Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 12:12:44
|
|
|
|
Tonks
|
Hvala cure na savjetu. Napokon ću imat sise hahaha
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 12:32:08
|
|
|
|
Mimo
|
Znaci nitko nije imao bockanje...bas cudno. A nista lezati cu i cekati pregled. Mozda i je mjehur u pitanju. Nadam se samo da nije otvaranje... Daxy sto se tice ledja. Intezivnije sam ih osjecala prosli mjesec sad se vec malo stabiliziralo. Odmaraj sto vise Tonks i ja sam si kupila 2 veca grudnjaka jer su i meni rekli da mlijeko nadolazi tek poslije poroda. Evo i od mene jedno pogluplje pitanje iako glupog pitanja nebi trebalo biti Koju marku kozmetike da kupim za bebaca? (Vlazne maramice,kremica za guzu) ? Nivea,Johnsson,Becutan itd?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 12:57:05
|
|
|
|
daxy
|
ivana0710 - 04.03. - Stigao nam Jakov 05.03. kate82 - 12.03. Geminice - 04.04. Fiona0802 - 06.04. Marina1980 - 10.04. bubi0506 - 04.05. Mimo - 09.05. Lagertha - 20.05. anandi - 22.05. Tonks - 26.05. perlica55 - 30.05. iva0067 - 06.06. Vanja0606 - 06.06. daxy - 18.06. kiar - 13.07. LourdessPadme - 27.07. valerie - 15.08. lotta2017 - 18.08. andy1 - 20.08. Momof5 - 29.08.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 12:58:32
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Mimo, mislim da bi ti patronažna savjetovala da ne kupuješ vlažne maramice već kupiš vatice i toplu vodu i s time brišeš malu guzu (ja nisam bila za to, ali na kraju sam tako i čistila mog malog kad se rodio i ispalo je ok), no ako ipak odabireš vlažne maramice uzmi neke sensitive bez mirisa i čega sve ne (Pampers, Babylove ili koje ti već pašu). Za kremu za guzu nama se najbolja pokazala ona koju ti gotovo svaka ljekarna radi (dođeš i tražiš kremu/mast za dječje guze). Od kupovnih mislim da je Pavlovićeva dosta dobra i cijenjena. Prve kupke i tome slično je najbolje gledati koje su stvarno što slabije mirisima, dodacima i sl. Skupa je, ali je stvarno super Mustela, a od ovih jeftinijih ok je Nivea i Becutan, ali Johnsons baš ne preporučaju (mislim da zbog dodataka koje sadrži da bi ljepše mirišalo). Na samom početku bebama je najbolje smanjiti kozmetiku na minimum jer još ne znaš na što će njihova osjetljiva koža reagirati pa tek kad se desi nešto na koži (tipa ne koristiš kremu za guzu sve dok se ne zacrveni) tek onda koristiš nešto da se riješi problem. Eto, tako je meni moja patronažna savjetovala, a moja mama se nad time zgražala.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 13:02:29
|
|
|
|
daxy
|
Naši pregledi: perlica55 ? 15.03. Marina1980 36+3 15.03. LourdessPadme 20+6 15.03. Fiona0802 37 17.03. daxy 27+1 20.03. Lagertha 31+4 22.03. Tonks ? 28.03. kiar 27 13.04.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 14:10:59
|
|
|
|
perlica55
|
Mimo nikad me nije dolje pikalo kak opisuješ, al sam imala jednom upalu mjehura i to boliiiii jakoo, posebno kad treba piškiti.. Daxy i mene bole leđa, a kod tebe s dvije male dame, jao... Često imam osjećaj da trebam rastegnut kičmu, al ne znam kak.. Tonks, evo cure su rekle kaj ćemo s grudnjacima, meni su cice malo ili nimalo porasle. Za sada mi ne treba veći. Vlažne maramice za početak ne planiram kupovati,al se Becutan jako pokvario. Na nadraženoj koži krema i maramice jako peku Večeras se javim s novostima, imam neopisivu tremu pred pregled...
