ana85 -> RE: Spavanje - nespavanje ???? (7.1.2013 15:24:52)
|
Moja ima sad 18 mj. i napokon spava kako treba. Tu i tam se budi kad ju muče zubići, ali s obzirom kak je bilo prije, ne mogu se žaliti. Bez cice nikako nije htjela zaspati, samo na rukama i sl., a po danu je jako malo spavala. Onda nisam više mogla izdržati pa sam ju s 8 mj. fino jedno popodne ostavila u kindaču da zaspi sama. I derala se sat vremena, ja sam cijelo vrijeme bila pored nje ali ju nisam htjela primiti i gotovo. To je trajalo dva tri dana, onda je počela polako sama zaspati u kinderbetu. Sa godinu dana je prestala cicati i to sama, nije htjela više. Ja sam se zaribala jer sam ju navukla na flašicu, pa se zbog flašice budila 1-2 puta po noći. E onda sam i to maknula, tako da sam joj ponudila vodu u flašici i isto je protestirala.Ali i to je prošlo. Sad joj dam mlijeka prije spavanja i to je to, zna da će dobiti vodu, pa više ni ne traži. Inače, moja po danu nikad ni nije puno spavala i kad se naučila samostalno zaspati, po danu je spavala možda sat i pol, ako sam imala sreće. Sad mi je lakše od kad ide u jaslice, jer ju tam stave u pol 12-12 spavati, pa se i ja toga držim, a i ona već zna da tada ide spavati. Da sam na tvojem mjestu, nebi dala da spava više od 3 sata po danu. Kako koje dijete, ali ja znam da nisam uvela reda da bi ju dan danas na rukama nunala da zaspi, a više nije baš lagana, tako da sama moraš odlučiti uzeti stvar u svoje ruke i naučit ga spavat. Slušaj svoje srce, ako misliš da radiš nešto pogrešno, promijeni to. Bilo bi dobro da ga stavljaš svaki dan u isto vrijeme spavati da stekne tu naviku.
|
|
|
|