RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 11:31:17)

Sad sam se prebacila na medove, jer moja zimska boljka su gornji dišni putevi pa moram paziti

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 11:41:10)

pozdrav cure!
i moje grlo malo škripi, moram nešto poduzeti, i kašalj, ne znam što je za kašalj najbolje... mrzim kašalj!
ostalo je sve po starom, hladno je i puše opaka bura kod nas.... baš mi se nekako više ne odlazi na posao svaki dan .....

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 11:43:36)

anaxx - ti si iz zg, jel tako? Iz kojeg kvarta?

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 11:47:20)

anaxx, ni meni....pogotovo kad je ovako hladno....
moja dr. bi mi bez problema dala bolovanje, ali ovi na poslu računaju na mene još 2 mjeseca.....i sad ne znam što da radim....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 11:48:21)

Ono što ti misliš da je najbolje!

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 11:50:25)

Ja sam se odlučila! Idem na bolovanje od drugog tjedna, manje se naprežem i osjećam se puno bolje. A oni na poslu ti i onako neće biti tako zahvalni što si ostala raditi.

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 12:01:53)

Bella, ja sam ti iz Rijeke, zapravo okolice Rijeke... (piše pored mog nika[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image])

A.day, i moji računaju na mene još neko vrijeme, bar dok ne završim projekte na kojima radim, ali mislim da svakako od 20. 12. otvaram porodiljni, raditi ću od doma koliko još budem mogla (posao mi to dozvoljava jer radim na računalu)... od 20.12. mi stariji sin (1. razred) ima praznike i nemam ga kome ostaviti, a samog mi se ga baš ne pušta 8 sati, ipak je još premali i ne bi izdržao sam toliko, tako da mi je i to jedan od velikih razloga za porodiljni, odnosno komplikacije, ali i dosta mi je, umaram se i vožnja po ovim našim cestama mi smeta sve više...

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 12:28:41)

Da, treba čitati

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 12:59:01)

pozz cure [sm=smiley1.gif],mislim da se moja mrvica počela javljati,svako večer kad se umirim osjetim kuckanje lagano,baš sam happy.mučnine su se skroz smanjile,umor isto po malo prestaje i sad počinje uživanje,kod nas je stvarno ledeno buretina puše kao luda,čak je i snijeg jutros propadivao,smrzla sam se kad sam išla u dućan.u ponedjeljak mi je pregled i ne mogu dočekati da vidim malu mrvicu,možda i spol saznamo [sm=smiley1.gif].ja od vitamina pijem elevit a sad ću vidjeti s doktorom što kaže za magnezij,možda i njega uzmem.

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 19:31:04)

Hej hej evo i mene :) dakle svadbica je prosla odlicno, jako smo zadovoljni i nije da reklamiram, ali moram pohvaliti Lobby u Eurotoweru kao pravo mjesto za sve one koji zele opustenu lounge atmosferu za 30-150 uzvanika i vrhunsku hranu, gosti nam vec danima pricaju o tome :D ako nekog zanimaju detalji, nek se slobodno javi u poruke ;)

nego, bas zadnjih dana razmisljam o predbiljezbi za trudnicki tecaj (u Zg), ali sam se malo pogubila, jer nista nisam nasla na netu osim domove zdravlja. Mislila sam u Vinogradskoj, jer razmisljam tamo roditi..kaj velite? ima neko iskustva s Vinogradskom? :)

kim626 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 20:18:47)

Mime cestitke [sm=bravo.gif]
sto se tice tecajeva cula sam da je u zg po domovima zdraavlja besplatno,dobijes potvrdu i to je to...e sad da li muz treba imat potvrdu za prisustvo na porodu,ne znam..citala sam da ne,pa i mene zanima posto smo se mi vec odlucili za vinocradsku :)

a.day danas sam bolje..ujutro je malo zatezalo,ali sad je dobro! SRETNO TI SUTRA NA PREGLEDU :)

valerie -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.11.2013 21:23:07)

