Tikica12 -> RE: IVF - in vitro fertilizacija (5.7.2015 9:55:49)
|
Evo i moje priče. 31. 05. Dolazi vještica, od tog dana počinje bacanje 1injekcija dipherelin dnevno svaka u isto vrijeme, od 2.dana ciklusa 3x1tableta estrofema. Mjerenje endometrija zakazano za 12. 06.i debljina je tada bila 6, 8mm, pojačavaju mi dozu estrofema na 2, 1, 2. Sljedeće mjerenje 15. 06.debljina je sada 9, 4mm iz PFCa javljaju da je to odlicno te da odma pocnem sa upotrebom utrogestana 3x2 te zakazuju transfer za 18. 06. Sam transfer je prosao ok pod školski. Ubacili su 2trodnevna osmostanicna embrija. 5 ih je ostalo za zamrznuti. Ležala sam pola sata nakon transfera a onda na razgovor i po upute kod dr. Propisana terapija prednison 1x1, aspirin 1x1, domaćin 10mg dnevno, magnezij-b 1x1, te nastaviti sa istom dozom estrofema i utrogestana. Taj dan sam ležala u hotelu po povratku iz kliničke. Sutradan sam već putovala kuci. Kod kuće nikakve postede nisam sebi dopuštala, ponašala se sasvim normalno. Od 3 do 5dnt osjetim neko pitanje u s tomaku, 6dnt ujutro zgadi mi se kafa bez koje inace nemogu da fukcionisem. 7dnt osjecam ogroman umor i samo bi spavala uradim popodne test i vidim jedva primjetno drugu crticu. 8dnt po novim test sa prvim jutarnjim urinom i druga crtica je opet tu, blijeda ali ipak tamnija od prethodne. Uslijedilo je još bezbroj raznih tekstova a u medjuvremenu mi se sve više i više gadi većinom na moju omiljenu hranu. Beat hag zakazano za 04. 07.ali ja idem dan ranije, dajem krv, kažu mi nalaz za 3h odlučujem ne ići kući nego ostati po gradu šetati dok nalaz ne bude gotov. Dolazim 15minuta ranije u laboratorij neka fina sestrica me vidi i iznosi mi koverat rozi vadi papir iz njega čita mi brojku a ja , cas je cujem cas, cas je vidim cas ne
|
|
|
|