tenkic -> RE: Igračke za bebe ! (25.5.2013 16:27:56)
|
Bo sad ima 9 mjeseci... Neki dan u Mulleru sam naišla na one kolute koji se slažu na stalak jedan na drugi u "piramidu". Ima velikih plastičnih, ali ja sam uzela maleni drveni(bio na rasprodaji). I za ne vjerovati, Bo se zainteresirala i sad to pokušava složiti bez obzira što je malo i sitno. Uspije sve složiti ako joj ja držim postolje, a ako se sama igra složi jedan prsten na kolut i onda počne s tim mahati i to fino ronda i to joj je super. Kad papamo joj damo one plastične čašice pa se s njima zabavlja, sad već zna staviti jednu u drugu, ali tornjić je još mission impossibe i njega voli rušiti. I naravno, najzanimljivije je kad ih baci na pod i gleda kamo su pale i kako su zaružile. Imamo i drvenu zvečku (ko jaje s drvenom ručkom)- ona je super kad ja pjevam da Bo "svira" pratnju Imamo i drvenu kutiju u koju se trebaju ubaciti valjak i još neki oblici- to joj se sviđa jer je drveno i jer ronda, ali nikako da savlada ubacivanje pravog oblika u pravu rupu. Imamo i Chicco guralicu+igralicu- to je totalni hit za igranje i to je jedina stvar s kojim se dosta dugo hoće i sama igrati, ubacuje kuglice u rupu i onda joj to svira. Bila sam u napasti da kupim lego-duplo, ali ona je još premala za to. Isto mi se činilo i s tim clemmy mekanim kockama (ima ih u Mulleru) da je premala za njih. Prvo mora savladati koncept slaganja jedne kocke na drugu, a za to imamo spužvaste velike kocke koje su ujedno i puzzle i sve nešto svašta, služe za učenje pojmova, boja, nekih životinja, može se složiti od njih i dvorac, imam hrpu uputa kako se s njima igra ovisno o starosti djeteta (ks'''' kids-taman naletila na rasprodaju neki dan :) ). Kad to savladamo prelazimo na neke veće legiće. Ipak, kad se sve zbroji i oduzme, ako ih ostavimo da se sami igraju najzanimljivije im je nešto što ruži i šuška, posebno ako je "zabranjeno" tipa vrećice, papirići i slično - teško da će se sami početi zabavljati sa nekim didaktičkim igračkama, ali s druge strane roditelji su zato tu da se igraju s djecom, da im pokazuju stvari i da ih uče i u tom slučaju zajedničke igre didaktičke igračke su po mom mišljenju odlična stvar (jedva čekam da nam se mm pridruži na moru i donese nam te spužvaste kocke pa da ju konačno zainteresiramo i za njih)
|
|
|
|