Cure, kad vam je počeo rast trbuh? [sm=nosecka.gif]

mimagy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 1:01:59)

Valerie kod mene se vec u 11.tjednu poceo primjecivati,a sada vec 14.tjedana primjetim kako me pupak zapece sutradan je sve blize vani,mislim da je to normalno. No,sto me pati,vec tjedan dana legnem i ne mogu zaspati,nesanica,a i kada zaspem imam brutalne snove da se svako malo budim, da li da se javim doktoru ili je to normalno?? Danas mi je opet nakon dugo vremena bilo muka,a ono sto me uplasilo kada sam isla piskit jutros toliko me bolilo u donjem djelu trbuha da sam skoro vristala od muke,ima li razloga za brigu? Hvala

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 8:34:34)

Dobro jutro curke [sm=smiley1.gif]

Kako ste? A.day uživaj danas na pregledu [sm=love.gif][sm=duda.gif].
Mimagy spomeni na pregledu da te muči nesanica pa ćeš vidjet šta će ti dr. reći. A ako te bude bolilo kad ćeš sljedeći put ići piškiti, obavezno se javi ginekologu, mislim da ni jedna jaka bol u trudnoći koja se često ponavlja nije dobra. Iako ti to mogu biti i ligamenti maternice, jer se razvlače pa zabole pri nekom pokretu.

Meni se trbuh malo vidi iako sam 20.tj, a jučer sam osjetila neko peckanje i žarenje, pogledam u trbuh a ono na desnoj strani se pojavile strije [sm=smiley3.gif]. Mislim da je nekak rano da već počinje pucat koža, a redovito se mažem [sm=zmeden.gif], šta će bit kasnije ako je sad tako [sm=smiley13.gif]. Iako mi se čini da je trbuh u jedan dan narasto. Rekao mi je gin da imam dosta veliku maternicu pa se zato do sad nije trbuh jako ni nazirao, ali očito će samo odjedanput buknut i pošto sam sklona strijama...o-ouuu [sm=smiley36.gif]. Al dobro, samo nek je moja bebica živa i zdrava, sve ostalo ću preživjet [sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 8:36:04)

Dobro jutro cure drage, kako ste mi?
Autumn uzivaj danas na pregledu i gledanju svoje bebice, cekamo te kad budes gotova javi se [sm=smiley1.gif]
Valerie meni se isto tek kasnije počeo vidjeti trbuh, krenulo sve pomalo a sad se lipo vidi [sm=smiley1.gif]
Mimagy mislim da je to sve normalno, i mene zna muciti nesanica i obavezno svaku večer sanjam nešto, a bolove sam više zanemarila bitno mi je da nisu jaki, zna me zabolit kao jajnik, pa jučer me oko pupak baš minuti prisikla bol i stalo, valjda tako triba rekla bi moja mama to ti je drugo stanje [sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 8:38:34)

Da slažem se s Tonijom ako te boli kad piskis pitaj dr, možda si se prehladila.

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 8:42:50)

Jutro, ja da van o nesanicama ni ne pričan. Otkad san ostala trudna, nikako spavat normalno, sve gluposti sanjan, uižasno. Sad san 25+3 i doooobrooo mi se vidi pupa, a do unazad misec san mogla i sakrit da san trudna, čak su me pitali di mi je stomak.
Tonija ja još nisan dobila strije, ali mi je i priajteljica rekla daj eona u 4 mj. dobila prve, tako da se nemoj sekirat. Ja mažem svaku večer mast koju rade kod nas u ljekarni i svako drugi dan nankon tuširanja kombinaciju od maslinovog, kantarionovog i bademova ulja pa ćemo vidit.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 8:56:48)

curke bok!
hvala što mislite na nas, pregled je tek kasno popodne, naravno javim se čim završimo[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maja pčela, super za prve pokrete[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

meni se trbuh ovaj put jako rano počeo vidjeti i dosta je velik, sad sam 20. tj. i ljudi misle da sam i više trudna[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image] , ali prvi put mi je bilo potpuno drugačije, dugo se nije ni vidjelo ako bi obukla širu majicu, a onda je odjednom buknuo.

