|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Svatovi-pokloni
23.3.2012 21:52:07   
natalijax
Sjetim se neki dan nešto svatovima, mi smo imali svatove nekih 250 ljudi kad smo otišli ono normalno iza ponoći brojimo pare i tak to, ono jedna koverta prazna i jedna je toliko bila masna da me ubola u oči, mislila sam da će biti više paznih i kod jednih u svatovima kad su otvorili poklon ono prljave čaše od jogurta, strašno nisam očekivala da mi netko mora stavit u kovertu cijelu svoju plaću ali bilo bi mi draže da je napisao čestitku i u njoj sretno mladenci nego što ju je dao praznu,kak je kod vas prošlo?

< Poruku je uredio Ninaa -- 29.3.2012 13:37:25 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: svatovi-poklni
23.3.2012 22:11:16   
Nika 24052006
Mi smo dobili stvarno puno novaca u svatovima(bilo je 420 ljudi,pa nije ni čudo),i isto je bila jedna prazna koverta..Nisam zamjerila,drago mi je da je ta osoba(tko god to bio),ipak došla na moje vjenčanje,iako bi mi bilo draže da su mi,što ti kažeš,bar napisali koju riječ

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 2
24.3.2012 13:03:22   
Bebys
cure moje drage

kod nas SOKACA U SLAVONIJI (cudim se Nika da u sl. brodu nije tako)
DAROVINA SE DIZE U PONOC i nema gospodo prevare...
Čavo  DIZE DAR U PONOC

ovako to ide popne se na stolicu i napravi se red iza njega od najrodjenijih do prijatelja pa redom tako svi
on govori ovako HVALJEN ISUS KUME I STARI SVATE ....taj i taj OTVORI KOVERTU IZBROJI NOVCE ili otvori poklon ako ne otvara onda se prilozi racun da se vidi sta je kupljeno...dakle taj i taj DARUJE NASE MLADENCE SA TOLIKO I TOLIKO ILI SA TIM I TIM..

hvala im
BOGU NA CAST MLADENCIMA NA DAR
plesanje sa mladom ili mladozenjom i slikanje pa druga osoba...

TO JE PRAVA STVAR
TAKO KOD NAS IDE ODUVIJEK I DANA DANAS...i to je najpametnije i najbolje...
ako nemas love uvijek imas za neki poklon pa tamn bio i iz tvoje vlastite kuce...bilo sta...

Neposredna veza do poruke: 3
24.3.2012 13:59:25   
ruwenzor
Mi smo dobili puno love (zato smo i mogli kupiti kućicuuser posted image ), ni jedna kuverta nije bila prazna, dapače, od nekih smo dobili puno više nego što je uopće pristojno user posted image . Dobili smo i nešto konkretnih poklona (slike, aparat za kavu...) al uglavnom money money money

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 4
24.3.2012 14:21:31   
natalijax

IZVORNA PORUKA: Bebys

cure moje drage

Čavo  DIZE DAR U PONOC

ovako to ide popne se na stolicu i napravi se red iza njega od najrodjenijih do prijatelja pa redom tako svi
on govori ovako HVALJEN ISUS KUME I STARI SVATE ....taj i taj OTVORI KOVERTU IZBROJI NOVCE ili otvori poklon ako ne otvara onda se prilozi racun da se vidi sta je kupljeno...dakle taj i taj DARUJE NASE MLADENCE SA TOLIKO I TOLIKO ILI SA TIM I TIM..

hvala im

TO JE PRAVA STVAR
ako nemas love uvijek imas za neki poklon pa tamn bio i iz tvoje vlastite kuce...bilo sta...

znam da se to radi i meni je to tako ružno

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 5
24.3.2012 14:23:01   
pincirotvajler
i meni,ajmeee user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

Neposredna veza do poruke: 6
24.3.2012 14:28:10   
natalijax
moje sestre i brat su dali jako ljepi poklon,njegovi starci moja mama pomogli su nam pola od svatova i nisu stavili novce napisali su čestitku,meni nije bilo potrebno čitanje darova jel bi ispalo da nam starci nisu dali,danas je takva situacija da ti nemože od najbliže rodbine dat poklon košto bi možda neka faca u svatovima jedva čekala da se nasladi e evo brat joj je dao tisuću kuna

