Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Travanjske bebice :) 11.11.2012 21:55:40
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Evo i nas!! Mama jaaaako bolesna a B je ok sad. Inhaliram ga ujutro i navecer pa slajm bude rijedak i pokupim usisivacem! Imamo to od prvog dana! Ariana zakon!!! :))) Ja ujutro trcim kod doktora. Grlo me junacki razara, a nos necu ni spominjat... Zao mi je malca mog jer se ne mozemo lijepo ni pomaziti... Evo ga upravo MM uspavljiva i smije se u snu, al na sav glas!!!! Hehehhehe... Mi imamo puzzle i iscupamo 8-icu svaki put i svaki put zavrsi u ustima! Zanimljive su mu pa me svakakva istrazivanja ne brinu! Tko ce pohvatat sve to! :)) Puse svima!!!
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 11.11.2012 22:05:18
|
|
|
|
marijajurkovic
|
ZDRAVO DRAGE MAMICE I MALIŠANI NAŠI... ja sam nova ovdje i imam sinčića od 7,5 mjeseci ... jako je veselo dijete strašno voli igru...ali nikako da se odluči puzat to mu je jos nekako nepoznat svijet što se tiče hrane taj malac ne bira ništa sve što mu se ponudi papa....(tu je na svoga tatu) i da ne zaboravim imamo gornja dva zubica od kada smo imali 4,5 mjeseca i sada nam izijaju gornja dva a mi smo mladi roditelji i odlicno se snalazimo u ulozi roditelja... nadam se da cemo se jako puno druziti ...
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 11.11.2012 22:23:26
|
|
|
|
Melixina
|
dobrodosla marijajurkovic!!! slatki je maleni (pretpostavljam da je to on na slikici?).. sto se tice puzzli.. mi kupili u konzumu neke sivo plave.. i ribala sam ih sa sredstvom nekim za dezinfekciju , ali nekim blagim jer se s time i ruke peru, a antibatkerijski.. pa sam ipak , bez obzira na to jos preko stavila poplun,deku i dekicu koju kad zbljuca ide na pranje.. tako da nema straha za naseg malisana ... slabo zadnja dva dana spava.. a i po noci je nemiran.. pretpostavljam zubici.. imamo dva donja, ali eto, mozda stizu neki novi...ubrzomamica sretno s ozdravljenjem.. nadam se da nije nista zarazno... beba2 malecki je prava malena bombica samo neka papa!! meni je moj sad kako je uz ciku na dohrani, nekako omrsavio.. vise nema onak duplu duplu bradicu.. i nekak mu je trbuscic manji .. samo neka je zdravlja , bit ce vremena kada ce se skidat kile (cim stane na nogice).. Kony joooj, nek je sve dobro proslo.. brz oporavak zelim.. da vas pitam.. jeli dosta davat mu 2e kasice na dan (1vocna i 1povrtno mesna) + 3-4puta cika?
|
|
RE: Travanjske bebice :) 12.11.2012 8:33:53
|
|
|
|
freelove
|
Vidiš, mene isto brine to kaj je Bela sad napunila 7 mjeseci, a pojede samo par žlica povrtne kašice između 11 i 12 i samo ponekad oko 6-7 navečer malo voćne kašice(samo 3-4 žličice).....ostatak dana samo cica. Danas ću prvi put meseko ubaciti u juhicu....baš me zanima. A u srijedu imamo kontrolu kod pedice pa bumo vidli kak napreduje. Svima bubanima i brzo ozdravite.....
|
|
RE: Travanjske bebice :) 12.11.2012 14:19:21
|
|
|
|
Marti83
|
Melixina tako ja dajem malome 2 kašice dnevno i ostalo cika.To što je omršavio ne znači da mu fali,nego se možda malo izdužio,ipak postaju od bebe već polako veća djeca...Meni se nekad desi da mu dajem i po 3 puta nešto na žlicu,naravno ne količinski puno jer ako vidi nas da jedemo moram imati i za njega nešto spremno.Frajer se buni ako ne jede i on . Noćas smo jako loše spavali,svaka 2 sata se budio Što se tiče dohrane, da li to što piše u onim nesretnim tablicama pod žitaricama-pšenica znači da se može dati i tjestenina koja je napravljena samo od pšeničnog brašna i vode?Tu pretpostavljam dolaze i razni keksi koji se napokon smiju jesti,iako ja njemu već petit kekse naribam u voćne kašice. Da iskreno kažem nisam gledala da li je na puzzlama pisalo da li ima nekih štetnih boja,ali imam i neke iz Italije(posuđene) koje su sigurne jer EU ne uvozi ako su štetne.
