RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ma re -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (29.11.2013 19:55:11)

Maja žao mi je zbog nalaza... Biti će sve OK! samo nemoj čitati sve što piše ne netu jer uvijek prvo što izbaci je najgore tako da ćeš se još samo gore osijećati.. (moje mišljenje..)

Valerie ja često imam herpes što zbog pada imuniteta, što zbog nerviranja.. Često mi zna doć kad je jako hladno pa su mi usne suhe .. Ono što meni uopće nije pomagalo je herplex i virolex jer bi meni on samo buknuo a to bi mi sprječavalo da zaraste... Ja sam stavljala kaladont.. Malo peče na početku, ali je meni djelovalo...

valerie -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (29.11.2013 21:18:21)

Maja, jesu li to pretrage na antitijela što se vadi skupa s krvnom grupom il kak su ti to našli?

Ako imam labijalni herpes, jel to znači da se prenosi na mog mišića? [sm=zmeden.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (29.11.2013 21:18:25)

Maja,a sta kaze doktor,jesi se cula s njim?
Mozda je nalaz pozitivan u smislu da si prebolila ranije toksoplazmozu? Nagadjam,mozda pricam gluposti....ali stvarno se nadam i drzim fige da bude sve ok. Ma bit ce sve ok!!!

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (29.11.2013 22:02:30)

valerie da to su mi našli uz te pretrage što se vade uz krvnu grupu,sa doktorom se nisam čula jer radi samo ponedjeljkom popodne,a svakako idem kod njega pa ću vidjeti.na nalazu piše da moram ponoviti za 3 tj da se vidi kako se razvija.pokušat ću smireno pa kako bude,nadam se dobromu

leot -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (29.11.2013 22:43:29)

bok cure! bas mi je drago da ste vesee zbog pregleda koje ste bile! suepr vjesti i nekako digne raspolozenje na 100 kad vidite bebicu,zar ne?[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja sam danas bolje,isla sam saautom obaviti neke stvari i tako. malo sam se mrdnula ali ne za dugo jer se jos lose osjecam,a proci se.. Glavno da je bebica zdrava i da raste odlicno.
Moj L je jos prehladen i ja uz njega,grlo,kasalj i naravno nos.Djecje vrticke prehlade,nadam se da ce pzdraviti do kraja preko vikenda pa da ide u vrtic sljedeci tjedan. Jer imua koja bunano 5 godisnje dijete doma?

kako ste vi danas? sta ste radile?

valerie -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (30.11.2013 11:00:15)

Drage moje, evo mene sa tri herpesa [sm=smiley19.gif] Izgledam ko patkica [sm=smiley19.gif]Trudnoća mi ubija imunitet totalno.
Osim toga ništa me ne boli, čak nemam više one bolove u donjem dijelu trbuha. A za probavu preporučam svaki dan limunadu. Inače sam znala imat problema sa zatvorom prije trudnoće, sad mi je bolja probava nego prije.

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (30.11.2013 14:20:17)

Valerie, nisam nikad imala herpes, ali zato sam jako sklona aftama, ako znaš što je to. Afte se nešto preodvratno, i navodno isto se javljaju kad padne imunitet. Inače ih imam ovisi kako kad, nekad mjesecima ništa, a nekad svaka 3 tjedna to kad je baš gadno. Onda mi se od nje upali i limfni čvor najbliži afti, točno vidiš kako se organizam pokušava boriti protiv toga. I dugo ih nisam imala zadnje vrijeme, i evo sad u trudnoći u mjesec dana dva puta, poludjela sam. I sad sam si hitno kupila Imunomed, jer mi se kroz godine pokazao kao jedini što mi donekle stvarno digne imunitet protiv tih glupih afti... Uzimam sad njega redovno svaki dan, pa ćemo vidjeti...

