hipo
|
DRUGI AIH 25.02.2015. Naš drugi AIH Bolnica: KBC Sestara milosrdnica, Vinogradska Doktori: dr. Bolanča i dr. Tomić Dijagnoza: idiopatska neplodnost, sve testove koje smo radili, bili su u granicama normale 3-7 DC 100 mg Clomiphene (uzimala svakih 12 h po jednu od 50 mg) 7 DC UZV: lijevi jajnik: 13/14 mm, desni jajnik 14/14 mm endometrij 7 mm 10DC UZV: lijevi jajnik, 13 mm, desni jajnik 22/22 endometrij 8 mm 10 Dc štoperica, Ovitrelle navečer u 22 h 12 DC AIH u 10:20 (36,5 sati nakon štoperice) DAN POSTUPKA: Muž dao sve od sebe u 7:30, uzorak predan u 8:00 sestra pokupila papire koje smo ispotpisivali doma, naljepila muževo ime i prezime na bočicu i odnjela biologici koja se odma primila posla . Muž pušten na posao, ja čekam. Biologica se oglasila oko 10:00 i rekla da će uzorak bit spreman kroz 10-15 minuta. Kad je javila da je spreman, odveli me u malu salu, došo doktor, umetnuo ono hladno metalno, biologica donjela kateter sa spermićima, provjerila moje i muževo ime i prezime, rekla da je spermiogram odličan i da je preko 50% progresivnih. Za sekund bilo gotovo. Desna noga uz lijevu, blago savijene noge, ležanje 20 minuta, bez dizanja i micanja. Domaći rad: akcija istu večer, i sutra ujutro. Dobila otpusno pismo odmah po izlasku iz sale: 3x1 duphastone, 1x5mg folna (Folacin), za 14 dana beta. Ništa me nije bolilo, smetalo, ni sada par sati poslije ništa me ne boli, nema napetosti, neugode, mogla bi trčat maraton kad bih htjela (a ne bi i neću ) EMOCIJE: Ovaj put sam bila opuštenija nego prošli postupak, vjerojatno zato jer nisam imala nikakvih nuspojava od Klomifena. Prvi put sam se znojila i glava me bolila, sada: da nisam imala više folikula, mislila bi da sam uzimala tik-tak bombone. Meni je ovo totalni relax. Ne razmišljam o ničemu, doktor kaže, ja napravim, još samo fali plus Malo me mučilo kako će mi miomi reagirati na toliko klomifena al mi je na UZV doktor provjerio koliki su i nisu se mrdnuli. Iako je nama zapravo propisan IVF (idemo slijedeći mjesec) pa se ne nadamo previše, malo se više nadam nego prošli put iz slijedećih razloga: -Manje smo čekali na inseminaciju tj. čim je uzorak bio pripremljen, napravljena je inseminacija bez ikakvog čekanja. -imam dva folikula iste veličine pa mi se čini da imam veće šanse nego zadnji put kad su svi bili različiti (ja tako zabrijala , ovo vjerojatno nema veze s mozgom) -imamo nekoliko miljona spermija više po mililitru od zadnjeg puta , svaki spermić jedna nada Ovaj put sam štopericu sama sebi dala, računam moram se na to pikanje priviknut jer me čeka puno bockanja u vlastitom aranžmanu slijedeći mjesec na IVF-ju. Namazala škembu rakijom (nisam imala alkohola), pustila mjehurić, bocnula se i opet premazala rakijom, bazdila nakon toga da su me i susjedi mogli namirisat. Nek oni meni sada vrijedno plivaju, napadnu jajnu stanicu, a ako nije još u jajovodu, nek pjevajući čekaju u sačekuši. Nastavak slijedi 11.03.2015.
< Poruku je uredio daxy -- 25.2.2015 16:25:46 >