RE: Zimske bebice 2013/2014 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (18.5.2014 11:40:27)

A Kisice nije ti lako, znam... pogotovo ako je tako zahtjevna beba... ja stvarno koristim maminu pomoc... ima li tebi neko da ti pomogne? Jer to je za ispalit na zivce, cijeli dan prica i nosanje...meni kad se njenu spoji takav dan ja sam na rubu zivcanog sloma, a kamoli da je tako non stop... :( pa da, kombiniraj jedan obrok sisu jedan ad, ili joj daji sisu i odma nakon nje ad! Kako ti je lakse...meni on prihvaca i jedno i drugo pa mi nije problem, hvala Bogu!
Znas kad ja cistim? Zovem mamu na kavu, ostavim njih dvoje da se igraju a ja peglam, cistim...nekidan sam stavila muzu kuhat juhu i leso meso (rucak/vecera) i isla njega uspavat...racunajuci da cu doc za 20 miin...kad sam se spustila u kuhinju sva voda je nestala, meso se zapalilo a ploca se ugasila...jer je njemu bio takav dan i urlika mi je na rukama [sm=zmeden.gif]..
Nadam se da ce je to skoro proc i da ces imat malo vremena za posvetiti se sebi i malo sebe najest :)

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (18.5.2014 12:15:01)

Ma đabe meni i mama i bilo ko kad ona umire od plaća.

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (20.5.2014 13:34:24)

A joooooj :( ali gledaj mozda stvarno kada joj uvedes nadohranu bude smirenija...dosta.ljudi koje znam kazu da su se bebe dosta smirile kad nisu bile samo na ciki... jesi pocela sa nadohranom?
Mi smo evo primili prva cjepiva, u obe nogice... hrabro smo to podnili, samo je na sekund zavika i dobro...sad sam mu dala sirupica malo, tako su mi rekli u ljekarni-za.prevenciju...a doktirica je prepisala sirup..jesi ti G davala sta? Dobio je 300 g u 10 dana, napokon da je nesto malo vise poceo dobivat...zadovoljna sam, znaci da.bi u mj dana moga dobit do 700-750...

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (21.5.2014 0:13:49)

Ringerajka i meni je dr.rekla da joj dam pol čepića nakon cjepljenja, ali s obzirom da ona meni nije bila ništa plačljivija, niti je imala temp. ja joj nisam davala ništa.
Kupila sam ad, međutim neće ga..povuće i pljune sve van. Evo nudim joj već treći dan, i stalno isto..čini mi se da će ovo biti duga i teška borba. Probala sam joj dat u snu, i nemoš vjerovat, povuće i pljune. Strašno.

Inaće mene je uhvatila alergija evo treći dan, nos komplet zatvoren, promukla, kašljem, iz nosa curi voda, užas jedan. A i bradavice me bole za popizdit kad jede.

Uf, sve se svalilo.

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (21.5.2014 13:11:50)

A evo Kisice izgleda da nisam ni ja trebala nista dati jer nikakvu reakciju hvala Bogu nije ima...
A svalilo ti se baš sve :( proc ce...mora proc...alergija na pelud ili??? Ja hvala Bogu nisam.alergicna na nista...
A ne mogu vjerovat da se Gabica opire ad... [sm=zmeden.gif] koji si joj uzela??? Meni on jede hipp pre, on je najslicniji majcinom mlijeku...mi bismo doa ada cak mozda.mogli na hipp 1 ali ja ostajem.pri ovom jer je lagan...dok 1 ima skroba...davno sam mu probala dat babymill i uzasan mu je...

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (21.5.2014 15:17:15)

Kupila sam joj Bebimil 1, i neće, pa Hipp 1 i neće..a evo danas mi je jela mliječnu kašicu bez problema

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (22.5.2014 10:34:07)

Kakvu mlijecnu kasicu? Ja ne se bas u to ne razumim :) probaj hipp pre, on bas ima naslicniju formulu majcinom mlijeku i kazu da je najlaksi... je li se sta smirila kad je pojela kasicu?

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (23.5.2014 17:15:16)

Ima od Hippa mliječne kašice za laku noć..ma bude mirnija, ne cendra toliko, ali traži sisat opet nakon par minuta kao da ni nije imala taj obrok. Čini mi se da je svrbe zubići

mamino zlateko -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (23.5.2014 22:01:21)

Vecer mamice..kisice nadam se da cete uspjet s ad nest iskombinirat. A za zubice to si i ja mislim za svoju,kupila sam joj ono za zubice da joj mazem. Cure kod nas ovaj vikend ludnica..sutra ja i mm slavimo rockas a u nedjelju sam na izborima..dns sam pekla kolace,3 vrste
I jos sam kuci pospremala..krepana sam..