Maja pčela, sad razmišljam naglas pa možda lupam, ali ako su ti našli to u krvi, što to onda znači, da si se za vrijeme trudnoće zarazila tim parazitom? Pretpostavljam tako, jer da si imala otprije, onda bi sad imala antitijela odnosno bila bi imuna na to..? Ako sam dobro skužila... I da, ne mora biti direktno od mačke, taj parazit se može dobiti i preko hrane, nedovoljnom termičkom obradom. Prije par godina smo brat i ja imali bakteriju Campylobacter, koja se prenosi recimo termički nedovoljno obrađenom piletinom. A kod nas ne da se termički obrađuje, nego se sve stoput prekuha i prepeče. Ali eto, očito da se negdje putem do konzumacije zagadilo bakterijom. Hoću reći, možeš dobiti od sto stvari nažalost, ne samo od mačke, od sirovog mesa, itd.
I da, ne znam postoji li još varijanta da ti je nalaz pogrešan, odnosno da su u Petrovoj zbrljali. Opet moje iskustvo: slično se dogodilo mom, tada dečku, kad dobrovoljno daješ krv oni ti ju testiraju u Petrovoj i na sve te bolesti. I njemu je jedan put došla doma obavijest, da mora ponovo davati krv na testiranje, jer su nešto našli. Konkretno pisalo je da je anti-HCV pozivitan. Naravno mi se odmah ustrtarili, i silnim guglanjem sam otkrila da bi to značilo da ima antitijela od hepatitisa C, odnosno da ga je imao, prebolio. Mi zbunjeni, u šoku... i nakon ponovnog testiranja, ispalo je da nema ničega i da je bila greška u labosu.

Tako da možda je i to moguće... u svakom slučaju, držim fige da se to riješi, nemoj paničariti...

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (30.11.2013 14:56:17)

u nalazu piše da je infekcija starija od 4 mjeseca,a ja sam 3,5 mj trudna tako da sam se zarazila prije,e sad ćemo vidjeti što kažu nalazi koje ću raditi za 3 tj.vjerovatno sam nešto pokupila preko voća i povrća koje uzgajam u vrtu ali mačke ga redovito obilaze,možda nije bilo dobro oprano iako sumnjam,pazim na to.kuharica sam po struci i baš pazim na takve stvari ali eto....dešava se.neću razmišljati negativno u pon.ću razgovrati s doktorom pa ćemo vidjeti.moj socijalni gin. me u prve dvije trudnoće nije slao na tu pretragu nego samo ono osnovno grupa i hepatitis a sad me ovaj poslao i eto ga!!!!pitam se što bi bilo da sam opet išla kod njega pa da nisam saznala,što bi bilo.

kim626 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (30.11.2013 20:19:08)

Pcelice...samo pozitivno..bice to sve dobro!!
kako ste mi cure?uzivajte u vikendu!!

valerie -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.12.2013 10:53:08)

Cure, čime se mažete protiv strija? Ja još nisam počela, a trebala bih....Našla sam na netu Kemigovo nerafinirano bademovo ulje pa mislim to kupit. Iskustva?

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.12.2013 11:41:56)

Valerie ja se mazem kremom biobaza za trudnice i ulje od nikela protiv strija, meni je super, zasad još uvik nemam strija neznam šta će biti kasnije [sm=smiley1.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.12.2013 13:05:27)

Ja sam uzela neko miješano Babylove ulje iz DM-a, mažem se više manje redovito, skoro svaku večer nakon tuširanja na još vlažnu kožu, barem trbuh, a trebalo bi sve mazati... Jedino kad žurim nekud ili sam preumorna onda preskočim. Pa kad dođe vrijeme za širenje, nadam se da će biti učinkovito.
Inače, sad sam 14 tjedana i bome ja vidim po sebi itekako razliku na trbuhu, kad imam nešto usko na sebi... Mama isto primjeti, i muž, jedino oni [sm=smiley1.gif]. Drugi mi govore da mi se ništa ne vidi, ali valjda znam kako inače izgledam (nikad nisam imala trbuh, imala sam struk, pa valjda zato primjetim).

leot -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.12.2013 14:03:15)

kad sam rodila prvo dijete kupovala sam sve sta mi je trebaloo u dm,sad se mislim da kupujem pelene,maramice,uloske i ostalo u milleru jer nekako imaju super kvalitetu a i odlicnu cijenu.
sta vi mislite? gdje kupujete ili cete kupovati proizvode za osobnu higijenu(da skratim pojam)?

