mutilica -> RE: "majcinstvo me ne ispunjava" (24.11.2014 19:30:14)
|
Evo kako sam ja to sve dozivila,prozivila i kako sad to dozivljavam.Ja sam slusala price o porodu tipa "grozno je al sve zaboravis cim rodis" Sutra dan nakon poroda,rekla sam muzu :"je.. mater ko to kaze,necu nikad zaboravit" i nisam,sad se najezim od prisjecanja!!Dojenje-meni odvratan,ljigav cin!Mucan prije svega-mjesec dana sam dojila svakih 10 min. jer je bilo mlijeko nekvalitetno,kad sam presla na adaptirano nisam vise padala u nesvjest a mali napokon nebi plakao svakih 10 minuta jer je bio sit!Rezanje:aaaa nisam mjesec dana mogla sjest normalno a da nije ispod jedne strane straznjice bio jastuk!!Krvarenje 30 i nesto dana.Neispavanost,nervoza...Cijeli zivot naopacke,nema vise slobode,nema opustenosti,starih kilograma... nista al bas nista nije kao prije!Sex?Kome je do sexa prvih par mjeseci,daj mi samo da odspavam bar 5 sati u komadu!Dode ti prija pricat o novim rebama a ti razmisljas koliko jos imas pelena i jel treba kupit jos nesto za bebu!Muz nazalost totalno zapostavljen,dijete je u centru paznje.Tako i ja,totalno zapostavljena,dijete je na prvom mijestu i tako bi mogla u nedogled.Ali nisam ni u jednom trenutku zazalila,u svemu sam vidjela i ono dobro! Opet sam spremna na nateknute noge zadnjih mjesec ipo,noge koje ne mogu stat niti u jedne papuce a kamoli cipele.Na strasan porod i psihicki oporavak 6 mj. Na odvratno i mukotrpno dojenje(barem cu probati) na jos manje slobode i na sve ostalo!Od kako sam rodila zivciraju me price od prijateljica koje jos nemaju djecu o noktima,tretmanima,skupoj odjeci i ostalom glumljenju famozne zene,njima ide na zivce aprimjer to sto ja pravim malom domacu marmeladu i po njima sam "kao babetina neka" volim bit domacica,kuhat dva puta dnevno muzu i djetetu!Zena tek kad rodi postaje prava zena,prava supruga i tek onda shvati da nije imala nista dok je mislila da ima sve.Izlasci,sloboda i sve to je bezvrijedno i neusporedivo cak i sa losim stranama majcinstva i to znam od kako sam postala mama-rijec izgovorena od djeteta,lijepsa i milozvucnija od bilo koje pijesme!!Neke zene nisu stvorene da bi bile majke,to su zene koje su nespremne zapostavit svoj zivot,sebicnosti nema mijesta u ulozi majke jer imat svoj "stari" zivot i jedan NOVI ZIVOT je nemoguca misija!!
|
|
|
|