|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci
9.10.2015 9:12:11   
nirvana777
Vjerujem da ti nije lako s takvim bolovima. Piješ kakav lijek za to?

Htjela sam te već pitati za onu tabletu koju kod vas daju za izazivanje trudova...o kojoj si bila pisala. Ili je to za otvaranje? toga tu nema čini mi se. Čula sam za neki gel, ali sve mi je to nepoznanica.

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 1901
9.10.2015 9:34:54   
bocika
To ti je hormon prostaglandin koji izaziva trudove i ima ga u obliku gela ili vaginalete. To se korisri ovdje ako nisi otvorena a ako si vec malo itvorena onda drip u venu.

(Odgovor članu nirvana777)
Neposredna veza do poruke: 1902
9.10.2015 9:35:48   
bocika
Kad mi bas bude da ne mogu vise popijem 1 g paracetamola a inace trpim koliko mogu.

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 1903
9.10.2015 11:39:44   
nirvana777
Uff nije ti lako.. a lažne trudove nemaš?

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 1904
9.10.2015 13:30:27   
bocika
Imam i njih. Bez njih bi bilo dosadno :) evo lezim ustat ne mogu imam osjecaj da ce beba ispasti iz mene a muz usisava :) poslije moramo s malim na kontrolu kod doktora pa na neku veceru u goste. Valjda cu ostat u komadu do veceras.user posted image

Neposredna veza do poruke: 1905
9.10.2015 14:28:06   
luce 2008
ej cure.evo odmaram danas.
A vi.??
nirvana kad ti je termin?vec sam zqboravila?kad ides opet u trudnicku u bolnicu?

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 1906
9.10.2015 15:14:52   
nirvana777
I ja ih imam svaki dan, molim Boga da konačno počnu pravi user posted image Javi Bocika ako se počne što događati user posted image

Luce, formalno je bio danas ali su ga pomaknuli za 8 dana. U pon idem na pregled i dogovor za inducirani. Daj mi malo opiši takvu vrstu poroda, kak to ide, jer ti si to prošla ne?

(Odgovor članu luce 2008)
Neposredna veza do poruke: 1907
9.10.2015 15:42:58   
hipo

KONAČNI OMJER CURE:DEČKI - 7:7

user posted image

user posted image BUMBI - 2.09. user posted image STIGLA ANA!user posted image user posted image
user posted image Atina282 - 21.09. user posted image STIGAO DAVID!user posted image user posted image
user posted image Sunshine28 - 25.09. user posted image STIGLA LEDA!user posted image user posted image
user posted image missy2011 - 04.10. user posted image STIGLA MIA!user posted image user posted image
user posted image ivona - 05.10. user posted image user posted image
user posted image katy1503 - 27.09. user posted image STIGLA KATJAuser posted image user posted image
user posted image nirvana777 - 17.10. user posted image user posted image
user posted image ruzmarin222 - 15.10. user posted image user posted image
user posted image endless - 18.10. user posted image user posted image
user posted image bocika - 23.10. user posted image user posted image
user posted image muky - 30.10.user posted image user posted image user posted image
user posted image Alex62 - 01.11. user posted image user posted image
user posted image hipo - 5.11. user posted image user posted image
user posted image bebica2 - 14.11. user posted image user posted image
user posted image leptirica111 - 30.11. user posted image user posted image
user posted image luce2008 - 16.12. user posted image user posted image

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 1908
9.10.2015 15:49:07   
hipo
Ej cure, tri put sam procitala sto ste pisale i otalno sam oglupila jer sad ne znam sto bi kojoj napisala.user posted image

Vidiim da nema novih beba. Idem u utorak u trudnicku prvi put. Javim sto su rekli.
Mislim da se beba spusta, smeta mi skemba kad se primaknem sudoperu, prije je skemba bila iznad. Netko je pitao za opseg stomaka, moj je 110 cm, user posted image Sutra punim 34 tjedna i za sada sam " zaradila " 11 kg.

Sad sam se namlatila graha pa se valjam na kaucu, a beba tulumari. Sinoc sam pojela narancu, bila je zivahnija nego nakon cokolade. Skakalica mala.

