Brzi ručak (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Zvonki -> Brzi ručak (24.6.2014 8:06:37)

Možete podjeliti recepte za zaposlene žene? Nešto brzo a da nije narudžba iz pizzerije?




mamo -> RE: Brzi ručak (24.6.2014 9:07:24)

Imam ja par prijedloga, nema mi ništa draže od brzih recepata [sm=smiley36.gif]

Tjestenina sa šalšom:

1 glavica crvenog luka, sitno nasjeckana
maslonovo ulje
1 konzerva pelata ili ako imate svježa rajčica oguljena (2-3 komada)
malo pasirane rajčice
sol, papar i ostali začini po želji (vlasac, češnjak, timijan, bosiljak,...)

Prvo lagano propirjati luk da se smekša, dodati ostale sastojke i kratko prokuhati.
Tjesteninu skuhati i dodati u umak.

Piletina ili puretina u bijelom umaku:

Pileći ili pureći šnicli
maslinovo ulje
2 češnja bijelog luka
kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje
sol, papar

Šnicle na naglo ispeći na maslinovom ulju da dobiju lijepu zlatnožutu boju, začiniti, nakon što se zapeku s jedne strane. Dodati sitno nasjeckani češnjak i čim malo zamiriši dodati vrhnje, kratko pustiti da prokuha i gotovo :)

Poslužiti uz njoke, tjesteninu, rižu i sezonsku salatu.

Umak od brokule

Brokula (svježa ili smrznuta)
maslinovo ulje
2 češnja češnjaka
pola konzerve pelata ili 1 svježa rajčica oguljena
sol papar
vrhnje za kuhanje

Na maslinovom ulju kratko prepržiti češnjak tek toliko da zamiriši. Na to staviti cvjetove brokule i podliti s malo vode i poklopiti da se prodinastaju (ako se radi sa smrznutom brokulom trebat će manje vremena da omekša). Kad omekša, začiniti solju i paprom. Dodati pelate ili rajčicu i pustiti da prokuha i ispari višak vode. Dodati vrhnje za kuhanje i pustiti da kratko prokuha. Gotovo [sm=bravo.gif]

Poslužiti uz tjesteninu.

Uz prvi i treći recept se može na naglo ispeći i kakav šniclić ili faširanac (za one koji ne mogu bez mesa kao moj muž i sin [sm=jezicek.gif])


Moji klinci i muž obožavaju sva tri jela, a gotova su za pola sata max [sm=smiley36.gif]!

Dobar tek!





elina -> RE: Brzi ručak (25.6.2014 14:50:14)

brzo i jednostavno....zaprži se slanina(ili narezane hrenovke) na masl.ulju, ubaci skuhana pašta(po želji), doda vrhnja za kuhanje(odoka,bolje da ima nego da fali[sm=smiley36.gif]), i ABC sir.....malo soli i gotovooooo.....moja dica obožavaju....




Zvonki -> RE: Brzi ručak (26.6.2014 7:54:43)

[sm=smiley20.gif]




mamino zlateko -> RE: Brzi ručak (28.6.2014 21:26:21)

Skuha se tjestenina,stavi u tepsiju(ja stavim u vatrostalnu),dodam naribane salame i sira i vrhnje za kuhanje,zaciniti i u pecnicu nekih 15-20 min da se zapece.





plavka -> RE: Brzi ručak (2.7.2014 12:31:12)

Zvonki ima jako puno recepata samo kad moramo brzinski nekaj napraviti nastane blokada bar kod mene....
krpice sa zeljem, carbonara, šalša od tune sa tijestom, knedle od sira ( vrtičke knedle) pire sa špinatom sve je to gotovo za cca 20-30 min
Evo mi ćemo danas papati paradajz juhicu i knedle od sira...




angellah -> RE: Brzi ručak (14.7.2015 15:42:49)

Ako netko voli ribu imam ja brzinski recept:
Smrznuti bakalar izvaditi i oprati, smrznutog nasjeckati na kocke (možete izrezati dio gdje su kostin osjete se po fileu)
Izrezati krumpir na ploške, cca 2-3 srednja krumpira po osobi
Izrezati na sitno češnjak i peršin (ja stavim 4 režnja češnjaka)

Složiti u posudu - red krumpira pa malo ribe, posuti češnjakom i peršinom, pa malo posoliti
Slagati sve dok ima materijala
Zaliti sve vodom da prekrije krumpir i ribu, staviti 3 lovorova lista i kuhati cca 30 min.
Ne mješati nego samo malo protresti posudu.
Pred kraj dodatno posoliti ako treba i politi sa malo maslinovog ulja.