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 14:22:20
|
|
|
|
LourdessPadme
|
mimo mene ti bocka dolje ko da me netko probode u cerviks,medjutim na pregledima je sve ok zatvorena sam i cerviks je T oblika,napomeni na sljedecem pregledu pa nek te pogledaju vaginalno da budes mirna. Mislim da se nemas sta plasit. tonks ja sam prije mjesec dana kupila 2 grudnjaka u new yorkera,2 za 79kn,za sad mi pasu a za poslje cemo vidit :) Mi smo bili na pregledu,zatvorena sam sve je super,bebac aktivan,piso se vise neda sakrit ☺ Sutra iden vadit krv na sve,neke jetrene bubrezne... to kao zbog grcenja maternice zeli bit sigurna da je sve ok,da nebih nesto drugo bio uzrok. perlice cekamo vjesti,bit ce sve dobro
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 15:02:41
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga Perlice, samo smireno ... bit će sve super! Razmišljaj o tome da još malo i vidjet ćeš svoju malu princezicu! Lourdess bravo za tvog pišuljinca! Joooooj kad se samo sjetim koliko ste se i ti i Perlica i daxy i Fiona napatile da dođete do ove točke i lijepog okruglog trbuščića ... odmah mi je još draže da odbrojavate do poroda i do trenutka kad ćete uživati u svojim mirišljavim štrucama.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 15:23:50
|
|
|
|
Lagertha
|
Daxy, ja čokoladu čak mogu imati par dana. Suzdržim se, ali kile idu gore i ovako i onako. Moj dnevni meni je: - doručak: dvopek+maslac+med ili kornfleks+mlijeko bez laktoze ili zobena kaša s voćem, bademima, chiom - na poslu: kava + čaj + nekaj slatko - na poslu - ručak: nešto što skuhamo doma dan prije ili nešto iz jucy box-a + ponekad soya puding od tamne čokolade - na poslu oko 3-4 ponekad: voće - doma oko 5-6 ponekad: voće ili npr. indijski oraščići - večera: kajgano na kokosovom maslacu ili npr. žganci s jogurtom ili neko meso i povrće na naglo ili na lešo ili neka juha Previše jedem, ali bar se trudim da je što zdravije Danas sam si napravila kolaž s 4 slike trbuha: 8 tjedan, 17 tjedna, 24 tjedan i danas. Uf, baš se vidi da sam se zdebljala i to ne samo trbuh već i guzica i leđa.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 15:56:52
|
|
|
|
Mimo
|
Pinky hvala ti na savjetima. Tako cu i uraditi sto manje preparata al cu uzeti nesto cisto da se nadje Nivea ili Babylove Perlice sretno danas na pregledu Lourdess bravo za uredan pregled i hvala ti na odgovoru. Malo si me smirila. Vec sam bila pod dekicom hehe. Sto se tice moje ginicke prvo sto uradi je da me vaginalno pregleda pa tek onda ostalo. Reci cu joj svakako za to. Tjesim se da je to od samog sirenja ili pritiska..
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 20:16:06
|
|
|
|
perlica55
|
Cure, evo me... Sve je ok Zatvorena, cervix 40mm, curka oko 1250 grama. Veli gin kao po špagi. Išla sam nakon ručka pa sam na vagi imala ukupno +8 kg, kilu više nego prošli mjesec, al mi medicinska nije odbila obuću i odjeću... Kontrola za 3 tjedna. Za prehladu mi niš nije dao, kapati aqua maris, čaj bijelog sljeza u nos. Za kašalj čaj med limun i to je to. Lourdes super za uredan pregled mazi bušu.. Anadi draga, javi kak si???? Pusa svima...
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 20:34:40
|
|
|
|
lidac0605
|
Perlice za mali curetak,nek i dalje bude sve po špagi 😊
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 21:06:34
|
|
|
|
Danira
|
Perlice za curku,nek i dalje sve bude u najboljem redu
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.3.2017 23:09:09
|
|
|
|
Marina1980
|
Bok curke eto nas s pregleda. Curka je super, dobila 750 g u 3 tjedna, sad imamo 2500 g i jos 5 tjedana gurat. Procjena 3500 g. Ali vadit ce je tjedan prije, tak da taman za Uskrs dodjemo doma. Glava je skroz nisko u karlici zato zivim na wc-u ali sam skroz zatvorena i cerviks ko beton😎
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 8:10:06
|
|
|
|
daxy
|
