Sunshine28 -> Duhovni odgoj (18.10.2013 14:26:34)
|
Hm...ne znam ni kako da formuliram ovo, ali pokusat cu biti sto jasnija... mm je ateist, to je generacijima u njegovoj obitelji i on nikad nije u vjerskom smislu slavio bozic, uskrs, nije primio sakramente, isao u crkvu.....nismo vjecani u crkvi, ali smo krstili dijete jer ja jesam vjernik... priznajem da sam zbog mm zapostavila vjeru u praksi...ne idem u crkvu, ne stavljam kod kuce advendski vjenac uoci bozica, na cvjetnicu ne idem po posvetu u crkvu...sve te sitnice....imam jos vjeru u sebi nekako, molim se na svoj nacin i mislim da je to ok... ali sada kako imamo dijete ne znam kako da ju usmjeravam...krstena je, ali ju nisam vodila ovako u crkvu, nekako mi je jos premala....ali evo, sada je ona 13 mjeseci, za Bozic ce biti 15, prvi ce put skuziti bor i sve to i ja ne znam kako da joj pocnem pricu o svemu tome.... mislim, ako joj stalno pricam svasta nesto o svijetu oko nje, htjela bi jos pribliziti i vjeru, barem kroz neku laganu pricu.... kako tako malom dijetu objasniti Bozic? necu da ga povezuje samo da poklonima.....da li da krenem sa nekom light pricom o malom isusu? ali opet mi je glupo reci na joj darove donosi mali isus [sm=zmeden.gif] znam da zvuci zbrckano.... u biti znaima me kada i kako poceti djetetu pricati o vjeri? kada dijete odvesti u crkvu? i kako na pravi način sa djetetom pristupiti priči o Božiću - da ne ispadne komercijala ili nesto previse ozbiljno sto ona ne moze ni izdaleka skuziti...
|
|
|
|