Štedna žarulja (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

LorVer -> Štedna žarulja (18.2.2013 11:10:59)

Žarulje sa žarnom niti u EU su već neko vrijeme povućene iz prodaje.
Kupuju se od tada fluo žarulje ili tzv štedne žarulje. Kolko nam te žarulje pomažu u štednji energije, tolko nam i odmažu.
Nisam sigurna kolk je tko upoznat sa time kako pravilno postupiti prilikom loma takve žarulje, pa evo dolje par naputaka.

Što poduzeti kada se kompakt-na fluo (štedljiva) sijalica razbije u stanu* (a što nije istaknuto na tvorničkoj ambalaži!)

-Otvoriti prozor i napustiti prostoriju. Provjetravati 15 minuta

-Sakupiti staklene ostatke sijalice korištenjem krutog papira ili kartona (nikako golim rukama obzirom da živa prodire kroz kožu)

-Lepljivom trakom sakupiti male fragmente stakla

-Pod obrisati vlažnim papirom ili krpom

-Ukoliko se preostali ostaci usisavaju, vrečicu iz usisivača nakon čišćenja treba izvaditi

-Sve predmete upotrebljene za čišćenje, kao i vrečicu iz usisivača, treba odložiti u plastičnu vrečicu, i dobro je zatvoriti

-Odjeću ili posteljinu na koje su pali dijelovi sijalice ne treba više upotrebljavati, već ih treba baciti

inesica -> RE: Štedna žarulja (18.2.2013 20:30:20)

Dodatak: kupiti velike zalihe zarulja sa zarnom niti i uopce ne kupovati stedne otrovne zarulje! Tako i radimo.

monstrum -> RE: Štedna žarulja (11.3.2013 14:09:16)

U pola soba imamo štedne žarulje, dok je druga polovica kuće na starim klasičnim žaruljama... :)

LUNA000 -> RE: Štedna žarulja (11.3.2013 14:17:12)

Ovo uopče nisam znala, hvala na info, mi kući imamo pola-pola

niky88 -> RE: Štedna žarulja (11.3.2013 14:23:28)

mi imamo jednu štednu u kuhinji..i svaki put navečer palim nju i još jednu na napi..je mi je ova preslaba...

Ljubs -> RE: Štedna žarulja (6.11.2013 18:57:26)

Hvala na informacijama. [sm=bravo.gif]

Stranica: [1]