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 1909
9.10.2015 16:19:28   
luce 2008
ja sam pojelq 2kg.mandarina od jucer popodne.i jos bi...
Nirvana -najprije pregled i ctg.i pregled plodne vodeonda te doktorica uputi na 4 kat.i gore opet ctg.
I ako se nista ne dogada onda ides na klistir,i u radaonu.tamo ti stave infuziju i onda pocinje bal.
Ja sam prvo dijete uz drip rodila za 4i pol sata.a drugo za 1 sat.tocno tako je bilo oba dva puta.

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 1910
9.10.2015 16:21:40   
luce 2008
i kako vam se svida ime MARIJA.

Neposredna veza do poruke: 1911
9.10.2015 23:36:07   
bocika
Nirvana cisto sumnjam da ce se sta poceti dogadjati tek sam usla u 37 tjedan. A po tvom izracunu kad je tebi termin?

Hipo pa fino i ti imas stomacica a nisi se puno udebljala. Ja mislila moj velik stomak. 😂

Luce za Mariju sta ja znam. Ime je lijepo ali ga ja ne bih nikad dala isgo kao ni Ivana ni Ana jer ih ima puno. Ja sam vise za malo rjedja imena. Mada mi se mali zove Anto ali to muzevom voljom. Sad ce mojom biti Luka. I to nije neobicno ime ali morala sam gledati da je prikladno ime za svicarsku, da ne mora uvijek slovkati kad ga neko pita kako se zove. Tako da izbor imfna nije uvijek crno bijeli ima tu vise faktora. Vjerovatno i marija s razlogom kod tebe.

Neposredna veza do poruke: 1912
9.10.2015 23:54:49   
leptirica111
Hipo sad sam totalka confused. ..ak sam ja prekosutra puna 33tj a ti
sutra puna 34 kak nam je razlika u terminima 25 dana? ?:0
Šta ti nije 5 . 11 . tek 38 tj o.O
btw meni cjela familija viče joj gle kak ti se trbuh spustio
a i meni se čini da mi je među nogama xd i stalno taj pritisak. .baš me zanima sta ce mi u
sri.rec hmm

20.06.2011 Damjan
...čekamo bracu. ...

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 1913
10.10.2015 8:19:15   
nirvana777
Hvala ti Luce na informacijama, bar sad znam postupak. Nešto mi se čini da me čeka inducirani, ovo moje dijete ne želi van. Meni je inače ime Marija lijepo, klasično, tako mi se baka zvala. Da je naša beba curica, bila bi Emily po mojem izboru. Ovako je po muževom Leon user posted image

Hipo, kako će se tvoja curka zvati? Sretno u trudničkoj user posted image

Bocika po mojem je bio jučer jer mi je tako vođena cijela trudnoća kod socijalnog ginekologa i skoro uvijek je mali rastom odgovarao tjednu trudnoće. Ali neka, i to čemo dočekati. Moram u pon doktore u trudničkoj nagovoriti da me naruče na inducirani u utorak ili srijedu jer nakon toga MM više neće moći biti samnom user posted image a hvata me panika od pomisli da ću biti sama.

(Odgovor članu leptirica111)
Neposredna veza do poruke: 1914
10.10.2015 12:40:29   
luce 2008
i moja curica je trebala biti Emili.
Ali sad sam se predomislila za Mariju.

Neposredna veza do poruke: 1915
10.10.2015 12:53:47   
hipo
Luce Marija mi je lijepo ime, malo je često, al sve ovisi što želiš i po kojim kriterijima daješ ime bebi. Ako se tebi i mužu sviđa, odaberite ga, što drugi misle nije bitno.
Naša je isto na M. al ne bi pisala kako. Moj brat je stao prigovarat, al boli me briga šta misli on ili neki drugi.

bocika bolje da su kile u stomaku nego po guzu ili bokovima user posted image Nisam mjerila cice, al mislim da svaka ima pol kile više user posted image Malo je beba veća za svoje tjedne (2-3 tjedna) pa je zato valjda trubuh oveći.

