tea79 -> Strah od spontanog! Krv u mokraci! (22.1.2013 9:57:44)
|
Cao drage, Ja sam nova na ovom Forumu. Trudna sam 9+3 sedmice. Ovo mi je druga trudnoca, ali skroz nesto drugo nego prije 5 godina. Vec 2 godine pokusavamo da ostanemo u drugom stanju. To se zavrsilo sa 2 spontana i evo sada treca sreca. Ja sam sva kao na iglama i strah me je od spontanog. Bila sam na UZ u 7+5 sedmici i plod se kao razvija kako treba. Primam Progesteron od kako sam saznala da sam trudna. Par puta sam primjetila pomalo roskasti iscjedak na vesu (zadnjih sedam dana nema nista) Bila sam kod ljekara prije dva dana gdje su potvrdili znakove krvi u mokraci. Uradili su detaljniju analizu i pokazalo se da nema infekcija ili bakterija. Odakle onda krv???!! Jako sam zabrinura. Tako je krenulo i prosli put. U 6 sedmici su nasli krv u mokraci, pomalo sam krvarila (tamno smedj iscjedak). Na UZ se sve pokazalo OK. Nisam bila na Progesteronu. Nakon toga sam pocela osjecati da nesto nije uredu. Nisam imala ni mucnine..ni osjetljivost na mirise..naduvanost. Otisla sam kod ginekologa u 10+5 gdje su zakljucili da nema srcane radnje. Plod se prestao razvijati u 7+5 :( Bila sam na kiretrazi, i svega 3 mjesa nakon..evo..ponovo trudna. Ovaj put imam mucnine (podnosljivo), osjetljivost na mirise, umor je prisutan.. ali me ova info o krv u mokraci jako uznemirila i ponovo sam pocela da razmisljam na najgore. Imam zakazan UZ za sedmicu dana. Da li je netko imao slicno iskustvo? Koji je razlog tragova u krvi a da nema infekcija i bakterija? Kako je zavrsilo? Znam da neke stvari su van moje kontrole i da ce biti kako ce biti.. Puno vas pozdravam i svim trudnicama zelim sve najbolje. Nadam se da cemo se dugo druziti na ovom forumu.
|
|
|
|