keyt -> RE: poticanje poroda gelom (3.11.2014 10:10:11)
|
Evo ovako, ja sam prošla iskustvo s gelom u 41+1, totalno zatvorena, kontrola plodne vode nemoguća i ležala sam par dana u bolnici zbog lagano povišenog krvnog tlaka. Dakle, gel su mi dali na totalnu zatvorenost i nakon 6 do 8 sati sam se otvorila pola prsta. Prvi gel je samo za otvaranje i ako se nakon njega otvoriš ide drugi gel za otvaranje i prve trudove, a ako si i dalje zatvorena onda opet samo gel za otvaranje. I tako dva tri puta, uglavnom, ne sjećam se više točno, ali postoji u predrađaonici točna šema kako se daje, uglavnom postoji ograničenje nakon kojega se ide na carski rez. Tako sam ja završila na carskom rezu jer mi je nakon 36 sati indukcije skočio tlak. Da odmah razjasnimo, indukcija je poticanje poroda i otprilike ima svoja porođajna doba kao i prirodni. Sve jednako boli kao i prirodno, barem ja tako mislim jer nije mi bilo nesnosno, ali s obzirom da nisam postigla vrhunac trudova, nisam kompetentna govoriti. Tvojoj sestri može odmah nakon gela krenuti brzo otvaranje, tako da ne mora biti slučaj kao i kod mene. Ja indukciju nisam odbijala niti bih ikada jer smatram da liječnici znaju što rade, pogotovo ako je dijete zrelo za van. U ovakvim situacijama nisam pobornik prepuštanja prirodi jer priroda nije uvijek dobronamjerna i humana, sjetite se samo što se dogodilo Majalesi [sm=smiley19.gif]
|
|
|
|