|
|
RE: Travanjske bebice :) 12.11.2012 14:22:39
|
|
|
|
Kony
|
Mi isto papamo dva puta kašicu jednu povrtnu i jednu vocnu i mislim da je to dosta. Kupila sam mu frutolino jer se on pravi s vodom ali ga nece jesti. . Seki sam uvijek navecer davala još takv neku kasicu ali on nezeli. Ubrzomamice brzo ozdravi!! Marijajurkovic dobrodosla. Nema veze sto si mlada drago mi je da ste uhvatili ritam. Samo naprijed budemo se druzili
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 12.11.2012 18:31:45
|
|
|
|
marijajurkovic
|
Mame drage imamo maleni problem vec zadnjih par dana moje sunce ima tvrdu stolicu, npr.danas je 4 puta kakio ali sve je to bilo kao zrna graha ili tako nesto tvrno ... Nije plačljiv i nebo ga trbuh ali sve jedno kako mu pomoc da mu stolica omeksa...sta mu dati ?? P.S. danas je papao tikvicu i krumpir za rucak i kuhanu jabuku i krusku popodne...
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 12.11.2012 22:15:32
|
|
|
|
Melixina
|
jooj freelove bas si pazljiva, i ja saljem bubanima i zelim sto prije ozdravljenje.. Marti83 tako i nas , cim mi papamo i on mora papati .. e marijajurkovic sto se tice kakice i nas muci isti problem od kad smo presli na dohranu.. osobno sam kupila caj od kamilice od hippa za probavu i nisam sigurna jeli mu bas pomaze s obzirom da kaka svaka 2-3 dana.. ali trudim se dati mu hrpu vode da mu to mozda omeksa..i onda u pocetku, kada je dan za kakanje, u pocetku bude full tvrdo i sav se preznoji jadan dok stisce i onda poslije zna biti fini meki stolcek.. e da primjetila sam da mu je buca/bundeva pomogla jednom kod oscipacije i tvrdog stolceka..
|
|
RE: Travanjske bebice :) 12.11.2012 22:31:06
|
|
|
|
Kony
|
Davajte im kašicu od šljiva i ako dojite vi popite puno jogurta one sensije ili aktivije. Možete i skuhati čaj od suhih šljiva i to im dajte da piju. Nadam se da sam malo pomogla.
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 13.11.2012 10:56:44
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Evo i nas! Mama je dobila antibiotik uz dijagnozu kronicne upale grla! Joooj pa cijelu trudnocu nisam ni lekadol popila a od kad sam rodila ovo je vec 3-4 put da sam prehladjena! B je dobro, iskasljava slajm. Sutra nam je kontrola pa budemo vidjeli sto ce ped rec. Vidim da vecina beba vec lijepo papa, a mi navecer pojedemo rizicu a kasice nam i ne idu bas... Zlica-dvije... Cak sam kupila hippove misleci kako ce bit bolje dok se navikne al isto je. Poslje cu m skuhati bundevu! Dobila sam domacu tek ubranu pa je steta da ju ne probamo! Bas me zanima reakcija! Pusa svima!
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 13.11.2012 12:58:47
|
|
|
|
newmum
|
Bokić mamice!! Prije svega želje za brzo ozdravljenje svim bolesnim mamicama i bebačima!! Evo da se i mi malo javimo...čitam vas,ali nikako stogod napisat. Mi smo hvala Bogu dobro, papimo kašice sada 3 puta dnevno, od toga 1 voćna. Cikamo samo 1 put dnevno i pijemo AD babylove 2 barem dva puta dnevno i večernju kašicu pravimo sa kravljim mlijekom 3.2 Jedemo sve na žlicu, čak i mljekeco i čajko pijemo na žlicu...beban mi lijen pa nece na bocu, ni onu na kljun. No glavno da papi. Počeo mi se zadnje 4 noći opet buditi 1 put za cikanje bez obzira koliko navečer pojede. Jedemo naveliko piletinu i rižu, ovih dana ću mu riblju juhu spremiti. Jedino me brine to cikanje, točnije kako ja pijem one C vitamine od 500mg koje on dobiva priko mlika..e sad kako veoma slabo cika bojim se da ne dobiva dovoljno vitamina C....pa se kontam zvati pedića i pitat da mi propiše za njega one koje mame koje ne doje daju svojim bebačima... .... Što vi kažete??? Mi još ne puzamo,guza nam još uvik teška pa nas prevali, niti zubića imamo. Duda nam je postala zakon,a rukohvati od kolica češkalica za desne.. Dobili smo na poklon hodalicu i pomalo ga stvaljam u nju. S obzirom da je šarena i svira i svijetli silno mi je interesantna i voli biti u njoj, digla sam je na najvišu visinu tako da mu nogice samo dodiruju pod, jer ipak mislim da nije još za to. marijajurković dobro nam došla!! Ako ti ništa od danih savjeta ne pomogne, imaš u ljekarni neki mlijećni šećer koji se rastopi u malo vode i da bebanu za probavu. To je nama pedič predložio kad smo imali isti problem, međutim nama je šljiva pomogla pa nije bilo potrebe. Čestitke svim malim puzalicama i šetaćima!!! Eto toliko od nas! Veliki pozdraav!!
