mala pcelica
|
ja ne vjerujem da ce se fićo vratiti,cijelo jutoro sam oblijetala oko drveca i trazila ga,ko zna gdje je odletio,vidim da ima puno mladih vrabaca i sve si mislim da se mozda uklopio sa njima pa veselo lete baš mi je drago za tvoju kornjaču da si je ipak vratila kući ma nek nam se smiju,nema veze,i mene dosta ovde "sprdaju" jer svi znaju kakva sam po pitanju zivotinja ,a nemaju pojma koliko su zakinuti što nemaju taj lijep osjećaj kad pomogneš nekoj životinji... sad cu i ja malo da oduzim sa pričom prije mjesec dana susjedi su dali svojoj kozi kukuruza i ječma u velikim količinama i ona se nadula,jer nije mogla to da svari jer je prezivač,dva dana nije mogla ustati na noge,ni jesti ni piti samo se tresla,a oni nisu htjeli da zovu vet. jer su se bojali koliko ce im ovaj naplatitipregled nego su je pustili tako da crkne..meni je bilo zao da ju gledam tako pa sam si dala truda da joj pomognem,prvo sam nazvala veterinara jednog da ga pitam sta da radim ,on kaze ništa,crknice,nazovem drugog on kaze da joj dam jestivog ulja,tako sam i napravila,al prije toga sam joj dala germe razmucene u vodi,al nista nije pomoglo,masirala sam joj stomak da joj želudac proradi il da bar povrati,kad vise nisam mogla rukama da masiram omotala sam krpu oko užeta i sa njim potezala preko stomaka i želudca,ni to nije pomoglo,onda sam joj radila klizmu crijevo u guzicu i ljevak i sipala tople vode da joj očistim crijeva i ništa (da napomenem da su svi samo stajali sa strane i gledali sta radim i zgražali se ) onda sam joj napravila gorke soli sa vodom i to joj davala i konačno je dobila proliv i počela da preživa,sutradan sam joj ponovo dlaa gorke soli i kozica je sada ziva,zdrava,vesela i daje puno mlijeka a samnom i dalje se sprdaju na tu temu,al mi nije zao,jer sam joj spasila zivot....