Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (30.11.2013 14:20:17)
|
Valerie, nisam nikad imala herpes, ali zato sam jako sklona aftama, ako znaš što je to. Afte se nešto preodvratno, i navodno isto se javljaju kad padne imunitet. Inače ih imam ovisi kako kad, nekad mjesecima ništa, a nekad svaka 3 tjedna to kad je baš gadno. Onda mi se od nje upali i limfni čvor najbliži afti, točno vidiš kako se organizam pokušava boriti protiv toga. I dugo ih nisam imala zadnje vrijeme, i evo sad u trudnoći u mjesec dana dva puta, poludjela sam. I sad sam si hitno kupila Imunomed, jer mi se kroz godine pokazao kao jedini što mi donekle stvarno digne imunitet protiv tih glupih afti... Uzimam sad njega redovno svaki dan, pa ćemo vidjeti... Maja pčela, sad razmišljam naglas pa možda lupam, ali ako su ti našli to u krvi, što to onda znači, da si se za vrijeme trudnoće zarazila tim parazitom? Pretpostavljam tako, jer da si imala otprije, onda bi sad imala antitijela odnosno bila bi imuna na to..? Ako sam dobro skužila... I da, ne mora biti direktno od mačke, taj parazit se može dobiti i preko hrane, nedovoljnom termičkom obradom. Prije par godina smo brat i ja imali bakteriju Campylobacter, koja se prenosi recimo termički nedovoljno obrađenom piletinom. A kod nas ne da se termički obrađuje, nego se sve stoput prekuha i prepeče. Ali eto, očito da se negdje putem do konzumacije zagadilo bakterijom. Hoću reći, možeš dobiti od sto stvari nažalost, ne samo od mačke, od sirovog mesa, itd. I da, ne znam postoji li još varijanta da ti je nalaz pogrešan, odnosno da su u Petrovoj zbrljali. Opet moje iskustvo: slično se dogodilo mom, tada dečku, kad dobrovoljno daješ krv oni ti ju testiraju u Petrovoj i na sve te bolesti. I njemu je jedan put došla doma obavijest, da mora ponovo davati krv na testiranje, jer su nešto našli. Konkretno pisalo je da je anti-HCV pozivitan. Naravno mi se odmah ustrtarili, i silnim guglanjem sam otkrila da bi to značilo da ima antitijela od hepatitisa C, odnosno da ga je imao, prebolio. Mi zbunjeni, u šoku... i nakon ponovnog testiranja, ispalo je da nema ničega i da je bila greška u labosu. Tako da možda je i to moguće... u svakom slučaju, držim fige da se to riješi, nemoj paničariti...
|
|
|
|