Jutro. Tonks ja sam dobila od kume 3 nova grudnjaka za dojenje (njoj su bili mali) koji su mi sada taman. Al mislim da će mi biti mali kad rodim,odnosno kad mlijeko nadođe. U rodilište ću ponijeti njih,pa ću poslati nekog da mi kupi odgovarajuću veličinu kasnije. Nisam ih planirala nositi doma,nego samo kad budem ići negdje. Strah me da mi ne bi uzrokovali zastoj. Mimo ja se slažem s curama. Za početak neću kupovati nikakve maramice i kozmetiku. Znam kakav je osjećaj poslije brisanja maramicama na mojoj koži, pa ne želim to priuštiti svojim bebama. Svak nek radi što misli da je najbolje,al ja sam odredila u bočice s štrcaljkom staviti vodu i s tim poprskati blaznice za obrisati guzu. Za kupanje preporučuju samo par kapi maslinovog ulja u vodi,pa mi ni kupke nisu na pameti sada. Kad malo odrastu dat ću koju kunu više za one Musteline. Kažu da te kupke traju i traju i traju,a jako su nježne za kožu. Kremu sam već kupila onu od JGLa kad sam naletila na akciji u Kozma. Mislim da sam se s tim osigurala za neko vrijeme. Moj ti je savjet da uložiš te novce u Lazinoh (u Mullera) kremu za bradavice od čistog lanolina. Ona je fenomenalna,nećeš požaliti. Ja si planiram kupit paket nekakvih maramica čisto da imam kad negdje idemo ako ovo s vodom ne bude funkcioniralo za vanka. Lourdess super za pišulinca! Sretno s nalazima! Piješ li magnezij? Jel ti pomaže ili nema efekta na HB kontrakcije? Lagertha jel ti imaš netoleranciju na laktozu? Pa meni ti je skroz OK. Svima nam je nekako lijepo šarena ishrana. perlice suped za curku! Samo nek ona fino raste! Nadam se da ćeš se izborit nekako s prehladom! Marina Nek je sve u redu! Komad bebe! Zbog čega će ju vadit tjedan dana prije? Oprosti ako si pisala već,nisam zapamtila...
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 8:46:41
|
|
|
|
perlica55
|
Hvala cure Danira, Lidac ljubite klince punooo
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 9:06:14
|
|
|
|
kiar
|
E da vas pitam dr mi je preporucio magnezij da počmem piti...koji vi pijete?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 9:07:26
|
|
|
|
LourdessPadme
|
Jutro curke,ja izvadila krv pa sad pijem kavicu i cekam priju da mi se pridruzi,pa cemo u lagani soping . perlice kako je tvoja curka vec vejika super da ide sve kako treba . daxy nema pomoci od mg jucer mi gin kaze joj je bila cura u 30tt s istim kontrakcijama i takodjer joj nista ne pomaze.Ta je cak jednom primila infuziju za opustanje maternice na hitnom pa se nije nista smirilo. Valjda je sve to normalno,dok se ne otvaram nisam zabrinuta. Zasad sam svaki 2 tj na kontroli pa sam mirna. mimo cudan osjecaj je to bockanje,ja sam jedan dan cjeli prelezala u panici od otvaranja,to probadanje je jedina boljka koja je prisutna dugo nakon sta san i u fazi mirovanja.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 9:33:38
|
|
|
|
Ivana0710
|
Mimo sto sevtice kozmetike, ja sam uzela niveino (vl maramice, ali samo za brisanje kad idemo doktoru ili vec negdje, kod kuce ga brisem sa vodom i vaticama. Uzela sam sapun za kupanje ali mi je patronazna rekla da ga kupam u obicnoj vodi i par kapi bademovog ulja. I uzela sam ulje za kozu, i to mi je rekla da mu ne mazem nego mlijeko za tijelo jer mu je jako suha koza. Tako da eto, za pocetak samo vl maramice za trenutke kad ti voda nece biti pri ruci, i mlijeko za tijelo. A za guzu je pavloviceva zakon!
< Poruku je uredio Ivana0710 -- 16.3.2017 9:34:38 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 9:36:25
|
|
|
|
Marina1980
|
Daxy moja ovulacija je bila kasnije pa mi je termin po m.10.4, a realno oko 18-20.4. Ici cu na carski oko 12.4 jer vaginalni porod zbog preuske zdjelice nije opcija a u prvoj trudnoci je bio zastoj u rastu i manjak plidne vode zbog lose posteljice pa nece ni sad cekat do samog kraja da se nesto ne dogidi...a moraju me skinut i s heparina par dana prije operacije....