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 7
24.3.2012 14:52:23   
lidac0605
Mi smo imali malu svadbu(davne '98.)-70ak ljudi,dobili nešto sitnijih konkretnih poklona tipa friteza,mikrovalna,telka i 2000 maraka,od kojih smo odma 1000 morali dat za muziku...nas dvoje smo fakat kretali od nule,sve kaj imamo smo si sami stvorili svojim rukama,bez ičije pomoći...i jako sam ponosna na to. Meni pokloni nisu bili važni...važno mi je samo bilo da smo nas dvoje postali jedno :)

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 8
24.3.2012 15:39:46   
Indy

cure moje drage

Čavo  DIZE DAR U PONOC

hvala im

TO JE PRAVA STVAR

to je izumrli obicaj, to nevidim vise da se radi, pa ni u slavoniji. bila sam po dosta svatova, imala sam i svoje. obicaj je u ponoc ples s mladenkom i darivanje bez tog prozivanja.

< Poruku je uredio Indy -- 24.3.2012 15:41:15 >

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 9
24.3.2012 15:46:25   
mišica 666
meni je to prozivanje ajme majko ne može svak dat puno novaca pa se može osjećati jadno naspram drugih osoba. kod nas u Dalmaciji pokloni se nose par dana prije svatova doma u mlade ili mladoženje i to mi je puno bolje. šta mora svak znat kolko sam poklonila i šta sam poklonila.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 10
24.3.2012 21:07:41   
inesica

IZVORNA PORUKA: mišica 666

meni je to prozivanje ajme majko ne može svak dat puno novaca pa se može osjećati jadno naspram drugih osoba. kod nas u Dalmaciji pokloni se nose par dana prije svatova doma u mlade ili mladoženje i to mi je puno bolje. šta mora svak znat kolko sam poklonila i šta sam poklonila.

I ja to vec dugo nisam vidjela, zadnji takvi svatovi su nam bili frisko poslije rata. I kako je bilo takvo vrijeme, nigdje posla, mi smo se stvarno kao obitelj potrudili naci neki dostojan poklon, ali svejedno nam je bilo neugodno to prozivanje (kod nas u Baranji to nije obicaj). Iako su rekli samo " od rodbine te-i-te jedan lijep poklon" a i nisu znali sto je jer je bilo umotano i veliko, pa valjda da se tamo ne razvlaci...inace, jedna imucna obitelj je bila u pitanju i mahalo se lovom na sve strane. Taj dio je nekako upropastio takav svecani dogadjaj.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 11
24.3.2012 21:27:56   
bubaMaja

cure moje drage

Čavo  DIZE DAR U PONOC

hvala im

TO JE PRAVA STVAR

Ovo mi je jedan od najgorih seljakluka koje sam ikada vidjela i čula.... to tako dovodi ljude koji nemaju u neugodnu situaciju da ili se zadužuju ili otkidaju od usta samo da se ne bi osramotili.. osobno na takvo vjenčanje ne bih niti išla.. mene ne zanima tko je koliko dao, a na mom vjenčanju dao je svatko koliko je mogao, neki ranije, neki kad su došli, neki kod torte (svatko se ravnao prema svom običaju) - nikome nisam pogledala koliko je dao pred drugima, nego smo drugi dan prebrojali i spremili... imala sam prijatelje koji su nam dali 200kn jer više nisu imali i crtež od kćerkice na kojem smo mi dvoje - smatram to predivnim poklonom! imala sam ljude koji su mi donijeli samo sitnicu i svi su bili jednako ugošćeni, zadovoljni i sve isto pa dali oni najviše ili najmanje ))))))

zanimljiva je činjenica Bebys da su takvi ISTI običaji i u Srbiji )))

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 12
24.3.2012 22:00:38   
Nika 24052006
cudim se Nika da u sl. brodu nije tako

Nije Baybs,na "ovoj strani" Slavonije su drugačiji običaji,nego kod vas.Sve i da je to občaj,ja ne bi dozvolila to prikazivanje na dan mog vjenčanja,nema šanse....Da se netko od mojih gostiju osjeća loše,jer možda nije imao/mogao dati više...ma dajjj....Nema to veze sa poštenjem....Da sam imala i 10 praznih koverti,ne bi mi bilo bitno,bitno mi je da smo mm i ja zajedno i da su nam došli dragi ljudi...A sad,koliko je bilo para,ili praznih kovert,zaboli me...