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (23.5.2014 23:42:29)

Vjerujem ti, mene uhvatio neki virus, zatvorio mi nos totalka, kad sinoć uhvatilo G. i A.
Ona je koma kud je to zeza, tud ova vrućina, cijeli dan je bila u bodiću, sva se jadna ukuhala. Pa je nervozna, pa ništa neće, suđe sam prala od 18 do 21..koma..

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (24.5.2014 9:05:52)

Oooo mamino pa sretan vam rođendaaan [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] svaka cast, vrijedna si! :)
Cula sam da imaju savrsene homeopatske bobice za zubice...da smiruju dosta pa to probajte nabaviti...prijateljicina mala je onu ogrlicu od jantara razbila pa me sve strah to kupovat...
Nama jos nisu krenili ti problemi...ali cu def uzet te bobice...
Nego u cemu drzite obucene bebe?? I kako ih nocu pokrivate?
On je meni trenutno u kratkom bodiju i tankoj tutici...kad je vrijeme za kratki rukavic?? Ja inace ne podnosim vrucinu pa sam stalno u kratkom rujavu a sve me strah da mu nije vruce...jucer smo setali uz more, i odjednom je zapuhalo a on od jutros smrce...i skinila sam mu sinic tanki jorganic i pokrila ga lancunicem i dekom..pa me sve strah da ne smrce jer janstalno panicarin da mu je vruce [sm=zmeden.gif]..nisam sama pametna...

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (24.5.2014 13:58:51)

Evo cure da vam javim... skinuli se mi u kratki bodi i pamucne gace...ma znate sta, cijelo vrijeme je na granici znojenja pa sam ipak odlucila skinuti ga...provjeravat cu po nogicama je li mu hladno ali sumnjam...stvarno mi je muka gledati ga u dugom rukavu a ja se kuham u kratkom...[sm=bravo.gif]

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (25.5.2014 9:43:15)

Ringerajka - ako misliš na ogrlicu od jantara, iskreno mislim da ti od tog baš i nema koristi. Možda netko ima drugačije iskustvo, i sasvim te razumijem, tako sam i ja sa Adrijanom jer mi je bio prvi, sve što čujem uzmem..ali nema ti to neke veze baš. Sve je to djeteta. Mom A.kao da zubi ni nisu išli van, niti jedan zub on nije bio nervozan, imao temp., proljev,ma ništa..samo smo skužili jedno jutro da ima zub. Moj šef je svojoj maloj uzeo tu ogrlicu, ništa joj pomoglo nije. Mala je urlala kad su zubi išli van. Tako i tvoj bebonja, ako će biti nervozan bit će i sa time i brz toga. Mislim to je tvoja stvar, tvoji novci, pa kako hoćeš.

Meni ti je G. kako kada, u kući je onak preko dana, pa joj obučem kratki bodi, lagane hlačice i eventualno neke tanke čarapice, ali ako idemo van između 11 i 18 onda ju skinem u bodi i stavim kapicu jer ipak zna zapuhati pa da nebi uha nastradala.

Jučer smo išli do grada u 18, obula sam joj papučice, hlačice, i kratki bodi, al sam nosila dugu majcu pa sam joj to obukla na kraju jer je bilo hladnije, i ruke su joj bile hladne.

A spavanje, spava mi u pidžamici dole dugoj i u kratkom bodiju..pokrivam je pokrivačem, iako sam skužila da pred jutro bude hladna.

Samo ti njega skini, ništa mu neće biti, može samo biti od vrućine nervozan.I neka ti nosi šeširić ili kapicu vani. I to ti je to, poneseš mu hlačice, pa ako bude hladan obučeš i opet dobro.

Ne brini..

Moja G.je ustala u 7 jutros, pa je do 8 pjevala, e onda je spavala do 9.20, i sad evo opet zaspala. Kupila sam joj Nuby bočicu pa ajde zajebem ju da čaja popije malo jer je ipak vruće.A kad je vani super je, evo jučer na kavi je u sjedalici bila pola sata i više. Ali ja nju nemam gdje tu staviti, nemam balkon, a ovo ispred vrata mi nije sigurno kad tu kod nas lete stršeni kao ludi, ose imaju gnjezda,pčele, muhe..užas..još i svekrva pusti kokoši, sam mi treba da na nju skoči nedaj Bože. A u kući je koma, plače, nervozna..

