RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

PinkyFunkyBirdy -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.3.2015 14:12:08)

Pa tek sad vidim da je i BUMBI trudna! Čestitam draga i neka ti trudnoća bude pravo školska! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sunny jako mi je drago za malo junačko srčeko! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Samo odmaraj i uživaj maksimalno koliko možeš. [sm=smiley1.gif]

Čestitam i svim ostalim trudnicama! [sm=smiley1.gif]

Tena05 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.3.2015 16:08:58)

Drage cure, pročitala sam vaše objave i vidim da sve muku mućite sa mućninama, a ja nikako da ih dočekam i već se pomalo brinem. Trudna sam 5+5 sa drugim djetetom, u prvoj trudnoći sam povraćala dan i noć i to od 5. tjedna, a sada ništa[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image] i brine me da nešto nije u redu. Još smatram da mi je rano za prvi pregled, pa planiram čekati barem do punih 7. tjedana. Molim vas malo utjehe jel ima netko da uopće nema trudnićkih simptoma?

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.3.2015 16:26:04)

IZVORNA PORUKA: katy1503

tvoj G ti nista nije rekao da napravis? ni briseve ?

ja sam to sve radila prije trudnoće, a ništa mi sad nije govorila tj. vidjet ću sad na sljedećem pregledu dali moram nešto ponoviti.

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.3.2015 18:10:22)

Bumbi taj probir se odnosi na to za down sindrom....a taj pregled neuralne pruge nemam pojma, toga se uopce ne sjecam....
A zasto ne bi isla na test za Down?

Ja u prvoj trudnoci nisam do 8.-9. Tjedna nikakve simptome trudnicke, osim grceva kao da cu dobiti.....

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.3.2015 20:10:51)

IZVORNA PORUKA: Tena05

Molim vas malo utjehe jel ima netko da uopće nema trudnićkih simptoma?

Draga Tena ništa ne brini, ja sam prve simptome počela imati u 6.tj. [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.3.2015 20:57:36)

Pinky hvala[sm=smiley1.gif]
Tena i ja mislim da ti je jos rano za bilo kakve simptome.Nista se ne brini,uskoro ce doci
sunny neznam zasto sam tako odlucila,a djelom je i zato jer je prijateljica prosle god isla i nalaz nije bio ok i sva strka i brze u Zg na pregled(jer je se to radi do odredjenog tjedana)i hvala Bogu sve bilo ok,ali sta je prosla u tih par dana je uzas....Hoces ti ici?

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.3.2015 10:39:47)

Bumbi kako je prosao pregled?

ma ja nemam pojma da li da idem na taj probir ili ne....inace sam ziheras u zivotu, u nastojanju da sve bude savrseno uzimam sve sto mi se nudi za potvrdu da nesto ide u dobrom pravcu....a s druge strane sam svjesna tocno toga sto ti pricas....da taj test mozes dovesti samo do pomutnje koja mi i ne treba.....nemam pojma, poznavajuci sebe vjerojatno cu otici....

cure kako smo danas?
meni i dalje muuuuuukaaaaaaa....poludit cu, nista mi se ne jede, nista mi se ne kuha, sve mi se gadi....a i jesti i kuhati moram pa sam svaki dan, tako i danas na mukama.....

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.3.2015 12:49:45)

Hej cure...na pregledu sve ok[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]bebica raste i sve je ok.Bas me je dugo i detaljno gledala.Rekla sam da necu na te pretrage,pa sta bude.Nisam ni s jednim isla pa necu ni sada.Krvna slika mi ok,samo secer na granici ali sam jela prije nego sam izvadila krv.Tlak mi je bio jako nizak 80/50,kilaza je 70 kg,al toliko bilo i prije sto je ok.Kontrola za mjesec dana.I moram ici izvaditi krv za krvnu grupu ili da ij pitam da mi daju a novim prezimenom(da ponesem ovaj papir sto imam)

