daxy -> RE: kupnja bracnog kreveta (25.11.2014 12:08:29)
|
MM i ja isto razmatramo kupnju novog kreveta (ili izradu,nismo se još dogovorili). Meni je strašno bitno da bude dimenzija 160/200 (ili 210 zbog mog visokog M). Ionako se stisnemo jedno uz drugo,pa zauzmemo svega 120 cijele širine kreveta. [sm=smiley36.gif] Zbog tog našeg načina spavanja,kao i zbog male sobe,svaki centimetar prostora nam je bitan. Definitivno bih uzela krevet odignut od poda,bez ladica i prostora za spremanje jer me strašno nervira kad nešto ne mogu počistit (jer baš moram!). Ono što smo u obilaženju malog milijuna dućana vidjeli je da se ne isplati uzimat nešto turbo veliko i luksuzno. Čak i dućanu su neka uzglavlja izlizana,kakva bi tek bila u kući nakon 4-5 godina. A koštaju da te srce izda. [sm=smiley13.gif] Najbolji i najkvalitetniji su drveni kreveti bez tapeciranih djelova. Ili kombinacija drvo-čelik. Takav dobar možeš naći ispod 5000 kn i još možeš birat boju drva i uzglavlje koje želiš. Sigurno će ti trajati više od 5 godina. A izbor madraca je skroz druga stvar. MM i ja volimo malo tvrđe madrace,tako da nam oboma paše isto. A NIKAD (namjerno su velika slova) nemojte uzimat odvojene madrace! Nikad! Mi smo u podstanarstvu imali 2 madraca i požalili smo i nakon 2 tjedna spavanja na tome smo plakali i išli tražit novi stan. Imali smo francuski ležaj (person i po) i bio nam je OK samo što se tiče velićine,al oni tapecirani djelovi su mene nervirali za poludit. Nakon nekog vremena su federi popustili,pa smo imali udubljenje na krevetu. Grozno. Nikad više! Dakle,moje mišljenje: Jeftiniji okvir kreveta,skuplji madrac,osrednja podnica - što se cijene tiče. Nikad ništa s federima, nikad 2 madraca u jedan krevet i nikad nešto što ne možeš pomaknut sama.
|
|
|
|