Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 11.9.2015 14:43:30
|
|
|
|
BUMBI
|
Sunny zao mi je sto si u bolnici i sto moras biti dok ne rodis a i nadam se da ces ipak izdrzati do 37 tjedna. A vidim i Em je bolesna,a i rodjendan joj sutra.Sto se tice toga potpuno te razumijem jer sam i ja bila u bolnici kad je D imao rodjendan.Znam xa su uzivali i da im je bilo lijepo,ali kad su mi slike poslali srce mi skoro puklo od tuge i suze same krenile....
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 11.9.2015 21:32:00
|
|
|
|
Sunshine28
|
Ma cure moje koma koma..... Imam na kraju placentu previu - posteljicu na samom vratu maternice i krvarim povremeno....stalno sam na cekanju za carski ali tendencija je da doguram do 37 tjedna, dakle jos puna dva tjedna ovdje do carskog i onda jos minimalno 7 dana nakon carskog, dode mi da se propucam ..vec nakon 3 dana ovdje fale mi mm i Em da samo sto ne placem a sta me jos sve ceka :( Bas sam tuzna
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 11.9.2015 21:54:40
|
|
|
|
BUMBI
|
A joj Sunny bas mi je zao Misli na bebicu i da izdrzis radi nje sto duze...poslije cete to sve nadoknaditi Ja jedva izdrzala ova 4 dana pa nenogu ni zamisliti kako je tebi tek.... Jel ti dodje Em u posjete? Hoce slaviti sutra rodjendan?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 12.9.2015 6:50:12
|
|
|
|
nirvana777
|
Drži se Sunny , sve će to proći ... bitno da ti beba bude ok
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 10:02:36
|
|
|
|
luce 2008
|
jutro cure. Sunshine kako si?Dali se popravlja stanje?kako je Em proslavila rodjendan?. Bumbi kako tvoja bebica?? Ja imam losu vijest. papiga mi je jucer pobjegla kad sam ju hranila. I sad vani na jabuki sjedi i nece dolje samo kresti gore. Sad je negdje odletjela i nema je vec 2 sata.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 11:45:44
|
|
|
|
hipo
|
Sunshine nadam se da si malo bolje. Atina, jesi jos 2u1? Nadam se da je sve ok. Luce, mojoj je prijateljici papiga doletila natrag nakon dva dana. Vec su izgubili svaku nadu. Nadam se da ce se tvoja vratit i to sto prije. Moja torba za bolnicu spremna, mako rano, al briga manje. Zapravo mislim se hocu li kupit ogrtac ili ne. Ovaj moj je neki jako tanki i malo iznad koljena je. Citala sam da je na odjelu jako toplo pa ne treba, al ja sam zimogrozna pa za setanje do wc-a i setanje po hodniku nakon carskog mislim da mi da je bolje imat.Svi koji mi se svidjaju se peru na 30, a cini mi se da ako ga usvinjim sa krvi ili mlijekom da je bolje da je periv na naaaaajmanje 60. Jede mi se grah i jecam, pa ga i spremam Nadam se da ce ostat za frizer. Beba izvodi akrobacije. Skace po mjehuru,bocka po rebarcima i zeludcu.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 12:28:02
|
|
|
|
luce 2008
|
hipo nadam se da bu se vratila.leti po susjetsvu cujem ju po glasu. I moja beba je aktivna.isto po mjehuru.ponekad me lupi da nemogu hodat kako mi se pisa odma.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 12:47:59
|
|
|
|
BUMBI
|
Luce zao mi za papigu. mi smo dobro,seka po cijele dane spava,al zato onda po noci malo zeza. Cim jos koja rodi otvorit cemo temu za bebe da ne tipkam tamo sama Sunny kako si?Sretan rodjendan Em Neznam jesam al L cijeli tjedan plakao kad smo isli u vrtic,tamone place stalno,vec kad se sjeti i onda od srece kad me vidi a i poklon kad dobije svaki dan Sutra opet sve nanovo. Sutra mm ide i sve ostale papire praviti Hipo ja nisam ni jednom imala ogrtac,tamo je prevruce.Bilo i u 1mj kad sam L rodila tako da ako mislis da ce ti biti hladno nevjerujem,a i neces u krevetu biti u njemu da bi ga toliko zaprljala.Super sto je torba spremna
