Sunshine28 -> RE: poklon-kao znak pažnje ! (9.12.2014 9:54:29)
|
frizerki od kada je pocela sisati i moju Em i odbija za to uzeti novca svaki kada dijete vodim na sisanje donesem joj cokoladu ili neku drugu sitnicu, npr. mirisnu svijeću (rekla je da je na dijeti pa...[sm=smiley1.gif])... kozmeticarki kod koje idem vec punih 10 godina za bozic znam donjeti kutiju mojih ginger keksa i planer godisnji od moje firme... i da, nakon svoje svadbe receno mi je da je obicaj djeverusama i kumi kupiti neku sitnicu za zahvalu oko priprema pa sam im sa medenog mjeseca donjela poklone... i to je to.... ali obitelj o mm ima grozan obicaj tih mito-poklona za sve! mene je zgrozilo nakon sto sam rodila kada mi je mm rekao da je njegova mama lijepo napakirali vrecice sa poklonima (vino, kava, bombonjera i svasta nesto) za doktoricu, pa seficu sale, pa gozbu za sestre na odjelu....doduse svi se oni jesu nesto po njihovom nalogu posebno brinuli za mene, ali svjedno mi je to bilo malo fuj.... no, nista u usporedbi sa cinjenicom da su me, ne samo oni, vec i sto drugih ljudi ubijedili kako moram na prvi pregled doktorici koja mi je obavila carski odnjeti respektabili poklon! i odnjela ja, ali htjela sam u zemlju propasti....nisam ni znala da za to postoje posebne konvencije - dakle uzela sam joj neki mega skupi fancy parfem i objasnjeno mi kako obavzeno mora biti u bijeloj vrecici, da ne upada u oci [sm=zmeden.gif] mislim cinjenica je da bi bez te zeene cekala carski u bolnici 2 tjedna, da me mogao operirati netko drugi ne bas tako dobar i to sve....ali svjedno, sve mi se to cinilo jako nepotrebno..... uz to vidim da su mm njegovi roditelji odgojili u tom "mito duhu", on za svaki vrag hoce da nesto kupujemo da bi se nekome ekstra zahvalili....kumu sto nam susi meso u svojoj susari, zubarki sto ga je primila kao svog pacijenata iako "inace ne prima"....ma stalno nesto.....ali vec imam nacin za nositi se s time, uvijek kazem "pozovi ih na veceru kod nas" i tako i bude..... e da, skorz zabravih, gospodja svekrva cak je i meni kupila "push" poklon (i to nakit!) kao zahvalu sto sam joj rodili unuku, sogorica je isto prosla sa oboje djece - mislim lijepo od nje, sviđalo se meni to sve, ali da tada sam samo cula da je takav dar dobila Beyonce [sm=smiley36.gif] ne znam, valjda jednostvano ima ljudi koji su sa kultom poklanjanja otisli malo u ekstrem....
|
|
|
|