elven -> RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu (8.11.2012 11:56:14)
|
Malen, curke koliko primjećujem su iz Osijeka, a ti iz ZG....uglavnom svaka bolnica ima svoja pravila, tako da ti se razlikuje od bolnice do bolnice. Ja sam imala dva carska na Svetom Duhu (drugi u 1 mjesecu 2012)....čini mi se da ti se nisu javile curke iz Zg ja ću ti probati objasniti proceduru... Naručeni carski, dođeš ili dan prije ili isti dan (rano ujutro oko 6 h), daju ti spavaćicu i smjeste te u sobu na patologiju trudnoće da čekaš red ;).... kad dođe red na tebe ide procedura, klistir, brijanje (obrij se doma....sve...) uvođenje dramine za infuziju...uglavnom te sve sestre upućuju i rade. Ne vjerujem da će te uspavati, jer je praksa spinalna analgezija, i to ti znači da si budna tijekom cijelog postupka da ti odmah nakon poroda stave bebu na prsa dok te oni zašivaju, nema intenzivne osim ako se nešto generalno ne zakomplicira, ideš na odjel babinjača u sobe predviđene za carice i tamo ti kroz par sati donose bebu. Prvo veče, dakle nulti dan možeš trežiti da ti je odnesu, ali poslije je rooming in za sve rodilje, imaš dva zvona kraj kreveta jedan za baby sestre, drugi za one sa odjela, pa pozvoniš kad ti nešto treba. Iz kreveta se ustaje drugi dan, prvo ustajanje ti sestra pomogne, ostalo sama, meni su treći skinuli flaster sa rane, čim ti skinu flaster možeš se kupati, ako uspiješ, također drugi dan ti dolazi fizioterapeutkinja koja ti objašnjava kako se treba ustati, dizati dijete, koji steznik da kupiš ako želiš itd.... Ne ostaje se 7 dana već 4 dan ideš doma, možeš tražiti i dan prije ako je stvarno sve ok i ti i beba ste dobro. Posjete (dozvoljene su 2 ili 3 osobe, nisam ziher jer meni su dolazili po jedno) dolaze u sobu, kraj svake sobe ima toalet sa tušem, vodu moraš duuuuuugo pustiti da ide prije nego dođe topla. Za bebu ponesi 10 jednokratnih pelena, i vlažne maramice - to ti je obavezno Za sebe na vrh torbe stavi uloške i jednokratne gaćice - da ti sestre ne kopaju po torbi - nekakve papuče/japanke - ja sam nosila crocsice pa su mi bile i za tuš i za van - jednu/ dvije spavaćice (uglavnom ćeš biti u njihovim, ali ako poželiš svoje), jedan par čarapa (ja sam zimogrizljiva pa mi trebao) - jedan veći i jedan manji ručnik - stvari za osobnu higijenu - dvije role tolet papira - tekućinu, vodu, sok što ti paše - nešto za pojest (keksi, štapići, čokoladice) ako te ulovi da preskočiš obrok - ako piješ kakve multivitamine za trudnice, ponesi i to jer stvarno ti daju energiju i brže se oporaviš - za bolove možeš tražiti i sestre da ti daju, a možeš i svoje ponijeti, ali i intravenozno ćeš primati neki analgetik dok je najgore, poslije je izdržljivo. Ako te što još interesira pitaj, jer moguće da sam što zaboravila napisati...
|
|
|
|