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 12:55:18
|
|
|
|
hipo
|
Bumbi, budem onda uzela ovaj koji imam, ako bas bude frisko, posaljem muza da kupi, veca je sopingholicarka od mene, uvjek mi pomaze kad kupujem. Bolji je od bilo koje prije pa vjerujem da ce kupit ok ako mu kazem na sto treba pazit. Ovaj moj ima dosta veliki dio koji se preklapa pa kad beba bude van trebao bi mi bit dobar. Znam da ce skembi trebat dugo da se spljosti, al beba ce ipak bit van Drago mi je da ti je beba dobra bar preko dana. Jesi se ti oporavila, kako si ti?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 13:46:33
|
|
|
|
Atina282
|
Sunshine jako mi je žao zbog komplikacija, drži se i nadam se da će i s tobom i s bebicom biti sve u redu... drži se hipo uopće nije rano, vjeruj mi bolje je da se spremiš ranije, nego da sve radiš u zadnji tren ja sam još uvijek čitava i nekako imam osjećaj da će to potrajati hehehe imam grčeve u preponama, iscjedak, bol u leđima i tako već daaaaaaaaaaaaanimaaaaaa, jedva čekam da rodim, užasno sam nestrpljiva ....možda mi se zato porod čini tako daleko
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 13:57:02
|
|
|
|
hipo
|
Atina vjerujem ti da si nestrpljiva, mislum da je to cekanje na kraju najgore. Danas sam dobila neku super kadicu i jeeeeedva cekam okupat bebicu unutra. Kada ima nosace pa moze stat bocno na nasu kadu i ima onaj dio za pridrzavat bebu dok su skroz mali i taj dio je od onog neklizavog materijala. Jaaako mi se svidja!!!!!
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 15:00:41
|
|
|
|
luce 2008
|
atina jos malo i porod je tu.jos malo strpljenja.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 13.9.2015 16:38:12
|
|
|
|
katy1503
|
Bumbi- drzi se draga,vjerujem da ce sve biti ok na kraju a onda ces uzivati s curkama Atina- ajde jos malo:)... I eto bebice u rukama:) Hipo - super za kadicu,biti ce pravi gušt je kupati:) Mi danas slozili svu robicu u ormar:) Torba spremna,ja sve veca,a i leda me sve vise bole... Nego jel imate ideju gdje pogledati za zidne naljepnice iznad kindača? A da su lijepe:)?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 9:27:25
|
|
|
|
BUMBI
|
Hipo super za kadicu Katy pogledaj na ebayu naljepnice,ima svakakvih i bas lijepih i jeftinih Atina vidim kod tebe jos nista,a ti bas nestrpljiva Jos ces ti i termin docekati ili i prenjeti ja sama s svojom curkom,jedan u skoli a drugi u vrticu al zato ce popodne biti veselo
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 9:44:58
|
|
|
|
hipo
|
Bumibi uživaj onda kroz jutro dok je manji promet po kući. katy naljepnice sam malo gledala, al mi se čini više isplativo naručit na internetu kako je i Bumbi rekla jer je veći izbor nego po dućanima, a manje koštaju. Ja sam gledala neke na sovice i žirafe. Moja curka ko da kroz pupak pokušava izać, stalno se tamo nagurava. Al to više vidim nego što osjetim, oko pupka grba šeta lijevo desno, gore dole. Al zato osjetim kad me pukne po mjehuru ili kad mi nasjedne na pluća. Jedva dišem. Moram se pohvalit da sam se naučila okretat u krevetu a da me ništa ne boli. Moram skupit koljena, savit ih i onda se mrdat lijevo - desno. Inače imam dojam da ću se raščetvorit Bila sam jutros vadit krv za TSH da vidimo kako se gđa štitnjača ponaša. Idem popodne po nalaze i usput u lov na pedijatricu, trebala bi radit popodne (ta koju vrebam).
