Jupiter
|
III Dio... 16 DC, treći dan od punkcije, dolazimo po info. Od 15 js oplodeno je 12 ICSI tehnikom. 3 su bile nezrele. Do 3 dana ostalo je 7 embrija u raznim stadijima. Nisam popamtila jer sam sva neka ni na nebu ni na zemlji. U razgovoru koji je trajao skoro pola sata smo zajedno odlučili da ih puštamo do 5 dana i da ako dođe do blastociste vraćamo 1 embrij. Uglavnom, bila je vrlo otvorena te je napomenula da, kako postoji mogućnost da svih 7 preživi, isto tako postoji mogućnost da ne bude niti jedne ali da ćemo onda znati da je problem dublje prirode. Odlazimo ni tužni ni veseli, tješimo jedno drugo da će biti sve u redu.. 18 DC , peti dan. Do sad sam vidjela skoro sve scenarije u svojoj glavi, mm, koji za sebe tvrdi da ima 6to čulo, tvrdi da je u glavi vidio brojku od 5 embrija. Meni je to malčice smiješno ali šutim i klimam.. Sve mi je teže čekati... Napokon me zovu, u onu istu prostoriju gdje je bila punkcija i već mi je lakše jer ne bih bila tu da nije bar jedna za prijenos. Dok sjedim presvučena, u onoj bolničkoj spavaćici, izlazi teta mikrobiolog te čita, tj broji... Broji ona meni,1,2,3,4,5,6,7? !!!? Kaže ovako; danas su svi na broju, ALI, imamo 3 blastociste, 3 morule i jedan dosta nepravilan embrij. Njemu ne daje nikakve šanse. Tako da: 1 blastocistu mi vratili, u toplinu ispunjenu ljubavlju, na daljnje čuvanje... 2 idu odvojeno u frizz 3 marule imaju još jedan dan da se pokažu i dokažu... Danas je četvrtak. U ponedjeljak će mi javiti konačan broj zamrznutih embrija. Ja vam ne mogu opisati koji kamen sam danas odvalila. Pusa cure!