keyt -> RE: Trudnicke dijete (14.4.2015 15:48:53)
|
Draga Ana, odmah da te utješim, i moja je trudnoća bila startala s istom kilažom, a ukupno sam ih bila dobila samo 9. I budeš li samo malo pažljivija kod jela, nećeš ni ti dobiti više. Naime, one kile koje trudni organizam sam treba za stvaranje masnih naslaga nećeš dobiti jer ih već imaš (a koje uredno na početku dobivaju trudnice s manjom do prosječnom kilažom), nego ćeš uz urednu prehranu dobiti samo onih 9 do 12 kg koje otpadaju na cjelokupnu trudnoću. A to ćeš postići tako što ćeš papati redovito, raznoliko i umjereno. Meni je moj ginekolog savjetovao što više povrća s malo mesa i/ili ribe. Ja sam ga poslušala, s tim da sam jela, naravno i voće i žitarice i tijesto, pa dogodio se koji put i 'junk' i pokoja slastica u obliku sladoleda i slasnog kolača [sm=smiley36.gif] Iskreno, uopće nisam bila osobito gladna, puno sam se kretala i odlično izgledala, jer mi se do kraja trudnoć, eosim trbuha, na tijelu sve stanjilo i nitko uopće nije kužio da sam u trudnoću ušla s dobrim viškom kila. Čak je ginekolog, dok me šivao za vrijeme carskog reza, iznenađeno uzviknuo: "O, pa tu ima masnih naslaga"! Dakle, to što sada imaš dosta kila ne mora značiti da ćeš se dodatno prekomjerno udebljati [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|