ruwenzor -> RE: Sv.Duh se preuredjuje (18.11.2013 13:59:36)
|
Ne znam za preuređenje, na Sv. Duhu sam rodila 26.05.2011. i 06.09.2013., prvi put sam dobila njihove spavaćice, drugi put nosila svoje, oba puta nosila svoj wc papir, ručnik i sl. Prvi put me babica masirala parafinskim uljem da ne popucam, drugi put nije al ne znam jel zato jer ga nemaju il jednostavno nije bilo vremena. Dijelili su epiduralne naveliko, morala sam se braniti da ju ne dobijem a za dolazin i drip nisu ni pitali, samo su mi dali prije neg sam stigla reći da neću. Btw po novom posjetitelji smiju ući u sobu (1 dvokrevetna, ostale trokrevetne), po propisu svakoj rodilji 2 zdrava posjetitelja i samo u vrijeme za posjete, al u praksi je muž od cimerice bio puno puno više od toga (bio je simpa pa mi je to bilo ok), a drugoj cimerici je došlo pola rodbine koja je bila bučna i na kraju već i iritantna, osobito svekar koji je šetao po sobi i gledao kak dojimo [sm=zmeden2.gif] a otišli su oko 22 navečer. Meni je isto došla hrpa ljudi al dozirano, 2-3 na 20 min pa smjena, jedino mi je prvorođenka bila cijelo vrijeme posjeta, i strogo smo se držali vremena za posjete. Raspored je ostao isti, između 6-8 uzimaju bebe na kupanje i preglede, vraćaju iz oko 9-10, tak da sam imala vremena za tuširanje i doručak, ručak je oko 13-14, večera oko 18-19. Sestre su super, pokušavaju pomoći, može im se dati beba kroz noć i prek dana (cimerice imale težak porod pa su bebe često bile kod njih da se one odmore, osobito kroz noć). Forsaju dojenje, dohranu daju samo ak mama traži il ak beba padne ispod 10%, ja sam 1x zvala sestru jer je H plakala i nisam ju mogla smiriti i rekla sam nek joj daju dohranu ak treba, sam nek prestane plakati, još su me 2 sestre i doktorica došle pitati dal samm sigurna da hoću da joj daju dohranu (na kraju joj dale, nije htjela jesti, fora je bila u tome da je meni taman krenulo pravo mlijeko i preteško joj sjelo na želudac pa ju bubala buša dok ga nije preradila) Doktori su ok, jedino me smata kaj su mi dali dolazin i drip i bušili vodenjak bez pitanja, jasno mi je da su htjeli ubrzati porod (prvi put sam imala trudove 51 h pa su to sad htjeli skratiti) al mi je taj prvi porod makar dugačak bio puno bezbolniji i draži od drugog. Buti jel te nešt konkretno zanima? Ne znam kaj da ti još pošem a da ne duljim baš too much.
|
|
|
|