Krky -> RE: Isto obučeni (5.1.2009 11:40:57)
|
Ma ja se više uopće ne brinem zbog toga. Prije sam stalno bila opterećena time da ih NE oblačim jednako i ako bi im nešto kupovala, kupila bih isti model ali različitu boju. Naravno, nikad ih nisam oblačila ni po načinu "ovo je Samijevo, ovo Elijevo" i ne znam ko je to uopće u mogućnosti dok su bebe male. Kad bi krenuli u šetnju, ljudi bi me znali pitat npr. kako ih razlikujem ili koji je crveni, a koji plavi i redovito bi gledala cipelice...ne znam kud bih stigla pamtit kojega sam kako obukla, iako bi to njihova sestrica dobro zapažala. Cipelice i papučice su redovito različite ili ako bi to bilo nemoguće, onda bi ih označavala, jer ipak svako dijete drugačije gazi. Sad se više ne opterećujem, nekad ih obučem potpuno jednako, nekad samo nešto, ali uglavnom slično. Ni oni nisu opterećeni, ali dok su još bili jako mali, oko 1,5 g. znala bih im ponuditi dvije različite cipelice i Sami bi redovito birao zagasite boje (maslinaste, zelene, smeđe), dok bi Eli prihvaćao "živahne". Sad znaju komplicirat pa kad ih spremim za spavanje znaju mi reći da nije to njegova pidžama i sl. Kod nas je inače problem i taj što često po dućanima i ne možete nešto naći što je istog modela, a druge boje, ili ako je rasprodaja, čak samo jedan komad i sl. pa i nema baš izbora. Što se igračaka tiče, redovito bi se posvađali oko potpuno identičnih. A ako se vratim na odjeću, bolje bi ih razlikovala kad su jednako odjeveni nego različito. I još nešto, NITKO ME NE MOŽE UVJERIT U TO DA ĆU IH PSIHIČKI OŠTETIT AKO NEKAD OBUČEM ISTO! Bebama ne smeta jer nisu još dovoljno svjesne, a kasnije su ionako u stanju sami birati, pa ako hoće isto, nek im bude. Eh da, bila sam i u prilici da mi ljudi na cesti postave blentavo pitanje tipa:"A jesu li oni blizanci (moji su neobično slični, ali neidentični!), vidim da su različito obučeni[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|