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.3.2015 12:59:33)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ja još 10 dana do pregleda haha odbrojavanje [sm=smiley36.gif]

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.3.2015 13:06:28)

Pozz cure!
evo i mene da se javim ..
konacno je petak!Jedva cekam da ne moram sutra ustati u 06.00 [sm=bravo.gif]
Meni je relativno bolje jucer i danas ....
Jucer sam jednom samo povratila i nakon toga bila kao nova ..
Danas jos ne brojim nijedan put, ali vidjet cemo ....
Nadam se da ce i vama biti svaki dan sve bolje...
Ja danas usla u 10.tjedan, jos samo 2 do sljedeceg pregleda..
Ja mislim da necu ici na te dodatne testove, ubilo bi me čekanje a i šta bi napravila da nije dobro ... koliko dugo sam cekala da ostanem trudna, biti ce kako dragi Bog želi .. predajem se njemu .... samo znam da ce biti voljeno kakvo god [sm=smiley1.gif]

keyt -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.3.2015 13:18:40)

Bok cure, malo ću se umiješati po pitanju kombiniranog probira.
Sunny, ja sam radila taj test kako bih izbjegla, zbog godina preporučenu, amniocentezu. Odlučila sam se za njega jer je, naravno, neinvazivan, a od svih double, triple i sličnih testova najpouzdaniji, stručnjaci tvrde i više od 90 posto. Stoga, ako uopće želiš raditi takvu vrstu pretraga, toplo ga preporučujem s napomenom da se on radi negdje oko 10 tjedna trudnoće te u najviše 24 sata treba obaviti i mjerenje nuhalnog nabora i krvne pretrage. Nama je, srećom, rezultat bio odličan tako da mi amniocenteza kasnije nije ni padala napamet. Optimistična sam bila u iščekivanju jer je nuhalni nabor bio neznatan. Tako da ako stvarno želiš, odluči na vrijeme da ti ne istekne rok za kombinirani probir. Sretno svim mamicama na daljnjim pretragama [sm=smiley1.gif]

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 11:06:27)

cure pitanje, prekjučer sam se jako smrzla i još uvijek me boli lijevi jajnik...planiram ići danas na hitnu..ima li tko iskustva?

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 11:21:04)

bravo Bumbi za bebaca[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
sada si me sjetila....moram pronaci taj svoj papir sa krvnom grupom prije nego netko pita za njega [sm=smiley36.gif]

katy drzim fige da se stanje sa mucninom i povracanjem popravlja....
i meni je danas po tom pitanju malo bolje...kao da je mucnina blaza, ali i dalje mi nije draga pomisao na bas svu hranu....

keyt tnx. na savjetu, ma ja mislim da cu obaviti te pretrage, da udovoljim svojoj ziheraskoj prirodi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Atina ne znam sta bi rekla....koliko dugo te boli jajnik? da li bol dode i ode ili te boli bez prestanka i povecava se?
ako boli pa prestane mislim da ne moras bas na hitnu, ali ako bol ne pusta uopce odi svakako

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 11:23:32)

danas mi je drugi dan...ne prestaje bol, nije jaka,ali ga stalno osjetim

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 11:26:33)

hmmmmm....
ako ne prestaje bol uopce odi na hitnu...za svaki slucaj ako se bojis...

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 11:27:14)

otići ću, da..ne bih se zezala s tim

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 11:34:49)

drzim fige da bude sve dobro [sm=smiley20.gif]
mozda je samo malo jace rastezanje maternice koje utjece na jajnik ili upala neka za koju mozes dobiti antibiotik...ne brini...bit ce sve ok!
javi kako je proslo!

