ruwenzor
|
Evo par koje Nika voli: Kiša pada kap, kap, kap, mokre noge cap, cap, cap, mokra glava, mokar nos, već smo mokri skroz na skroz! (uz cupkanje nogama i pokazivanje glave i nosa) Išo medu u šumicu, izgubio papučicu, koje li je boje to mi reci ti ako znadeš brojati jen, dva, tri! (brojanje na pretiće) Išo medo u dućan, nije reko dobar dan. ajde medo van, nisi reko dobar dan. Došo medo drugi dan pa je reko dobar dan evo tebi medo šećera nek ti bude večera. A, be, ce, de, maca prede na vrh grede a miš se mota preko plota. Iš iš iš, ti si mali miš, a ja mala mica maca bjež u rupu miš. Ja sam mali miš, koji ne zna niš, samo cijeli dan piš piš piš. Maca mačiće, patka pačiće, mišica mišice na ručak zovu. Mačići pojeli, pačići pojeli, i mišići pojeli kašicu ovu. Baš je fina ova kaša, voli je i beba naša. En den dore, duboko je more a u moru ribice tanke kao šibice. En den dore, duboko je more a u moru kit, sad smo lijepo kvit. Ide ide patka stara, sigurno je iza bara, iza nje se iza brijega razigrana pačad gega. Ide ide patak na daliki put repić mu je kratak kljun je njegov žut kao vojnik stupa ta-ta-ra-ta-ta ide da se kupa kva kva kva kva kva. Idu idu mravi po zelenoj travi prvo idu đaci, đaci veseljaci, onda idu tate a mame ih prave i na kraju reda ide stari deda. Jedan mali pauk penje se uz crijep pala je kiša i sprala ga na trijem izašlo je sunce i sve osušilo i mali pauk krenuo uz cijep ponovno uz penjanje prstima po bebi, pa kad je kiša prema dolje, pa rašititi ruke kad je sunce) Ide slon po leđima majmuna nosi smeđega po leđima majmun skače i banane stalno žvače (masaža leđa- Nika obično umire od smijeha) Skakala je žabica na visoki brijeg popikla se žabica pala je u snjeg bum!! (beba kao padne iz ruku pa ju hvatam, ako je na nogama čučne) Penjao se smeđi majmun na zelenu granu na zelenu granu po zrelu bananu ali si je na rep stao pa je s grane dolje pao bum!! (beba kao padne iz ruku pa ju hvatam, ako je na nogama čučne) Ide ide mravac, zađe u rukavac! (prolazim prstima po ruci pa ju poškakljam u rukaviću) Ide muha traži kruga, gdje god zađe tu ga nađe! (prolazim prstima po ruci pa ju poškakljam) igre s prstićima: Stari palac kruha prosi, kažiprst ga doma nosi, srednjak šuti pa se ljuti što prstenjak sve gleda a malom nitko ništa ne da Ovaj ide u lov, ovaj nosi pušku, ovaj jede krušku, ovaj kaže molim meni, ovaj kaže figa tebi! Prste ima ruka svaka, kad ih stisneš to je šaka. Bum bum bum to je pjesma laka. Igraju se ruke dvije tko će jače tko će prije. Bum bum bum to je pjesma laka. To je to zasad, moram i raditi malo