FIGICA FIFINANKICA -> RE: Brzi ručak (14.7.2015 15:44:55)

ZELENI REZANCI SA TUNJEVINOM,RAJČICOM I MASLINAMA

Paket zelenih rezanaca, konzerva pelata, 200 ml pasirane rajčice,2 konzerve tunjevine, tri žlice maslinova ulja,šaka maslina, luk, 2 režnja češnjaka, prstohvat soli, malo vegete, malo origana, 1/2 dl bijelog vina, papar, 4 žlice kisela vrhnja, dvije žlice limunova soka, parmezan



Na malo maslinovog ulja dinstati luk i češnjak,zatim dodati tunjevinu koju smo prethodno ocijedili od ulja i šaku maslina,na to dodamo pelate nasjeckane na kockice,pasiranu rajčicu i malo bijelog vina,kuhati najmanje pola sata,dodati malo Vegete,soli,papra,origana,limunovog soka.
Rezance skuhat i preliti umakom,staviti na vrh žlicu kiselog vrhnja,posuti parmezanom




Ela28 -> RE: Brzi ručak (14.7.2015 15:52:27)

Grčka salata sa tjesteninom i piletinom !

Potrebni sastojci.

400 g sitnije tjestenine
2 filea pilećih prsa
1 tikvica
1 luk
250 ml vrhnja za kuhanje
5 žlica kiselog vrhnja
1 jogurt (čašica od 180g)
200 g feta sira
prstohvat origana, vlasca i majčine dušice

PRIPREMA:

Pileća prsa izrezana na manje kockice popržiti na gril tavi na malo maslinovog ulja. Pržiti prsa uz miješanje kako bi se lijepo zapekla sa svih strana.
U drugoj tavici pržiti na malo ulja sitno sjeckan luk i tikvicu izrezanu na kockice. Pržiti uz povremeno miješanje dok povrće ne omekša.
Pomiješati povrće i meso, dodati vrhnje za kuhanje i jogurt, začiniti po ukusu, podliti sa 1-2 dl vode ako vam je sve skupa pregusti i propirjati 10-tak minuta. Dodati na kraju kiselo vrhnje i feta sir izdrobljen na komadiće i promiješati.
Salatu poslužiti toplu ili hladnu, jednako je ukusna.




Ela28 -> RE: Brzi ručak (14.7.2015 15:58:14)

Slane palačinke s tikvicama !

Potrebno:

2 jaja
mlijeko
brašno
1/2 praška za pecivo
vegeta, sol, papar
1 manja tikvica
šunka u ovitku
Priprema:

Pjenjačom umutiti tijesto malo gušće nego za palačinke .
U smjesu dodati prethodno naribanu i ocijeđenu tikvicu, te narezanu šunku u ovitku.
Na vruće ulje izljevati manje količine smjese, pa ih peći s obje strane dok lijepo ne porumene. Okretati ih možete plastičnom ravnom četvrtastom žlicom jer su dosta debele pa ih je nespretno vilicom okrenuti.
Pečene palačinke ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.
Poslužti uz umake po želji: ajvar, ketchup, kiselo vrhnje, majonezu…




mirjana1703 -> RE: Brzi ručak (14.7.2015 22:55:58)

Njoki sa sirom

Skuhati kupovne njoke.
U vrhnje za kuhanje staviti sir podravec, gaudu, parmezan/ribanac i gorgonzolu. Sve miješati dok se ne otopi.
Posoliti i popapriti po želji.




vandax -> RE: Brzi ručak (15.7.2015 9:43:47)

Moj omiljeni brzi ručak je isti ko od Figice




Stranica: [1]