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 13:52:18)

Atina nadam se da je sve ok.Jesi isla na hitnu?
Da,da Sunny trazi papir s krvnom grupom jer ce te sigurno traziti

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 20:28:16)

cure bila sam i s bebom je sve u redu,ali su me htjeli ostaviti u bolnici, mada misle da se maternica rasteže pa da me zato boli jajnik. nisam pristala ostati u bolnici. i doktorica mi je krivo procijenila, nisam u 10. tjednu nego u 11. [sm=smiley36.gif]
vidjela sam bebicu i jaooo predivan osjećaj, stalno se kreće i mrda rukicama i nogama... preeslatko. moram mirovati i biti na toplome i ako mi se pogorša odmah se moram spakirati i ravno u bolnicu, eto tako su mi rekli. u ponedjeljak se moram javiti svojoj doktorici da me pošalje na pretrage urina da nije slučajno nešto u vezi mjehura,ali ja mislim da nije jer ne osjećam nikakvo peckanje. ništa mi ne preostaje nego mirovati i grijati se [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 20:53:41)

Ajde super da je sve ok s bebicom[sm=bravo.gif]
a zasto su te htjeli ostaviti u bolnici ako je sve ok?

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.3.2015 21:02:23)

pa zato da me pošalju na daljnje pretrage, jer kao možda mi je nešta s mjehurom ili nešta drugo što običnim pregledom i ultrazvukom ne može vidit... kao 2-3 dana da vide šta će biti,ali ja izbjegavam bolnicu dok mogu

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (8.3.2015 10:43:38)

Atina super za [sm=duda.gif]! samo se ti grij i miruj i bit ce sve ok!
i ja tesko pristajem ostati u bolnici....
vec sada razmisljam sto ce moja Em bez mene kada budem isla na porod....imala sam prvi carski, a iako kazu da ne mora biti, vjerojatno me to ceka i ovaj put, a to je 7 dana u bolnici nakon zahvata i zadnji put sam bila tama i 3 dana prije!
ona je jednostavno navikla da ju ja stavljam spavati, mm uvijek radi poslijepodne i dolazi kuci u 21.30 i ona je od prvog dana, logicno, u to vrijeme vec na spavanju...
sinoc ju je mm samo nosio navecer gore u sobu (izgubili jednu papucu [sm=smiley36.gif]), iz fore ju odmah spustio u krevetic a ona pocela plakati i vikati mama [sm=smiley13.gif]

i danas slabija mucinina pa se ja nadam da je najgore proslo....

katy kako je tebi? jer jos povracas?

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (9.3.2015 8:04:32)

Jutro!
Atina, drago mi je da je ipak sve ok s bebom - svakako obavi sve sto moras da se smanje bilo kakvi potencijalni problemi, odmaraj i grij se ...
Bumbi - odlicno za pregled!

Kod mene promjenjivo - u subotu je bilo super sve. Ali jucer, opet me uhvatilo spavanje, mucnina i navecer povratila ... Vec sam luda!
Ne ličim na sebe[sm=smiley13.gif] - vidjet cemo kako ce biti ovaj tjedan! I dalje radim. Ovaj tjedan idem izvaditi krv, urin i urinokulturu a sljedeci moram u Petrovu opet vaditi krv jer nisam uspjelas prvi put (dosla sam prerano, ne prije 12 tjedna).
Sljedeci petak imamo pregled, nadam se da ce to tada prestati sve ove tegobe da konacno i ja mogu uzivati u trudnoci[sm=smiley36.gif].
Ja sam primijetila da me poslije posla na kojem sjedim, znaju boliti trbusni misici - kao neki pritisak - izgleda da bi trebala malo cesce ustati i prosetati dok sam na poslu[sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (9.3.2015 12:28:18)

Atina kako si danas?
joj Sunny i mene zanima kako ce L kad ja budem u bolnici[sm=smiley36.gif]On hoce zaspati s mm navecer ali to bude puno kasnije nego inace

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (9.3.2015 12:47:52)

Nisam napisala da je to samo kad ja nisam kod kuce,inace sumnjam da bi..al imamo jos.vremena do tada...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>