|
|
RE: Travanjske bebice :) 13.11.2012 19:01:01
|
|
|
|
NitMit
|
bro večer! evo i nas nakon malo duže vremena. sa 6 mjeseci imamo 69 cm i 7800 g. i izašao nam je zubek! jeijiiii! bilo je dva dana cendranja, stalno grebanje po ustima, puuuno sline i etoga, izašao mali bijeli crvuljak. u međuvremenu smo prošli i crijevnu virozu, i to svo troje. katastrofa je bilo, al sad je sve opet ok. ja sad imam već 4. od poroda i mrzim ju.... u vrijeme viroze sam joj davala orsnormiu. to je paketić sa rehidracijskom soli da ne dehidrira zbog povraćanja i nekakvim probiotičkim praškom za probavu. pomoglo nam je puno. pozdravek curke purke!
|
|
RE: Travanjske bebice :) 13.11.2012 22:08:48
|
|
|
|
marijajurkovic
|
Hvala vam svima na savijetima Melixina ... zar te ne brine sto toliko dugo dana na kaka... ?? Moj misic svaki dan kaka ali u zadnje vrijeme to je teska stolica ne napreze se puno ali se vidi da ga muci... Danas je 5-6 puta punio pelene ali Bogu hvala nije bilo kao zadnjih dana ... Za rucak je papao lijepu ribicu i krumpiric ... I bili smo u parku i nauzivali se sunca
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 13.11.2012 23:09:23
|
|
|
|
Marti83
|
Dobro nam došla marijajurkovic Mi smo znali imati po 5 dana ništa od kakanja,i nisam se toliko brinula jer je još dosta na mom mlijeku.Kada sam vidjela da je već vrijeme da kaka,dala sam mu onu kašicu od Hippa sa šljivom,malo kompota od šljiva i do kraja dana je bilo punjenja pelene.Korabica isto zna potjerati,pa je dovoljno 2 dana ju davati i isto krene.Ja sam ju sa palentom davala. Mene tako boli vrat i ramena,kao da mi netko sjedi na njima.Htjela bih na neku masažu ali mi brat (fizioterapeut) kaže da dojilje ne smiju na masaže jer se oslobađa nešto kao limfa(nisam ga baš skužila) i odlazi to u mlijeko pa nije dobro.I mami treba remont frizure ali nikako da odem kod frizerke jer ne mogu maloga nikome pustiti,plače čim me nema 10 min.Jooj baš je vezan za mene....
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 11:10:05
|
|
|
|
marijajurkovic
|
ah što se tice ostavljanja tu sam jako sretna...bez problema ostaje s bakama... i ja to i koristim posto smo dosta mladi jai suprug (20god) pozelimo se nekada i drustva i biti malo sami... npr.predprosli tjedan je bio 7 dana kod bake na Braču i bio je odličan...(ponosna sam na njega iako mi je puno falio) moram bit iskrena da ne planiram tako uskoro napravit jer nisam mogla ni spavat niti nista samo su misli letile k njemu dali je dobro dali spava i tako to.... ali lijepo je kada ga naucite i na druge jer zasto ne ponekad uzet ''pauzu'' pa makar par sati da ''odmorimo'' od nasih andela...