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 9:59:47
|
|
|
|
Sunshine28
|
Opet post od 2 kilometra i izbaci me, i svaki put tako kada hocu napisati vise id dvije recenice :( Gubim volju... Uglavnom kod mene stanje isto, ne krvarim, lezim, primam infuziju i cekam 37. Tjedan da me porode na craski...danas smo usli u 36. Tak da se nadam da sam za 10 dana na porodu..
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 10:29:31
|
|
|
|
katy1503
|
Sunshine,drzi se.... Uskoro ce tvoja curka vani Hipo,Bumbi - hvala na savjetimalSinoc sam slucajno naletila na neku dobru stranicu pa sam narucila zidne naljepnice sa te stranice ( fmnaljepnice.com). Locirali su se u Varazdinu.treba doci postom pa javim kakve su- uzela sam leptirice i zivotinjice:)... Da joj ne bude dosadno:) Glede mog tlaka - stari mi je ispao i vise se nije mogao upaliti...kupili novi,neki ludi,sve preporuke...i od sad mjerim za stolom a ne na kaucu sa spustenom rukom....i tlak normalan....stovise,danas bio 100/70.... Tako da ipak vjerujem da je sve ok,budemo vidjeli u srijedu.... Bas me zanima kako ce to biti u srijedu I da za 10 dana sam dobila 3 kg - ko kit sam Danas kuham grasak varivo,valjda bude ispalo dobro- nisam bas od kuhinje al sad kako sam doma,nema mi druge
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 12:44:24
|
|
|
|
BUMBI
|
Sunny super sto ne krvaris...izdrzat ces ti do 37 tjedna.Hocete odmah poroditi kad udjes u 37 tjedan ili cete jos pustiti?O cemu to ovisi? Kolika je sad bebica? Katy super sto si narucila naljepnice
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 13:03:25
|
|
|
|
nirvana777
|
Curke evo najsvježijih novosti s pregleda - malac je super, veličinom odgovara tjednu, ima 2800 g, spušten skroz nisko... rekli bi da je na izlazu što naravno i ja osjećam jer me zna boljeti za poluditi. O leđima da ne govorim. Na CTG-u se meškoljio pa je aparat čas očitavao otkucaje, čas ne. Pa smo bili prikopčani cca 45 min. I da, otvorena sam za 1 prst .... veli dr da je to bolje nego biti zatvoren. MM mi predviđa porod kroz 1-2 tjedna LOL Što vi mislite? Luce u trudničkoj ti rade ovako : dr Kolenko PON i ČET, dr Špoljarić UTO i SRI, dr Risek PET Imala sam sreću danas pa je dr Kolenko morao na carski, a mijenjala ga je dr Tot- duša od žene Za tjedan dana idemo opet na kontrolu. Hipo, super za kadicu, bitno da si zadovoljna Drži se Sunshine
< Poruku je uredio nirvana777 -- 14.9.2015 13:04:54 >
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 14:41:29
|
|
|
|
hipo
|
Sunshine još tjedan pa imamo prinovu na RR! Drago mi je da ne krvariš, u cijeloj muci bar da tu glupu krv više ne gledaš! Držim ti fige da ovo preostalo vrijeme u bolnici do carskog i nakon njega prođu što prije! Drži nam se, uz tebe smo! katy super za naljepnice, budem pogledala i ovaj tvoj link! Tlak dobar, super, nek ostane takav! Što se tiče kuhanja, ja od kad sam doma ko da bolje kuham vjerojatno jer imam više vremena, a onako bi nakon posla u nekom stresu to radila. Baš s guštom kuham. nirvana iz čeg ti to muž gata porod drago mi je da je sve ok s malcem, nek samo tako nastavi napredovati! Kada je slijedeći pregled, za tjedan dana? Ja se prijavila danas kod pedijatrice, i sva sam ponosna jer su mi svi rekli da nema šanse da me uzme da je prebukirana. Al po adresi sam na pljucomet od njih i dalje od svih drugih pedijatara pa me morala uzet hihhihi baš sam happy, patronažnoj sam se prijavila još prošli tjedan, pa sam sad mirna oko tih tehnikalija na neko vrijeme.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 15:09:46
