mamo -> Jednogodišnjakinja odjednom puno spava preko dana (24.1.2014 11:11:52)
|
Drage mame, moja 14-mjesečna djevojčica, odjednom je unazad 2-3 tjedna počela puuunooo spavati preko dana, 2x2h, a jučer čak 2x2,5h, a do tada je spavala 2x1h u prosjeku. To dugotrajno spavanje preko dana, nekako je počelo otkad ju preko dana čuvaju baka i deda kod njih doma, ali prvo smo mislili da je to zato jer s dedom puno šeta između dva spavanca, ali čak i kad ne odu u šetnju ona tako puno spava. Osim toga, prije tjedan dana se počela i sama uspavljivati, ne želi da ju se nuna, protestira kad ju probam nunati, samo želi da ju se spusti u krevetić i onda ona malo priča i pjeva i na kraju sama zaspi. Nekad to traje 10 min, a nekad pola sata, ali bitno je da sam zaspi oko 21.30 i onda do 5 spava bez buđenja pa od 5-7 se dosta često budi, a u 7 već opasno traži ciku :) Inače još uvijek cica, ujutro, kad god traži preko dana i navečer prije spavanja. Prije se uspavljivala cicanjem ili nunanjem, ali sada eto sama. I ne bi se ja uopće brinula zbog tih dugih spavanaca, ali ona nikad nije tako dugo sve ukupno spavala po noći i po danu, čak ni kad je bila beba. Sada to ispadne 9h po noći i 4-5h po danu što je ukupno 13-14h, u odnosu na donedavnih 11-12h. Što mislite, bi li se stvarno trebala brinuti ili je to sve normalno?
|
|
|
|