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 10:03:52
|
|
|
|
Lagertha
|
Daxy, da imam problema s probavom ako popijem obično mlijeko. Vidiš, ako ću imati problema sa zatvorom to je definitivno karta za otvor Jogurt mi npr. ne smeta ni kiselo vrhnje i mlijeko. Čitala sam da oni imaju puno manje laktoze. Vrhnje za kuhanje mi isto zna zasmetati.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 10:58:31
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga Perlice, bravo za tvoju već vejiku curkicu i neka samo tako lijepo nastavi rasti i dalje! Nadam se da ćeš se brzo oporaviti od prehlade. Marina, bravo i za tvoj pregled! Daxy, ja sam za bradavice koristila Purelan (isto je čisti lanolin) i bio mi je odličan. Za bebice vam je na početku i bitno da imate iz ljekarne zalihu sterilnih gazica (one što su posebno zapakirane) i Octenisept za pupak i možete ga koristiti za što god je potrebno dezifincirati na koži bebice. Ja sam prije poroda kupila sve i svašta pa je na kraju ispalo da npr. Tyrosur prašak (što su nama mama prašile pupak) više ne dolazi u obzir jer po novom se pupak s ničime ne tretira osim Octenisepta tako da imam neke stvari što nikad nisu bile ni otvorene. Da, što se tiče bebica i ulja: ulje se samo primjenjuje kod kupanja ili do 3 min nakon kupanja dok je koža još vlažna i dok se još pore nisu zatvorile, a nakon toga se preporučaju samo kreme/mlijeka/balzami. Nemojte inače koristiti ulje na suhu bebinu kožu jer ne pomaže. Moj je mali imao atopijski dermatitis pa znam o čemu pričam. Moja osobna preporuka za suhu bebinu kožu je Avene XeraCalm A.D balzam za relipidaciju. Nama se on pokazao najbolji. Kiar, Biolectra® MAGNEZIJ Direkt je među boljima.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 12:04:19
|
|
|
|
Mimo
|
za uredne preglede Cure hvala vam na savjetima. Super mi je procitati ovako vasa iskustva i prijedloge prije nego li kupim ista. Kiar ja koristim Biolectra magnezij direkt 300mg i u zadnje vrijeme zbog bockanja pocela sam i koju casicu Donata mg. Lourdess bas cudan osjecaj neki.. Zato sam danas u horizontali dok ne vidim sutra o cemu je rijec. javim sve.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.3.2017 16:22:33
|
|
|
|
Fiona0802
|
Draga Perlice bravo za veliku curicu! Nadam se da će te prehlada brzo obići... Marina sitno brojiš! Držim fige da što lakše doguraš do cilja! Ja sam se nadala da ću imati puuuuuno više vremena kad konačno prestanem radim, ali očito sam bila u krivu Prvo sam se našla u fazi gniježđenja koju sam prekinula nekidan kada me je u pola čišćenja počelo stiskati momački. E sada samo mirujem... Zadnjih dana imam lagani pristisak u glavi što pripisujem nespavanju (nesanica me malo jače pere), pristisak na mjehur, češće kontrakcije i naravno divnu bol u kostima prepona i zdjelice. Maleni se rasteže non stop i iako je sada već pomalo na granici neugode, uživam u tim posljednjim momentima trudnoće. Svaki znak sada analiziram i pitam se da li je to to? Počinje li? Uglavnom, smiješna sam sama sebi. Što se tiče kozmetike za bebe slažem se sa curkama; treba svesti sve na minimum dok su tako mali. Vidim da ste pisale i o kremama za bradavice...ja sam uzela čistu lanolinsku od medele; ne znam jel' ima netko iskustava s njom. Znam samo da nije baš jeftina, oko 70 kuna...valjda će biti dobra Grudnjak za dojenje još nisam uzela jer sve čekam da vidim hoće li se išta dogoditi s mojim inače ravnim grudima
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 17.3.2017 8:20:44
|
|
|
|
daxy
|
Jutro,trudnice moje. Evo mene opet na OGTT-u. Popila sam onu glukozu i već me žgaravica zeza. kiar ja sam uzimala od Dietpharma Magnezij direkt. Odgovarao mi je. Iako mislim da je to sve više manje isto. Lourdess šteta da ti ne pomaže. Al bitno da je sve OK. Sve smo izgurale za naše bebica,pa i to ćeš nekako. Marina nisam imala pojam. Bitno da sve bude OK. Lagertha uh. I MM ima tu intoleranciju. Iako se njemu nekad ne dogodi ništa kad popije mlijeko,a u većini slučajeva baš to što si napisala. Pinky draga, hvala na savjetima. Ja sam mislila koristit ulje (maslinovo,bademovo) samo za kupanje. Fiona sretno na pregledu danas! Jao,sindrom gniježđenja. Ja čistim ukrug. Taman završim i onda sve ispočetka jer ne mogu odputa generalku. Ne znam koji mi je vrag. Još MM dovršava nek stvati doma,pa ima i prašine... Mimo i ti ideš danas na pregled?
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!