leptirica ne znam jesam li tebi ili nekom drugom već to objašnjavala. Moj je termin 21.11. po zadnjoj menstruacji. Oko 5.11. ću imat carski, točan datum ćemo odredit na nekom od zadnjih pregleda u trudničkoj. Imala sam pred neke dvije tri godine operaciju na maternici i tada mi je uklonjen ogroman miom.
Doktori u mojoj bolnici ne žele da žene nakon takve operacije ulaze u 38. tjedan i rade carski u tjednu prije toga. Ukoliko dođe do prirodnih trudova, postoji mogućnost rupture maternice, krvarenja i da ja krepucnem. A to valjda ne bi bilo zgodno. user posted image
Uglavnom, znam da nakon carskog mora bit pauza do slijedećeg poroda i ako je ta pauza ostvarena može se na prirodni porod, zašto je ova moja operacija i rez drugačiji od toga, ne znam, vjerujem svom doktoru i to je čini mi se politika bolnice, za druge ne znam kako funkcionira. Znam više cura koje su prošle isto.
Za carski znam još od te moje operacije pa sam psihički na to spremna, i bolje tako nego kao od muževog frenda žena je otišla na prvi pregled u trudničku u 37. tjednu, ovi vidjeli da je imala istu takvu operaciju i ostavili je u bolnici i sutra na carski. Žena nije imala spakiranu torbu, još joj je falilo za kupit nešto i sl.
Prvo smo imali dogovor da ću u 35. tjednu doći na prvi pregled, al se zadnji put dr. predomislio i rekao da dođem u 34. tjednu. Nisam pitala zašto. Nisam otvorena, sve je ok što se toga tiče, ne znam jel ga muči to što je beba u dužini 3 tjedna ispred, po kilaži 2 tjedna (ako to uopće mogu točno izmjerit).
Uglavnom, meni je drago da je malo veća, kad već mora prisilno van ranije, bolje nego da je mrvica pa da se bori s kilažom i da mi je ostave u bolnici duže.
Čini mi se da se i moja škemba počela spuštati. Znam da kad bi stajala do prekjučer kraj sudopera da bi mi trbuh bio iznad i ne bi dirao ništa, a sad se ne mogu primaknut jer mi dira onu radnu ploču. A iz profila se dobro vidi da je iskočio ovih dana.

nirvana sredno na dogovoru za porod. Držim fige da bude sve ok i da ti muž bude tu na porodu.

Jučer sam dva put prešla popis stvari koje mi trebaju. Stalno me hvata panika da mi nešto fali. i onda idem preć popis i vidim samo neke sitnice koje i muž može sam kupit.
I ono glavno, moramo kupit neku zgodnu oblekicu za izlazak iz rodilišta. To hoću da bude nešto preslatko i novo. Nemam ništa protiv korištenih nošenih stvari, al nekako za izlazak hoću nešto novo. A to bi htjela skupa s njim ić kupit. Jer će on gledat da bude lijepo, a neće obratit pažnju na to kako se oblači. DOk je još mala, htjela bi da ne ide ništa preko glave a to je ovom mom viša matematika.
Imam još graha od jučer, idem nam to zgrijat, spašena sam od kuhanja za danas user posted image

Mama najslađe mišice
GRAF

Neposredna veza do poruke: 1916
10.10.2015 12:54:09   
hipo
uf koliki mi je post, vidi se da sam za kompjuterom user posted image

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 1917
10.10.2015 14:47:55   
leptirica111
Kuzi se da si na kompu Hipo xd
aha sad mi sve jasno user posted image
i mene možda pošalju na carski radi hpv ali to ću znati tek
Kad u trudnicku dođem jer moja gin.se ograduje od tih odluka
danas od jutra o sinoć imam nisko probadanja i u križima bol
a trbuh mi vise tvrd nego opusten pa sam na hitnu već mislila
da vidim dal je možda do otvaranja al sve nešto čekam neda mi se :/

20.06.2011 Damjan
...čekamo bracu. ...

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 1918
10.10.2015 19:34:37   
bocika
A jadna ti nirvana moras cekati termine kako ti oni kazu. puno strpljenja ti zelim i da krene porod prirodno da ne cekas dugo.

Hipo sreca tvoja da ides na carski ako je beba vec tako velika.

I ja sam cula da poslije carskog treba cekati 2 godine do druge trudnoce, a jedna moja poznanica imala carski i trudnocu tesku svaki dan morala injekcije primati neki problem s posteljicom ne znam kako se zove, uglavnom mali ima pola god a oni naveliko ponovo rade na bebi. Ja se iznenadila sto tako brzo, to mi je preprzo i nakon prirodnog poroda. Njima doktor navodno rekao pola godine je dovoljno da cekaju user posted image meni je to bas cudno.