nadam se da ću strije izbjeći, trbuh je već rastegnut[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . mažem se bademovim uljem i biobazom, nadam se da će uspjeti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mimagy, ako će te i dalje boliti dok piškiš, bolje to provjeri da nije upala ili prehlada.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 9:01:32)

anaxx, ovo ti zvuči kao super plan što se tiče bolovanja....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ja ne mogu raditi od doma, ali sve si više mislim pozavršavati što imam, pa polagano i ja na bolovanje.
kao što kaže bella, neće mi poslije nitko biti previše zahvalan za taj mjesec-dva više što sam radila.
a i stanje na poslu je prilično loše, pitanje je što će biti kad mi završi porodiljni, tako da neću previše o njima misliti.

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 9:54:32)

Jutro cure!
A.day uživaj danas na pregledu. Slažem se da ako ti je dosta odeš na bolovanje i ja ću tako, mislim da je najbolje da im već sada najavim planove da znaju dovoljno rano.

Moj trbuh se isto tako već dobro vidi, ipak se rastezao već dva puta i mišići nisu kao prvi puta... :(  no tako to mora biti... svaka sljedeća trudnoća se brže vidi.
Što se tiće bolova, slažem se da se rastezanje maternice mora nekako osjetiti, ali jaka bol svakako nije dobra i pogotovo ako se ponovi bolje je provjeriti.
Nesanica... hm, nadam se da moji susjedi ne vide kako oko 3-4 h u noći hodam po boravku i ne znam što bi sama sa sobom...

ma re -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 11:17:36)

Jutro cure!!

A.day uživaj danas na pregledu!! [sm=smiley1.gif]

Inače, što se tiče trbuha ja sad izgledam kao da sam se jaaako udebljala jer ga prije nisam imala pa mi je sad čudno i skoro mi postaje sve usko.. Inače sam dobila 3 kg, ali računam da sam i povećala unos hrane[sm=smiley36.gif] tj. tjršim sama sebe.. Inače sam jela dva puta dnevno, a sad sam non stop gladna pa sam si ubacila i voćne obroke malo da se zavaram...

Mene ne muči nesanica, nego to što čim legnem spavam. Već u 21 h ne mogu gledat i pokupim se u krevet, ali se budim po noći bar dva puta na wc..

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 11:49:12)

Mene isto ne muči nesanica nego pospanost...mogla bi zaspat u 21 h bez problema i spavat drugi dan do 10 [sm=smiley36.gif]. Iako se dižem po noći da idem na wc, mogu odmah ponovno zaspat...ako me uhvati nesanica ne znam kako ću funkcionirat na poslu [sm=smiley29.gif]

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 11:52:50)

Curke koje ste oko 20.tj..jel vi možete osjetit udarce [sm=duda.gif] kad držite ruku na trbuhu? Jučer je kolegica stavila ruku na moj trbuh kad sam osjetila da se mala mrducka i stvarno se osjeti kad lupka [sm=smiley1.gif]

kim626 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 12:35:18)

Bok curkee...evo ja sam danas isla po nalaz urina i nalaz je sterilan,bila kod zubara da mi skine kamenac..tako da sam sad mirna.
Meni je trbuh poceo radt u trecem mjesecu..u subotu nam je 17 tjedana i vec se stvarno lijepo vidi trbuh..imam osjecaj da moje stare strije napreduju..a mazem seee..na sta cu licit jaooo!
A.day javi kako je prosloo!
Curke ne znam da li umisljam ali mislim da osjetim kao neke mjehurice u trbuhu :)

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.11.2013 12:42:57)

pomišaj bademovo,kantarionovo i maslinovo ulje i maži svaku večer na mpkru kožu nakon tuširanja, valjda će pomoć! Ali ne trebaš pretjerivat :-D
[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>