< Poruku je uredio Nika 24052006 -- 24.3.2012 22:06:09 >

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 13
24.3.2012 22:03:48   
Zlato mamino

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

cure moje drage

Čavo  DIZE DAR U PONOC

hvala im

TO JE PRAVA STVAR

Ovo mi je jedan od najgorih seljakluka koje sam ikada vidjela i čula.... to tako dovodi ljude koji nemaju u neugodnu situaciju da ili se zadužuju ili otkidaju od usta samo da se ne bi osramotili.. osobno na takvo vjenčanje ne bih niti išla.. mene ne zanima tko je koliko dao, a na mom vjenčanju dao je svatko koliko je mogao, neki ranije, neki kad su došli, neki kod torte (svatko se ravnao prema svom običaju) - nikome nisam pogledala koliko je dao pred drugima, nego smo drugi dan prebrojali i spremili... imala sam prijatelje koji su nam dali 200kn jer više nisu imali i crtež od kćerkice na kojem smo mi dvoje - smatram to predivnim poklonom! imala sam ljude koji su mi donijeli samo sitnicu i svi su bili jednako ugošćeni, zadovoljni i sve isto pa dali oni najviše ili najmanje ))))))

zanimljiva je činjenica Bebys da su takvi ISTI običaji i u Srbiji )))

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 14
25.3.2012 1:17:10   
lilia
Ajme koji grozni običaji... šta toga još negdje ima?
Kod nas se dolazi u kuću 2,3 dana prije vjenčanja i nose se pokloni.
Obično četvrtkom, kod mlade njezini uzvanici a kod mladoženjinih njegovi.
Mi baš nismo robovali običajima, kako smo se ženili 80-ak km od kuće, tako je cijela organizacija i spavanje bilo tamo.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Zlato mamino)
Neposredna veza do poruke: 15
25.3.2012 12:12:34   
danery
mm i ja obično za poklon dajemo određenu svotu novca,neovisno o tome je li u pitanju prijatelj ili rod....uz to pitamo treba li im nešto određeno,pa ako treba,onda kupimo,ako ne,onda novce damo....

ovo što je bebys napisala,da,još uvijek se nađe u slavoniji,više istočnoj....
meni se to osobno ne sviđa,jer uvijek ima onih koji omgu dati više,a i onih koji ne mogu....
isto tako nije mi baš nešto privlačno nasviravanje himne,natpisi dobro došli,živjeli madenci,srca od balona i ine mrdarije....a prodavanje mlade....pa mislim si,otkad znam mm-a skupa smo,ak već nije i kredit mogao za mene otplatit,taman sad treba da me kum njemu kupi za paket žvaka user posted image
mi smo imali samo zajedničku molitvu i slikanje iza ponoći....novaca smo dobili sasvim dovoljno,ni puno ni malo,ali nije nam to ni bilo u interesu....glavno je bilo da se podružimo sa dragim ljudima....user posted image user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 16
25.3.2012 16:57:31   
Bebys
pa onda se ne zalite na prazne kuverte...ja nisam bila u svatovima nekih 10 godina i moguce je da se to vise ne radi...moje seke svatovi su bili u zagrebu i isto su bile kuverte ali to je bilo samo naj naj uza rodbina i nijedna naravno nije bila prazna jer su to sve stricevi i tetke i najveca rodbina...

ja osobno nisam rekla da se to meni svidja samo sam rekla kako je islo kod nas..i nikada nitko nije prigovarao jednostavno je tako bilo...moguce je da se to izmijenilo...moderna vremena ..samo onda ne zalite za praznim kuvertama

sve ima prednosti i nedostatke...
vrlo je KULTURNO napisati na kuvertu od koga je...ali o kulturi manje vise...to je druga tema user posted image

Neposredna veza do poruke: 17
25.3.2012 17:29:20   
kanader
poklone sam uvijek davao u skladu s mogućnostima, a smatram da me u svatove zovu dragi ljudi koji žele podijeliti radost svog novog početka zajedničkog života. nikad nisam prisustvovao nikakvoj prozivci ni brojanju novaca pred gostima jer malo je reći da mislim da je to zatucanouser posted image

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!