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 13:18:54
|
|
|
|
Kazimira
|
bok mame i bebe dobro došla marijajurković evo nema nas neko vrijeme pa mali rezime.......i mi smo malo bubani ....hvala Bogu mama je gore, imala sam sinoć temperaturu, grlo koma i glava...ali Kaspi samo malo šmrca.......brzo ozdravljenje svima ne znam tko je napisao(da se sad ne vrećam na postove) da je pedijatar rekao da je beba debela...to su gluposti, moj dečko je sa 6 mj imao 9 440 i ped je bio oduševljen s njim.....samo da ga ne trebam šopati sa razno raznim -linima (čoko, fruto i sl.) nego voćem i povrćem......mali je velik, ima ga...ali nije debel i trom.......glavno da su zdravi i veseli da napreduju kako treba........već mi to malo diže živac kaj svatko govori svoje (ne mislim pritom na vas curke)...treba klince pratiti i po svom nekakvom osjećaju se voditi...... papamo voćne kašice prije podne, a onda poslije spavanja ili predveće voćnu ili povrće......super mi je kaj već ima neki svoj ukus....voli krušku i to s integralnim žitaricama, šljivu i marelicu......kombiniramo kupovne i domaće kašice...... tek nedavno se počeo okretati s leđa na trbuh.....a po malo počinje kužiti kako bi se trebao obrnuto okretati....mi smo još daleko od puzanja, digne guzu i proba ali niš.....sam može na stranu se okretati....obožava se kupati , svaki dan imamo opći potop u kupaoni...ali ju fino zagrijemo i on uživa
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 13:21:16
|
|
|
|
Kazimira
|
krivo sam stisla pa nisam pozdravila........... sigurno sam nekaj zaboravila napisati ..... lijepi pozdravi...budite nam zdravi i veseli...pusek
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 18:24:31
|
|
|
|
freelove
|
heeejjjj svima!!! Mi smo danas bili na kontroli , imamo 8400 i 70cm, dobili smo 2 pikice i sve je prošlo ok. Naša pedica misli valjda pošto mi je ovo 3 djete da su svi komentari suvišni, svaki pregled traje 3 minute. I super, kad je sve ok onda ni ne treba previše filozofirati. Slažem se s Kazimirom da ak je beba zdrava i vesela sve je super....iz iskustva znam da je i bolje da ih malo -kak se to veli- "ima" jer ćim dođe neka prva jače prehlada, viroza i upala bebači se istope....jedino kaj mi je pedica rekla da nije bitno ako još nije luda za kašicama jer kao do godine mogu i samo sisati ako dobro napreduju..... prekjučer sam joj dala piletinu prvi put i ok je pojela, ja to niš ne blendam, samo malo rastrgam vilicom.... i tak...prošli tjedan sam prvi put bebu ostavila samu s tatom na dulje (2sata) dok sam cure vodila na trening i sve je bilo ok.....tak da sad planiram to češće napraviti i dok su curke na treningu ja bum fino išla 45 minuta plivati na zatvoreni bazen, možda se napokon istopi koja kila jer još nije ni jedna sama od sebe otišla. a ni nemre kad jedem stalno, i stalno sam gladna . ajde malo novih slikica stavite, da vidimo kako su narasli bebači...... pozzzzzzzzz
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 22:40:21
|
|
|
|
Kazimira
|
http://album.ringeraja.hr/index.php?page=browse&type=1 evo naših fotki.....zadnje dvije su od prije sat vremena jer mi naime još ne spavanmo veselimo se vašim pozzzz.....
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 23:10:23
|
|
|
|
Kony
|
Da li mogu staviti slike ako idem na forum samo preko mobitela???
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 23:13:51
|
|
|
|
Kazimira
|
nemam pojma....valjda bu se javila koja pametnija
|
|
RE: Travanjske bebice :) 14.11.2012 23:14:33
|
|
|
|
Kazimira
|
nemam pojma.....valjda bu se javila koja pametnija
|
|
RE: Travanjske bebice :) 15.11.2012 8:02:10
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Jutro bebice i mamice... tko je spomenio da je ped rekao da je beba debela?? Jucer kad je vidio mog B kaze ped, gdje si ti xxl!? :))) Imamo 72 cm i 9300.. A ped je odusevljen kako se on okrece na trbuh i natrag, kako je jako zivahan. tko zna koliko bi pokazala vagica da nije toliko zivahan! Dobili smo pikicu, iako je B malo jos prehladjen, al nije me ni pitao hocu li cekati. pregledala ga je i dala mu cjepivo. Valjda bi rekla da ne cjepimo ds nije bio ok. Joj mi nikako noc sredit za spavanje. Nekad se probudi 1 a nekad 21 put! Sad kad cicu zamjenimo vocem, pa povrcem, onda ce valjda bit bolje. Uvijek se tjesim i nalazim neke razloge. :) Mi jos uvijek nemamo pravi obrok ujutro. B pojede svegaq 2-3 zlice, pa onda opet trazi cicu. Al sacekam bar 20-ak min, pa mu onda dam. Jel to OK? znam da ne moze odmah prihvatit kako obrok, al koliko bi se dana trebao navikavat da ne trazi ciku poslje??
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 15.11.2012 14:41:35
|
|
|
|
freelove
|
Kazimira krivi link si stavila....
|
Anketa
HomeopatijaspalatinaKakva su Vasa iskustva s homeopatskim lijecenjem?Pozitivna (
31%)
Negativna (
32%)
Nemam iskustava (
37%)
Broj svih glasova: 113Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!