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.12.2013 14:05:57)

maja pčela, a jesi li imala neke simptome ili nebi ni skužila da te nije poslao?[sm=zmeden.gif]

valerie -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.12.2013 16:04:48)

leot - ja sve više-manje kupujem u Muelleru i vjerujem da ću kad rodim probat i njihovu marku pelena jer ih svi hvale. Paket košta 50tak kn. A općenito sve kupujem tamo [sm=smiley20.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.12.2013 16:42:51)

nikakve simptome nisam imala,a koliko sam shvatila ni ne postoje tipični simptomi za toxoplazmozu može se javiti eventualno kao prehladica i to je to.ali ja nisam ni prehlađena bila ne pamtim kad,i da me nije dok.slao da vadim krv na tu beštiju pojma ne bi imala da sam to pokupila....eto a u prve dvije trudnoće taj nalaz nisam radila.

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 8:43:06)

Dobro jutro drage moje...
Počeo novi tjedan, danas nam maja pčela i caly imaju preglede, pa sretno curke, i uživajte u [sm=duda.gif] [sm=bravo.gif].

Kako ste inače? Ja se jako veselim ovom predbožićnom raspoloženju...već sam počela slušat božićne pjesmice, već bi i okitila po stanu, al mi je malo rano [sm=smiley36.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 10:15:26)

jutro curke![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
nadam se da ste mi sve dobro!

maja pčela i caly, sretno danas!
maja pčela, javi šta kaže dr. na nalaz, držim fige da nije ništa zabrinjavajuće!

tonija, ja sam već pomalo jučer okitila, kako smo radili adventski vijenac, tako sam i neke druge ukrase izvadila[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
i još sam malenoj napravila super adventski kalendar, napunila ga slatkišima, špangicama, naljepnicama...oduševljena je.
i za vrtić radimo čizmicu....ja sam u totalno božićnom raspoloženju[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 10:16:47)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

maja pčela...........................02.12.
caly......................................02.12.
kim626................................03.12.
sarita22...............................03.12.
leot......................................04.12.
amon....................................05.12.
mimme.................................09.12.
valerie..................................09.12.
ma re...................................12.12.
tonija_4...............................12.12.
mimagy................................13.12.
tintin....................................16.12.
anaxx..................................18.12.
autum day...........................18.12.
leot......................................20.12.
nnina....................................23.12.

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 10:36:32)

Doša je i moj dan, idem popodne,jedva čekan, Nadan se da će mi uspit točno vidit šta je! Držite fige! [sm=bravo.gif]

nnina -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 11:04:07)

Dobro jutro cure!

....joj cure moje mani je prošli tjedan diagnosticiran trudnički dijabetes, tako da sam baš tužna... :((....moram biti na strogoj dijeti baš
sada kada dolazi vrijeme kolača...za tjedan dana moram opet nositi krv na kontrolu...[sm=smiley19.gif]

... i još k tome preko vikenda sam dobila upalu sinusa....bole me sinusi i glava za poludit, tako da ću sada otići do doktorice, jer mi je rekla kada sam ju zvala da moram doći... sva sam u banani...[sm=smiley13.gif]

Sretno danas curkama koje imaju preglede!!!

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 11:17:11)

nnina, daj pliz malo napiši o tome, to si bila na onom OGTT testu?
ja to moram obaviti ovih dana i sve me strah nalaza....

koliko ti je šećer bio?
to te dr. slala jer si imala neke simptome ili kao redovna kontrola?
di si obavila pregled?

sori ako sam dosadna, ali to mi je sad aktualno[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 11:34:39)

booookkk curke moje [sm=smiley1.gif] evo mene malo nakon male pauze i burnog tj i vikenda kako ste mi vi i vase bebice [sm=smiley1.gif]...cure danas koje idete na pregled drzim vam fige da saznate sta je javite se sa ljepim vijestima [sm=smiley1.gif]....ja jedva cekam sutra da idem na pregled hvala bogu ujutro trebam ici a ne popodne [sm=smiley1.gif]

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 11:37:54)

nnina zao mi je zbog secera...ja bi to isto trebala obavit pa cu sutra razgovarat sa doktorom iskreno se nadam da ga nemam...a jer ti napisao sta smijes jest ili ti je samo reko?

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.12.2013 11:43:41)

sarita, jesi ti već dobila uputnicu?
mene je poslala na vuk vrhovac, čeka se jedno 3 tj. na vađenje krvi, tako da sam dobila termin tek idući tj....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>