keyt -> RE: rodilište sveti duh (29.1.2015 12:48:56)
|
Tvom bih popisu dodala: - paket običnih mekanih higijenskih uložaka (onih s mrežcom od Vira ili Lole) - jedne čarape - kovanice (automat s vodom i kavom je meni bio neizostavan) - papirnate i vlažne maramice - ručnike (jedan za tijelo i jedan za lice) Izbacila bih spavaćicu jer su njihove dobre (osobito ako prokrvariš [sm=smiley36.gif]), a čiste dolaze svako jutro, samo trebaš sama otići po njih u hodnik. Po meni je čak i kućni ogrtač suvišan jer tamo bude vruće, a nećeš se baš našetati [sm=smiley36.gif]) No, dobro, ako ti je neugodno u spavaćici do toaleta i automata za kavu, onda ga ponesi, ali neki lagani. Definitivno ne bih nosila odjeću za izlazak nego bih je pripremila da ti je donesu pred izlazak. Naime, u interesu ti je imati što manje stvari u što manjoj torbi jer torbe stoje na podu ispod kreveta (nema baš ormara ni mjesta). Kasnije se samo pogubiš u mnoštvu toga u torbi, a odjeća za izlazak bi ti bila zgužvana. I nemoj pretjerivati s količinom (npr. dosta su ti dva paketiće maramica), jer sve ti se može donijeti naknadno. Ja sam isto rodila na Svetom Duhu prije 2,5 godina i mislim da za dijete nisam ništa nosila. No, beba nije bila stalno samnom jer sam rodila na carski. No, s obzirom na rooming-in, ponesi za početak 2 pelenice, blazinice i mast za guzu (ni slučajno vlažne maramice za bebe jer se novorođenčadi guza briše blazinicama natopljenim običnom vodom), u slučaju da ćeš presvlačiti bebu. No, i to ti mogu donijeti kad rodiš. Po ovom pitanju bilo bi bolje da te savjetuju mame koje su prošle rooming-in. U svakom slučaju, odabrala si dobru bolnicu, logičan izbor s obzirom na blizinu stanovanja. Osoblje je profesionalno i pristojno, jedino što nisu osobito ljubazni. Ne u smislu da su neljubazni, bezobrazni i nepristojni, ne daj Bože, nego naprosto ne odišu pretjeranom toplinom, uz nekoliko iznimaka. Ima jedna jako draga doktorica, zaboravila sam joj ime i jedna predivna sestra u predrađaonici, zove se Štefica. Tada je bila crvenokosa i od srca ti želim da naletiš na nju. Ako da, molim te pozdravi je puno i zahvali na svemu u ime jedne mame. Užasno mi je krivo što se nisam sjetila/stigla zahvaliti i donijeti barem buket cvijeća.
|
|
|
|