Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

mamacita -> Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (30.5.2012 14:56:06)

Procitala sam clanak koji su objavili u RR. Moram priznati da je interesantan. I bas me zanima koliko mama spava sa mobitelom u blizini sebe (ako su trudne) ili u bliznini svojih beba ako su vec rodile. Potrebno nam je malo zivosti u temama, i mislim da ce ova imati podjeljenu publiku, one koje misle da se djeci nista ne moze desiti, i one koje panicno pokusavaju zastititi svoju djecu od svega, pa tako i od zracenja mobitela.

Ja nisam spavala u blizini mobitela kada sam bila trudna, to je bilo sasvim igrom slucajeva. No, sada kada koristim mobitel kao obicnu vekericu da me u jutro probudi, odmah mi je na dohvatu ruke (ne ispod jastuka). Nisam primjetila neke signale da mi je san losiji ili bolji. Kako vi na to gledate, i koje je vase misljenje?

anailara -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (30.5.2012 15:04:39)

[sm=duda.gif] Mislim da mobitel nema šta raditi u sobi u kojoj spava dijete,ja osobno vodim računa o tome da mobitel nije u dijetetovim rukama i u dijetetovoj blizini, a ni ja sama nikada nisam spavala sa mobitelom!

seraphyme -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (30.5.2012 15:19:57)

IZVORNA PORUKA: anailara

[sm=duda.gif] Mislim da mobitel nema šta raditi u sobi u kojoj spava dijete,ja osobno vodim računa o tome da mobitel nije u dijetetovim rukama i u dijetetovoj blizini, a ni ja sama nikada nisam spavala sa mobitelom!
potpisujem

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.5.2012 16:10:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ucitelj -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (30.5.2012 16:53:27)

[sm=bravo.gif]za temu
kad sam bila trudna nije bio blizu mene na poslu utorbi kod kuce na vitrini a sad je stalno na vitrini jer je na bescujnom pa me ljudi zovu na kucni da se javim na mob[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
a bebacu i djeci nezz zasto bi njima uopce davali mob jer nije za mladje od bar15 da bale po njem ili izu sve klice i slicno
ima svoji igracaka pa nek se igra mobitel i laptop i daljinski su moje igracke[sm=jezicek.gif]

mala pcelica -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (30.5.2012 18:15:42)

prije sam redovno spavala sa mobitelom ispod jastuka,kad sam ostala trudna drzala sam se sto dalje od njega i mikrotalasne,sad mi mobitel stoji na noćnom ormariću maximalno odaljen od glave (koliko je to moguće) ...par puta sam dala djetetu da se igra sa telefonom,al kako ga je htjela lizati prestala sam...

pincirotvajler -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (30.5.2012 18:49:52)

stvarno se ne zamaram s tim,mob je uvijek tu negdje,,nepratim uopće dal je preblizu il ne

sina -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (30.5.2012 21:52:23)

nikad nije u sobi gdje spavamo,po danu ne pratim gdje je mob. u odnosu na nas

Zvonki -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (1.6.2012 10:39:37)

Mobitel mi služi kao budilica i pored mene je tijekom noći. Također služi kao budilica i mojim curama i u sobi je blizu njih.
Nisam tip koji miče mobitele, baca mikrovalne, iskapča tv nakon određenog vremena gledanja, ne patim od vanzemaljaca i potresa...
Mislim da su mobiteli štetni najviše kada se priča na njima. To nastojim ograničiti svim ukućanima. Istina, na prvom mjestu zbog zdravlja a onda zbog financija [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ruwenzor -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (1.6.2012 13:59:19)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Mislim da su mobiteli štetni najviše kada se priča na njima.

Slažem se. Ne dozvoljavam N da se igra s mobitelom i slini po njemu, može pričati na telefon (da se čuje s mojom mamom) ali ne i na mobitel. Ne stavljam mob u kolica ni blizu njenog kutka za igru (čitaj: 90% dnevne sobe [sm=jezicek.gif]) ali nije da ih mičem 10m od nje. U spavaćoj je jedan mob koji služi kao alarm, ali malo udaljen od nas.
Kad vidim klince iz OŠ koji izlaze s ultra skupim mobitelima obješenim oko vrata padne mi mrak na oči, prvo koji će im to vrag, a drugo ne čudi me da postaju žrtve pljački.
Kad sam bila trudna sam jako jako ograničila korištenje mobitela i laptopa, nekak me bilo strah...

Indy -> RE: Mobitel i trudnoca, mobitel i bebe. (7.6.2012 22:16:21)

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

stvarno se ne zamaram s tim,mob je uvijek tu negdje,,nepratim uopće dal je preblizu il ne

isto... evo ni sad neznam gdje je.

Stranica: [1]