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (26.5.2014 15:14:38)

Hej curke moje, kod nas je veselo..naime jučer ujutro sam klopila u kindač sa malim prstom i prstom do, bolilo je kao sam vrag, ali oke..ustala, obukla se, i cijeli dan hodam i sve, ono boli ali ajde logika je da boli..oko 18 skinem čarapu a noga plava,naotečena, pa juri za Sisak na slikanje, a i Gabi sam morala voditi sa sobom, pa tamo gužva, čekali sat i nešto, ludnica..natučena noga, ležanje, mirovanje..moš misliti..

Zatim Gabi je počela kašljati petak popodne, valjda je pobrala od mene virus, i to je koma, pa smo išle jutros dr., bronhitis, dobila terapiju inhalacija doma sa ventolino 3 puta dnevno i flixotide 1 dnevnom, inhalirala ju je dr.i sa onim cjevčicama joj nos čistila...
Evo sad mi je zaspala. Krenule smo van i baš je bila dobra kad počela kiša.

ifkica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (27.5.2014 14:39:57)

Kisice totalno te razumijem moja je mali ovisnik o sisi i plakanju ;) po noći spava do ponoći u kreveticu ostatak samnom jer inače bi hodala kao zombi. Spavam na 10 cm,ali se budim dva do tri puta, a ovako samo vise od pet puta. Bez obzira sto navecer dobije dohranu i rizine pahuljice svejedno je spavanje 4-5 sati u komadu.

V. je doma jer mora na cjepljenje. Prošli tjedan je pao na usnicu i izgledao kao Angelina Jolie. Doktorica je otkazala cjepljenje zbog usnice i sva sreća da je jer je dobio tu noc temp 40 i sljedeći dan kao da ništa nije bilo. Otkazala je za ovaj četvrtak.
K. Je obavila sistematski i teška je 5900 i 61 cm dugacka. Cura i pol. Doktorica je preporucila prevanar cjepivo jer idemo u jaslice tako da ćemo barem malo ublažiti jaslicke bolesti. trebala se i ona cjepiti,ali je imala temp dva dana prije i to 38,5 tako da se ovaj tjedan cuvamo.

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (28.5.2014 7:47:56)

Kisiceeee bas vas je uhvatilo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] jebemu ja se sve nadam da ces javiti da su stvari krenule na bolje... kako G? Jeli joj sta bolje?? Kako tebi prst?
Ifkicr koje vam je to cijepljenje po redu? Prvo? Mi smo nedavno obavili, bez reakcija hvala Bogu!

Trebam savjet...meni mali zaspe oko 8 ipo-9 najdalje...pojede siku i zaspe...ja ga probudim oko 11-11,30, na brzinu prominim i nahranim i on nastavi...spava do 4 ipo, 5, 6, kako kada..onda isprazni sisu u 5 min jer je ogladnio i nastavi do 8 otprilike...meni savrseno odgovara...
Medjutim po savjetima oko mene 2 noci sam ga pustila od 9 i pol pa ga nisam budila za taj "zadnji obrok" ali on mi se budi u 3, 30 pa u 6 manje 10 (jer ne pojede dovoljno nego samo da utazi glad) i evo sada u 7... da ga i dalje ne budim ili da mu dajem taj obrok u 11 pa da imam mirnu noc??

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (28.5.2014 13:23:55)

Ringerajka kod nas je sve isto, čak mm kaže da mu se čini da G.kašlje sve gore i gore iako je pod terapijom. Idemo na kontrolu sutra pa ćemo vidjeti, ali ja mislim da je to sve od alergije. Pratim ju baš. Šogorica mi ima vrt pod šumom tu na livadi i mi kad dođemo gore, ona počne urlat, plakat i nos joj se zatvori..čim se maknemo sa te livade sve dobro, uđemo u kuću ona diše na nos. Isto gledam sebe, da bi me prehlada mučila već 3 tjedna skoro? Sumnjam. Na sistematskom sam napomenula dr.da se G.počne češat i pocrveni u licu kad odemo u travu, ali je kao rano za testiranje pa čekamo 6 mj. Prst boli, sve je plavo.
E sad, meni ti ova prva varijanta zvuči jako dobro. Još pogotovo ako ti npr.ne zaspiš do 23, onda se ne budiš da ga hraniš nego ti je usput. Ja bi ga hranila i dalje tako u polusnu, nastavi lijepo spavati i sve 5. Bojim se da ako budeš preskakala taj obrok da će ti se naviknuti onda buditi oko 3, pa se nećeš moći toga riješiti.

mamino zlateko -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (28.5.2014 13:38:27)

Dan curke..evo i nas..dosli sa vadjenja krvi i od fizijatra..izvadili jon krv iz ruke a fizijatrica rekla da moramo na vjezbe..12komada..za tjedan i pol pocinjemo..

