anandi -> RE: Proljetne bebe 2017. (18.3.2017 17:57:12)
|
Dobro vece drage moje. Evo i mene nakon duze vremena. Mislila sam na vas ali nisam bila u stanju da pisem, nisam ni sad ali bar nabrzinu da se javim i pozdravim vas. Znate da sam pisala da imam dole neki pritisak i nagon na tiskanje jos prije 5-6 sedmica. Mislila sam da se to samo moj lopovcic okrece. Kad sam bila u 19 sedmici na pregledu bebica je bila s glavicom u karlici, ali dr nisu nista uzimali zaozbiljno jer je bila male tezine i ocekivalo se da ce se podici. Medutim, isla sam na 4d u 25,26 pa i 27 sedmici da uhvatimo bar jednu slicicu ali bebica je i dalje dubila na glavi. U 29 su mi poceli i bolovi pored pritiska, otisla sam na uz kad kontrakcije, hoce lopov napolje prije vremena. Zabranili su mi sve, pocev da jedem (dobila sam 14 kg od 8 sedmice [sm=smiley36.gif]), da hodam, da sjedim...znaci potpuno lezanje, po mogucnosti i da jedem lezeci. Sreca grlic je zatvoren ali je razmeksan i 24mm je. Sad sam 30+5 i za nekih 10-tak dana idem ponovo na kontrolu i treba da primim onu injekciju za sazrijevanje pluca za svaki slucaj. Dr su mi rekli da nema sanse da doguram do termina, cak sta vise mogu se svaki cas porodit. Bebica je dobro, cak sta vise naprednija je za skoro 2 sedmice i bas pritisce. Ja se nadam da cemo daj Boze uci samo u 9. Samo lezim, lopov kao i inace lupka po cijeli dan i noc. Vjerujte jedva se i tusiram, pa nakon 10 min stajanja meni krece nagon na tiskanje. Sva sreca sve sam spremila za bebicu, oprala, popeglala, poslozila...sad spremam i sebi sta ce mi trebat za bolnicu. Vama zelim ugodne i skolske trudnoce. Pisat cu ja vama opet, ali sad sam malo sjela i upalila laptop i idem ponovo u horizontalu. Mob mi je katastrofalan, cim udem na forum odmah me izbaci tako da sam odustala od njega.
|
|
|
|