Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
[Dijete] >
Djeca > koliko je vaše dijete naraslo između prve i druge godine života?
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
koliko je vaše dijete naraslo između prve i d... 26.2.2014 10:02:02
|
|
|
|
keyt
|
Drage mame, zanima me koliko su vaši klinci narasli između prve i druge godine života, a osobito između 12 i 18 mjeseci. Naime, internet je pun podataka i foruma o rastu dojenčeta i o rastu predškolske djece, o rastu stopala..., a jako je malo informacija o tome koliko rastu u drugoj godini života. Samo na dva do tri mjesta sam našla podatak da u drugoj godini rastu cca. jedan centimetar mjesečno, i to od istog autora, dakle cca. 12 cm godišnje, te da najviše rastu u proljeće. Moja mala baš ne prati taj ritam : Sa 13 mjeseci 76 cm Sa 19 mjeseci 79 cm Baš me zanima što će biti sa 24 mjeseca i nadam se da se ne trebam zabrinjavati i da će sada u proljeće krenuti intenzivniji rast. Ako imate podatke visine s godinom, godinom i pol i s dvije godine (tko je napunio, naravno), bilo bi super da ih napišete
|
|
|
|
RE: koliko je vaše dijete naraslo između prve... 26.2.2014 10:33:02
|
|
|
|
mamo
|
Draga Keyt, moj sin je s 11.5 mjeseci imao 74,5cm, s 18 mjeseci 84cm, a s 25 mjeseci 88cm. Dakle ukupno je u drugoj godini narastao za 13,5 cm, ali iskreno ne čini mi se baš da je najviše narastao u proljeće, jer ovaj nagli skok od 9,5cm dogodio se između srpnja i veljače, dakle ljeto, jesen i zima Kćerkica mi je s 12 mjeseci imala 73cm, sad joj je 15 mjeseci i nisam ju mjerila u zadnje vrijeme.
< Poruku je uredio mamo -- 26.2.2014 10:35:19 >
|
|
|
|
RE: koliko je vaše dijete naraslo između prve... 26.2.2014 10:35:03
|
|
|
|
troubled
|
ne brini se...pa na rast ne možeš nikako utjecati, jednako kao ni na broj noge... neću ti stavljati podatke svoje djece, jer ni oni nisu po p.s-u :) ali ovaj link ti može biti od pomoći, ja ih tu "pratim"... upiši sve podatke, ali pazi...datum rođenja ide dan.mjesec.godina (bez razmaka i nakon godine nema točke) http://warp.continuum.hr/pendi/test/mainform.aspx
|
|
RE: koliko je vaše dijete naraslo između prve... 26.2.2014 10:35:54
|
|
|
|
troubled
|
:)
< Poruku je uredio troubled -- 26.2.2014 10:37:41 >
|
|
RE: koliko je vaše dijete naraslo između prve... 26.2.2014 12:10:57
|
|
|
|
ruwenzor
|
Slažem se, to je jako individualno a ne možeš ni utjecati na to, plus klinci rastu u skokovima, moja ti je rasla ovak: 12 mj: 78 cm, 8,900g 20 mj: 89,5 cm, 11,800g 24 mj: 90 cm (ne znam kilažu, ali tu je u 4 mj dobila samo pola cm!) 27 mj: 97 cm (pa za 3 mj narasla 7 cm i broj nogice je narasao od 23 na 26)
|
|
RE: koliko je vaše dijete naraslo između prve... 26.2.2014 12:27:19
|
|
|
|
keyt
|
Hvala cure, nije mi ni namjera utjecati na rast , ali ruwenzor, ovo mi je vrijedan podatak o rastu u skokovima, zapravo me to i zanimalo. Odnosno, moja je pretpostavka da to što je u šest mjeseci narasla samo tri centimetra ne znači da u drugih šest mjeseci neće narasti, npr. 6 cm. Zato me i zanimaju vaša iskustva, isključivo u namjeri da isključim eventualne, ne daj Bože, abnormalnosti u rastu. Troubled, baš me osobito zanimaju oni koji nisu po P.S-u
|
|
|
|
RE: koliko je vaše dijete naraslo između prve... 26.2.2014 18:22:29
|
|
|
|
troubled
|
keyt... franko 1. rođendan 82 cm obuća br. 25 2. rođendan 93 cm obuća br. 27 3. rođendan 105 cm obuća br. 29 sad ima 3 i po i obuću 30 :D mali moj guliver...ni magda ne odskače previše od toga... gledajući ove krivulje na linku iznad, magda je oduvijek točno na gornjoj crti, a franko je redovno iznad gornje crte :)
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Crtići
пеперутка16
Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!