Ringerajka slazem se sa kisicom..ako si ti budna onda mu ostavi taj obrok..barem ce biti sit i spavati.

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (28.5.2014 19:12:06)

A jooooj Kisice pa ima bit da je stvarno neka alergija u pitanju [sm=smiley13.gif]...jer cim tako reagira na zelenilo nema sto drugo biti...sumnjam da je prehlada tako dugo... cim napuni 6 mj lijepo napravite test i bar cete sve znati... jeli se malo smirila po danu? Papa li mlijecnu kasicu samo navecer ili i nakon cice preko dana nesto jede?
Mamino nama je rekla da trebamo vjezbati, a da ti buden iskrena nisam ga previse forsirala za dizat se na prsima jer je uvijek bio grintav...i nekidan nam je rekla da mooramo jacati misice da s esam moze dignit i drzat glavicu...a ja nekidan ostavila u igracki na podu i pila kavu na balkonu..vracam se a on se skroz okrenio na prsa i drzi glavicu i igra se...samome mu je tada doslo i to je to..a ja kad sam ga stavljala , lega bi i skoro zaspa [sm=smiley36.gif]..kako izgledaju te vjezbice na koje morate ic?
Ma sinoc sam ga isto pustila u 9 ipo sa spava i probudio se u 3 ipo, pa u 5:50 pa u 7... ma nema sanse vise..ja sam budna do ponoc otprilike i stvaarno mi nije problem na brzinu ga prominit i dat mu jest jer je vec za 20 min u kreveticu i spava...ocito nije spreman za prespavat 9 sati kako neke bebe mogu...meni bas odgovara kad ga nahranim u 11 i in se probudi u 5, bude dovoljno gladan da pojede cijelu sisu koja se napuni i onda Opet spava do 7 ipo-8...

mmamita -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (29.5.2014 2:38:24)

Dobra vecer drage moje mame.

Prvo vam se zelim najdublje ispricati zbog mog izostanka, ali eto pokusat cu se opravdati pa mi mozda I uvazite :)

Porod je zavrsio hitnim carskim rezom nakon 8 sati dripa zbog pada otkucaja srca, I od tada krecu moje muke.
Sa njom je HB sve bilo super.
konstantna upala dojki koj je trajala 2 I pol mjeseca, temperature od 40-41.5 bez padanja. antibiotic I razna pomagala nisu uspjela spustiti temperature, pa su cak mislili da nije sto ostalo od posteljice ali srecom nije ( da sada ne duljim). Napokon sam kako-tako dosla sebi nakon 3 mjececa I od tada je sve u najboljem redu.
Cura je od prvog dana super I eto zahvaljujem Bogu da je sve mene snaslo a ne nju :)
Mi uspjesno dojimo I ona super napreduje, jako je vesela I draga. Imali smo grceve mozda 2,3 puta u onom mom groznom razdoblju ali MM I mama su bili tu stalno , tako da mi je bilo puno puno lakse. Ne znam kako bi bez njih to sve prozivjela, pogotovo bez mame.
Sad smo malo uzivale I sada za par dana opet krecemo pun gas. Imamo obiteljski posao I ludnica ce krenuti za koji dan, tako da vjerojatno necu biti aktivna cesto, ali koliko buem mogla javljati cu vam se.
Nisam niti stigla procitati ovdje sto ste pisale(samo sam na brzinu preletjela) ali budem, da vidim sto e dogadja sa vasim bebicama

Jos jednom se ispricavam, nadam se da cete razumjeti!

Puno poljubaca od nas dvije :* :* :*

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (31.5.2014 14:06:16)

Mamino super za vježbice, budete vi to odradili brzo.

Ringerajka – ma ona ti je standard, nervoza i sve to. Vani je super, ali van čim izađemo nos joj se zatvori i onda opet ne valja. Ne dajem joj mliječnu kašicu, nego mi već 3 večeri nakon dojenja u 22, popije 70-90 ml Bebimila, umiri se i zaspi..ali sad je počela opet noću se buditi. Cijelu noć se nacicavala, ali i ja sam dobila sinoć, pa vjerovatno i to utjeće na nju malo. Ali sad mi kad popije ad, oko 3 pelena joj bude puna, e ako ju skidam razbudim je, a ako je ostavim propiša mi. U podne mi jede Nestle vanilija jogurtić.

