danery
|
ola vidim da nema nikoga već dugo al ajde,dopunit ću izmjene dakle pali smo na jedno dnevno spavanje po 2,5-3 sata....prešli na kravlje mlijeko zbog jaslica,fino je prihvatila,nema reakcije,zadovoljna je....cijepila se,obavila sistematski za upis,ima 11,5 kg i 80 cm... kupili nove papučice za vrtić,sva je bitna,donese cipele pa maše rukom pa-pa,odmah juriša na vrata i dalje se drži makar za prst kad hoda,što je sigurno,sigurno je.... što se stanja u kući tiče,malo smo u banani,u par dana umrli i mužev i moj djed,pa su cure ostale bez oba pradjeda u rekordnom roku ,al što je,tu je....bili su baš teško bolesni,pa bolje tako kad je već moralo biti,makar se više ne muče.... sutra gospa kreće u jaslice,pa sam baš radoznala kako će proći tih par sati privikavanja.... 8.5.imamo (nadam se) zadnji pregled kod fizioterapeuta i fizijatrice,,,,i tak.... pusa vama svima i klincima,tipkajte štogod da ne ostanem dužna recept za kejk...as 400 g petit keksa nalomiš na komadiće i zaliješ sa 3 dcl jogurta,dodaš malo šećera i izmiješaš....istreseš na dno kalupa (oni odvojivi za biskvite) i poravnaš kao podlogu...umiksaš slatko vrhnje za šlag-pola litre-sa 2 voćna jogurta po želji i dodaš vrećicu otopljene želatine u tu smjesu,skute ili malo svježeg sira,ako je kiselo,malo pekmeza,marmelade,meda ili šećera,po volji da zasladiš,smikdaš sve u čvršću masu.... pola smjese premažeš na podlogu od keksa,pa gore staviš opet red mrvljenog keksa,pa drugi dio smjese premažeš na to....možeš i gotovu parfe kremu smiksati pa još gore namazati ako ćeš veću tortu,i ro je u biti to.....dobro ohladiti i poslužiti