Tamara11 -> RE: Daki je moguca trudnoca? (3.3.2016 15:52:06)
|
Drage moje, nova sam ovdje u smislu da pišem, ali pomno pratim forum već sigurno 3 godine, u iščekivanju [sm=duda.gif] :( JAKO, JAKO, JAKO želim bebu ali nikako da se desi... Mužu je dijagnosticirana astenozoospermia (smanjena poketljivost spermatozoida), nakon čega je pio Orthomol fertile plus. Ispio je krajem decembra 2015 nakon čega nije iz mnogih razloga ponavljao spermiogram... U međuvremenu se naravno nije desila trudnoća, pa se odlučio na ponovnu terapiju, samo ovog puta Bioastin (SVI ga hvale)! Pored toga MM pije l-arginine, solgar multivitamine, magnezijum i cink (čuli smo da sve to samo pospješuje i pozitivno djeluje). Inače se hranimo zdravo, muž trenira i pazi na sve. Zadnja vještica menstruacija mi je došla 2-3 dana ranije (inače je 28.dan) i trajala je tri dana (27., 28. i 29.2.) a inače traje 5 dana. Bila je oprilike ista, možda malo slabija nego inače. Četvrti dan ništa, peti također, međutim peti dan navečer (sinoć) opet prokrvarim, što je trajalo vrlo kratko, jutros ništa nije bilo. Danas samo smeđe. UŽASNO SAM ZBUNJENA... :/ Bitno je da napomenem da svo vrijeme imam lagano tinjajuću bol u trbuhu (i prije nego sam "dobila"), sigurno unazad 15-20 dana. Mučnine mi nekada naiđu ali bez povraćanja. IMA LI IKAKVE ŠANSE DA JE U PITANJU TRUDNOĆA, molim vas za podršku i iskustva onih koje su eventualno imale slična iskustva... Bojim se i uraditi test (razočarenje) ili ga uopće i ima smisla raditi? :( LJUBIM VAS SVE REDOM
|
|
|
|