Mmamita dobro nam se vratila. Ma šta se ispričavaš, znamo mi sve kako je to biti mama, nema ni nas baš previše. Žao mi je zbog poroda, nisu te uopće trebali tako mučiti sa time. Žao mi je i zbog upala, pa kako se to sve tako upaljivalo konstantno? Dobro je da nisi odustala od dojenja zbog svega toga. Napiši nam kad stigneš kako napreduje beba?

Kod nas standard, i dalje ventoline i flixotide, kapanje nosa, ali sve to bez rezultata. Alergija je 100%, čim izađemo van za minutu nos se zatvori. Više-manje sam vam napisala gore kod Ringerajke. Već 3 večeri joj ponudim Bebimil i popije ga, nakon dojenja obe dojke. Preko dana ga neće, ali očito joj navečer treba malo više pojačanja.Sad se opet počela buditi, jako mi slini, i trlja desne, sve mi to sluti na zubiće ali niti jednom nema traga.

ringerajka -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (2.6.2014 17:37:15)

Mmamita tako mi je drago da si nam se javila i nema potrebe za ispricavanjem...nekidan sam napisala post i javilo mi gresku i nakon toga nisan stigla ponovo pisati...suoer je da su svi problemi iza vas, javljaj nam se malo cesce... :)
Mamino kako ste rodjendan proslavili?
Kisice i on se poceo buditi nocu opet...ajme ajme...u 3 pa u 5, 6 i 7! Vec dvi noci...ja sam luda [sm=smiley19.gif] a tako je dobar ritam ima...najbolje mi je kad se probudi oko 4 ili 5 pa opet u 7, 8...al mislim se cak u zadnji obrok hippa staviti mjericu rizolina... tako mi savjetuju...ali ja jos necu, pokusat cu viditi jos nekoliko dana.mozemo li ritam stari uhvatit...znaci dajem mu jest navecer u 11, 30 i pojede 180-190 (ali hipp pre-on je dosta lagan) i jutros u 3 evo ga [sm=hudicek1.gif]..pojea malo, zaspa i eto ga opet u 5.sad je li to mazenje ili sta, ne znam..savjetuju mi da mu vodu dam nocu, ali ja nekako.zelim 6.mj samo dojiti i taj jedan obrok bocica...nisam pametna...bas sam tuzna jer sam mislila da smo uhvatiki neki ritam da mozemo funkcionirati...
Danas mi dolaze babine a on je mene satra...vristi, urlice...ne znam sta mu je...tako da sam.kolac radika s njim u klokanici i to jednom rukom jer drugacije nije bilo moguce...

mamino zlateko -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (2.6.2014 19:03:49)

Ej mamice..ringerajka odlicno proveli rodjendan..bilo super drustvo i odlicna festa..

Mi danas bili na savjetovalistu s t i h..hana dobila pikicu,ima 6650 i 63 je velika..bilo na vadjenju krvi i otkrili joj visoki postotak alergije u sebi i ima neurodermitis..rekla pedica nek pocinjo polako s dohranom ali jednu po jednu namirnicu davat joj tjedan dana najmnje pa onda drugu
..rekla je da ce vjerojatno bit alergicna na puno toga..budemo vidjeli..

A tena mi ima s 3 godine i 5 mjeseci 17 i pol kg i visoka je 1m
..

Dohranu cu joj probat dat tek drugi tjedan mozda..budem vidjela
...

Mmamita drago mi je sto si se javila i hb da je sve u redu..

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (3.6.2014 22:40:23)

A evo i nas, bili na kontroli danas i G.ima neku bakteriju u nosiću, neka čudna, nikad nisam čula za takav naziv. Kaže dr. da ne treba inhalirati više, pluća su oke, ali treba ant. dva puta dnevno 7 dana za bakteriju.

Preporučila mi je da kupim Biogaiu uz ant.jer je jak pa bebe imaju proljev od njega, skoro sam pala na dupe, 5 ml - 102 kune.

Uglavnom prva doza popijena, i da, proljev.. Papala je ciku i jednu i drugu i 120 ml ad, i zaspala u 22. Pava kao top, ali ne nadam se mirnoj noći.

Kod alergologa smo dobili termin 24.10.

kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (3.6.2014 22:40:56)

E da, i vagali smo se..ima 5800 i sitno :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>