Sunshine28 -> RE: UPOZORENJE za mame koje se vraćaju na posao nakon porodiljnog! (10.11.2013 10:42:50)
|
tenkic bez obzira kolika ti je placa, oni za osnovicu u dane kada si na bolovanu zbog njege djeteta uzimaju goli minimalac....dakle imala ti placu 3.000, 6.000 ili 12.000 kuna, npr. 10 dana bolovanja ce ti izracunati prema osnovici za minimalac, a ostatak sto si radila normalno...pod "goli minimalac" mislim da ti za te dane nece uracunati ni minuli rad, ni smjenski rad niti jednu drugu eventualnu benificiju ili dodatak koji redovno dobivas na placi.... zato sam i stavila ovo da upozorim mame koje rade za normalne novce.... nije tajna, od kako mi je firma u propasti moja placa bez dodataka (minuli rad, prijevoz, rad nedjeljom...) je nesto ispod 3.000 kn i ja sam za 10 dana bolovanja bila zaknuta za oko cca. 700 kuna....pa se pitam koliko su tek zakinute zene koje rade za 5, 6, 7 tisuća kuna..... kada meni nije bilo svejedno ostati bez 700 kuna, mogu misliti kako je nekome bez najave ostati bez par tisuća kuna.... moja je teorija da koliko imas toliko i trosis pa svakome fali kada neocekivano dobije toliko manju placu....pogotovo ako ima malu djecu....
|
|
|
|