepričavanje, al jedna od osnovnih stavova u braku mi je i danas (a mm od prvog dana) da između nas nema mamice, tatice i bakice; nema savjetovanja, povjeravanja ili bilo čega što preskače nas koji smo si br. 1 (sad ne pričam i ne uključujem klince). Savjetujemo se međusobno, stavove raspravljamo međusobno (ne moraju biti jednaki), sve stvari idu prvo od mene-njemu ili obrnuto, pa onda šire. Tako da je moja mama jednom prigovorila da mi je mm na mjestu ispred nje, da ga slušam itd (haloo!!!). Njegovi roditelji nekako mi se čini, iaju bolji odnos sa mnom, nego sa sinkom, i zaista mogu reći da je svekrva puno puta stala na moju stranu, ali nas uglavnom uzimaju kao par. Ma nemamo mi savršen brak, ali nekako smo stvarno u partnerskom braku (raspravljamo o poslu, djeci, životu, roditeljima, stavovima...), ali ne damo da nam netko (roditelji npr) daju "savjete" "kako bi mi trebali", bez da ih se to zatraži. Tako i ne dolazi često do situacija da se ja moram nosit sama s njegovima (iako vremenom dobiješ vještine), a da je mm indiferentan, ili obrnuto. Žao mi je što danas puno brakova pukne jer ne dođe do takve zrelosti da se shvati da ste vas dvoje = jedno.
|
|
|
|