daze -> RE: Zimska djeca-2012/2013 (3.10.2014 19:23:42)
|
evanoi ona od 5.mjeseca ne jede ni jedan dan ništa konkretnije.iz tog razloga smo je vodili i pedijatrici,vadila kompletnu krvnu sliku i urin i sve je bilo u najboljem redu.izbijale su joj gornje i donje trice,al davno su izašle a ona i dalje ne jede. viruješ li da u vrtiću od kad je krenula nije pojela ni jednu jedinu žlicu ničega.tete ne mogu vjerovat da tako odbija,kažu da ona super izgleda,je sitna al nije premršava i kažem,puna je energije.evo danas nije uopće spavala u jaslicama nego se verala po stolovima i kuhinjici,kući je ostatak dana isto tako aktivna i nisam je uspila uspavat nikako.evo tek sad pokazuje znakove umora. evo,npr danas je cijeli dan pojela ujutro pahuljice s mlijekom,5 žlica juhe i četvrtinu banane.[sm=smiley13.gif] voće i mliječne proizvode još i nekako uspijem podvalit,al isto teškom mukom i rijetko pojede sve(gotovo nikad),a meso i povrće neće pa neće.svako par dana po mrvicu. više sam frustrirana jer imam osjećaj da pola dana smišljam i spremam jela za nju na sve moguće načine,a ostatak vremena joj to pokušavam dat jest.svašta sam pokušala al neće pa neće. jučer čitam članak jednog pedijatra koji kaže da jako mali postotak djece koja odbijaju hranu imaju neki fizički uzrok,ostatak da je "emocionalne prirode".dakle,pretpostavka je da je ona jedan period odbijala hranu jer su joj izbijali zubi a ja i svi ostali ukućani smo radi toga počeli radit cirkuse za vrijeme obroka.palili crtani,glumili,pjevali,zabavljali je na sve moguće načine nebi li ona nešto pojela.na kraju je ona povezala jelo sa zabavom,aha,ako neću jesti svi će se vrtit oko mene i zabavljat me,nudit oćeš ovo oćeš ono. meni to ima smisla i pronašla sam se u tom članku.njegova preporuka je da prepustimo djetetu da bude odgovorno za svoje hranjenje.da joj ponudim jelo,ako neće jesti maknem ga bez ikakvog cikusa ili vike i maknem je od stola.pa nakon nekog vremena opet pokušam itd.dakle da shvati ako će jest neka jede,ako neće da se mi nećemo okrenit naglavačke radi toga pa će valjda počet jest kad ogladni. pokušat ću tako pa ću vidit šta će bit,ništa me ne košta kad ionako jede slabo i nikako. trudnice di ste??sax kako Marin?Bumbi jel tvoj L još papalica?[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|