NUHALNI NABOR I PAP TEST (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mateja2 -> NUHALNI NABOR I PAP TEST (4.2.2014 15:23:41)

Bok mame, evo i mene, pozdrav svima. U 12-om sam tjednu trudnoće i naručena sam na uzv nuhalnog nabora pa me zanima da li se još uvijek radi vaginalno ili na trbuhu i kako se radi pap test tj, test probira! Hvala

keyt -> RE: NUHALNI NABOR I PAP TEST (4.2.2014 16:33:40)

Bok Mateja, još se UZV radi vaginalno jer je bebica još premala da bi se išta moglo vidjeti preko trbuha. Kombinirani probir se radi tako da se isti dan radi UZV na kojem se mjeri nuhalni nabor i vadi se krv. Onda se na temelju svih tih parametara dobiva konačan rezultat. Uglavnom, bitno je to sve obaviti u jednom danu. U svakom slučaju jednostavno. Sretno [sm=smiley1.gif]

ruwenzor -> RE: NUHALNI NABOR I PAP TEST (5.2.2014 12:29:46)

Meni su uvz za kombinirani probir u 1. t radili vaginalno, u 2.t preko trbuha, ak se dobro sjećam fora je u tome dal se maternica već dovoljno digla iz zdjelice ili je još iza stidne kosti. Vadi se krv isti dan kak ti je keyt rekla, pa se onda iz toga i podataka o tebi (sjećam se da su pitali za godine, alkohol, cigarete, bolesti i tak) napravi nalaz o vjerojatnosti da ti bebica može imati neki problem, a ako je vjerojatnost velika ideš na daljnje pretrage (RACZ). Sretno [sm=smiley1.gif]

PENELOPI -> RE: NUHALNI NABOR I PAP TEST (22.2.2014 16:04:26)

Zna li možda netko gdje se u Rijeci može obaviti 4 d ultrazvuk?

Stranica: [1]