|
|
|
|
nirvana777
|
Pa ne znam Hipo, valjda iz Jupolove kante hehe jer u nju dosta gleda zadnjih dana da idući pon idemo opet
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 15:31:32
|
|
|
|
hipo
|
Aahaha, moj je na Jubolinu, krajem tjedna prelazi na boju, budem pitala da mi gata
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 17:15:55
|
|
|
|
luce 2008
|
super nirvana.hvala ja cu ciljat kolenka.to je onaj mladi s naocalama?? Ali jos imam ja dugo do poroda pa cu prije jos provjerit
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 18:08:01
|
|
|
|
nirvana777
|
E Hipo, moraš onda javiti kakva ti se sudbina sprema Luce, da to bi bio Kolenko. Čini se isto ok, ne znam baš o njemu puno.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 14.9.2015 20:07:34
|
|
|
|
bocika
|
Kathy jos malo izdrzi tu je to negdje koji dan drzim ti palceve. Sunshine bas mi te zao sto moras tako dugo biti u bolnici :( izdrzi, budi jaka. Ja danas bila na pregledu. Evo jos uvijek sam ljuta ima 2 sata me drzi vec. Ovaj moj doktor je stvarno lud covjek. Morala sam se posvadjati s njim da mi da bolovanje. Ali dobro to na stranu. Ja htjela ici u bolnicu kod jedne specijalistkinje za UZ da imam drugo misljenje sto se tice velicine djeteta. Zvala ja bolnicu i hoce tamo da moj doktor zakaze termi, daide po preporuci. Ne, nece on meni sad zakazati termin, nego ce on izmjeriti sada, pa opet za 4 tjedna i ako on procijeni da trebam ja ici kod nje on ce meni zakazat termin. Kazem ja njemu da ja necu tako da ja hocu drugo misljenje ne jednom nego barem 2 puta do kraja trudnoce i da mi jos netko prati kolika je beba. On uporan u svom misljenju i nije mi htio zakazati termin. Sutra cu nazvati u bolnicu i ispricati sta je i kako je nek mi zakazu termin. Prije 13 dana kad sam bila na hitnoj su mjerili bebu ca. 1650 g, a danas ca. 2350 g a sada sam 32 2/7. Tendencije su opet da beba bude velika. Mislim ne ide mi se bez potrebe na carski, ali i ne radja mi se opet dijete preko 5 kg. Glava je kao u terminu, stomak je ca. 7 dana dalje , a nogica 10 dana preko sadasnjih 32 2/7 tjedana. Njegov komentar je bio da on razumije da ja hocu drugo misljenje, jer i on ako npr. ide kupovati auto pitat ce barem na dva mjesta!!!! Da bas tako isto kao i kad kupujes cipele, odes u par trgovina. Koji idiot! A da ne pricam o tome da me jos nikad nije pregledao jesam li otvorena i opcenito kakvo je stanje dole. Samo UZ i to je to. Samo da se porodim i nece me vise vidjeti sigurno. U prosloj trudnoci bila kod neke babe kojij je sve bilo normalno od kontrkcija od 5 mjesec do svih mogucih tegoba koje sam imala. Njen komentar je bio da je to sve normalno. I promijenim doktora s misljenjem da e tesko naci goreg i potrefim ovog koji misli da ja zbog njega valjda dolazim na preglede, a ne da je on tu za mene. Eto toliko od mene. Ja uvijek s nekim problemima dodjem. E da zaboravih se pohvaliti da sam sredila svu bebinu odjecu sve oprala i ispeglala i slozila. Sad jos trebam torbu spakirati i nek stoji, nek ceka. Prosli cetvrtak sam (inace prerem ves cetvrtkom takav mi raspored u zgradi) oprala 16 masina vesa. Crkla sam bila. Nisam sama pomagala mi je jedna ¨prijateljica ali opet je to divovski posao.
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!