kanader -> RE: Zašto Crkva nema pravo komentirati zdravstveni odgoj? (29.12.2012 18:09:12)
|
IZVORNA PORUKA: Mariachi Kardinal Bozanić je progovorio u ime laika, u ime roditelja koji se ne slažu sa onakvim spolnim odgojem, sa nametanjem ideologije. I odmah svi udri po svećenicima. Zašto? Ja živim u Isusovoj Prisutnosti čitav dan i svaki put kad se od Njega odijelim, strašno sam nesretna i jedva se iščupam iz te nevolje, davim se, nemam zraka! To je kao kad izvadite ribu iz vode i bacite ju na zemlju i kažete joj "živi" - a ona ugine. Ili kao da lava hranite travom, pobijesnit će kad tad.... Nije mi jasno, zašto se ne smije reći istina, da su kršćanske vrednote još uvijek vrednote, a da je sve ostalo malo "skretanje s puta"... naravno, svaka je osoba vrijedna poštovanja, Bog ljubi svako ljudsko biće i gleda čovjeka odvojeno od grijeha koji ga razdire, On osuđuje grijeh a grešnika nježno ljubi, svaki je grešnik vrijedan svu Krv Kristovu. I ok, neka djeca saznaju da i takvi postoje, ali nitko mi neće djecu učiti da je to normalno, jer NIJE! draga prigorka..moram se nadovezati na tvoj text. iznimno te poštujem i divim se tvojim čvrstim stavovima. nije to lako u ovim vremenima..ali ipak, eto ne slažem se u svemu s tobom.i ja smatram da temeljne vrijednosti svaki čovjek daje svome djetetu u kući. škola ne može biti odgovorna za "kvarenje" naših malenih. nije taj 1 sat na kojem će ovlaš spomenuti sve te teme toliko opasan po mlađahne umove. Kao čovjek i otac mogu reći da sam na žalost u najtežim trenucima svojeg života, kad sam ostao bez žene i sa dvoje male djece, doživio da me svećenik kod kojeg sam došao za sprovod pita o vrlo privatnim i intimnim stvarima o kojima stvarno nije red(ne, nije tajna, pitao me je kako sam se odlučio oženiti s nekim tko ima vanbračno dijete).stvarno nisam agresivac, ali eto taj događaj kad god ga se sjetim poželim ga vratiti i dragom velečasnom raspaliti dvije "odgojne".[sm=lev.gif] Svečenici vrlo često zaborave da su tu da tješe i praštaju u ime Božije, a ne da osuđuju i izvlače materijalnu korist od osiromašenih ljudi.Ja jesam vjernik, učim svu svoju djecu da budu dobri, pošteni i da prihvaćaju druge. Neki njihovi prijatelji su muslimani, neki adventisti....kod nas se svi dobro osjećaju.Zahvaljujući njihovoj toleranciji koju smo ih naučili kod kuće ne snebivaju se kad prijatelj Musliman ne jede svinjetinu, ili kad se dijete čiji su roditelji subotari ne može doći igrati u subotu, pa rođendane slavimmo u nedjelju. Crkva može izreći svoj stav, ali nekak mislim ne bi bilo u redu da ja svoju ženu učim peći kolače, jer ih nikad nisam pekel, tak i svečenici, nemaju svoju(zakonitu)djecu ali vole propisivati kako bi drugi trebali svoju odgajati. eto, daj dio mi je licemjeran.odužih, ali oprostite moje dame ipak sam tu jedini muškarac[sm=smiley9.gif]
|
|
|
|