I ja sam danas obavila zadnje pripreme i kupovine i za bebu i za mog deckica. Njemu su trebale cipele. E mogu vam reci da nisu normalni s ti cijenama svake godine sve skuplje i skuplje. A u ovog mog noge rastu ko da iz djubra rastu. S 3 godine nosi broj 30 ruzno izgleda na njemu ko da je tudje obuo. I svaka 3 mjeseca kupujemo nove. Do sada je skupio poveliku kutiju obuce. Nisam nista bacala jer je vecine neiznosana mozda budu valjale za bracu ili nekome drugom.

Mene jos uvijek jednako boli. Raspadam se jedva sam to danas obavila sve. Stomak mi se bas spustio. Kaze moja mamakad moze ispod grudi dlan stati da ce uskoro, a kod mene gdje e tu je. Nije mi se u prvoj trudnoci toliko bio spustio stomak. Mozda je baba manja ko zna. Nadam se. Mada su mjere ove bebe i prve u 36. tjednu u 20 g razlike.

(Odgovor članu leptirica111)
Neposredna veza do poruke: 1919
10.10.2015 20:54:38   
BUMBI
Luce meni je isto lijepo ime Marija...ali nezgodno je o imenima raspravaljati,svako ima svoj ukusi i misljenje....
Nirvana nadam se da ce i tvoja bebica uskoro
Sunny super sto si se i ti javilauser posted image Zaboravila sam sta si sve napisalauser posted image Neka ste vi napokon kod kuce svi zajednouser posted image
kolika joj bila porodjajna tezina?

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 1920
11.10.2015 8:42:29   
nirvana777
Hvala cure na podršci user posted image sutra vam točno javim kad će porod, ne mogu vam opisati koliko jedva čekam user posted image

Hipo, mene ti opterećuje taj komplet za izlazak iz rodilišta. Srećom je ružno vrijeme jer sam ionako kupila samo topliju oblekicu user posted image Da je kojim slučajem sunčano, morala bi po tanje stvari user posted image Ciijelo vrijeme mislim što bi bilo najbolje za njega, i sad već imam spreman cijeli lot 50-56 jer ne znam koliko će biti veliki user posted image moram još jedino ostaviti mužu spremnu odjeću za sebe da mi ne isfura neku ludu kombinaciju.

Na zadnjem pregledu je doktorica u trudničkoj rekla da se trbuh spušta točno 1 mj prije poroda, sad ko zna jel to baš uvijek točna prognoza.

Meni moj trbuh užasno smeta kad sam u kuhinji,rušim stvari sa radne ploče kad posežem za nečim u gornjim elementima! user posted image user posted image

Ja sam se baš jučer ponadala da ću roditi, ne znam odakle mi to, čak sam si frizuru napravila user posted image

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 1921
11.10.2015 9:46:44   
missy2011
Evo ja i Mia idemo kući napokon :)
Nirvana draga ovo za trbuh i spuštanje, moj se u obadvije trudnoće nije spustio,a rodila normalno. Znale su me susjede izludivati s tim,a nije ti se trbuh spustio nećeš ti još. I onda ja odem i fino im u inat rodim :D

Neposredna veza do poruke: 1922
11.10.2015 10:22:06   
nirvana777
Missy bravo za tebe i Miu! user posted image Uživajte doma.

Ma samo kažem to za trbuh, ionako mi je cijelu trudnoću nisko - svi su pogodili da nosim dečka. Mada ja ne vjerujem u ta babska naklapanja.

(Odgovor članu missy2011)
Neposredna veza do poruke: 1923
11.10.2015 10:29:30   
bocika
Missy bas mije drago da idete kuci! user posted image user posted image user posted image

Nirvana drzim fige da je uskoro. I ja imam tu neku ludu zamisao da cu svaki dan roditi, pa kad prodje dan onda si mislim sutra cu sigurno user posted image

Neposredna veza do poruke: 1924
11.10.2015 10:51:26   
luce 2008
ja se jos ne spremam rodit.
Jos nemam nista spremno.
Nekako me zub boliuser posted image
Cure vidite kako tmurno vrijeme je.bas za odmor.

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!