Fiona0802 -> RE: Proljetne bebe 2017. (1.5.2017 9:50:29)
|
Hej drage moje! Dugo je bila pauza, bliže se konačno prvi slijedeći datumi! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nikako da uhvatim vremena, vrijeme leti uz bebicu... Obećala sam vam detalje o porodu, pa evo ukratko... Kako sam ležala u bolnici, na popodnevnom ctg-u su krenuli pravilni trudovi na svakih 10tak minuta. Za ujutro su mi planirali inducirani porod, valjda zbog mojih godina i termina...ali smo ih preduhitrili [sm=smiley36.gif] Spakirali su me u rađaonu i krenuli s laganim dripom, trudovi su bili sve češći i jači, ali od daljnjeg otvaranja ništa... Probušili su vodenjak, ali i dalje ništa, pa su se nakon nekih 4 sata odlučili na carski rez [sm=smiley13.gif] Izabrala sam carski sa spinalnom, da odmah mogu vidjeti svog mišića [sm=smiley36.gif] U 22.30 su ga izvukli, odmah se proderao i apgar je bio 10 hvala Bogu[sm=smiley36.gif] Kratko sam ga vidjela, pa su njega odnijeli ispregledati, a meni su trebali još sve vratiti na svoje mjesto. Mogu vam reći da je taj drugi dio od kada se maleni rodio pa do završetka operacije bio dosta mučan...anestezija je malo popustila pa je bilo i bolno pred kraj, povraćala sam na stolu par puta, ali hvala Bogu već smo prije ponoći bili zajedno u sobi [sm=smiley1.gif] Prva dva dana sam bila na infuziji i tramalu, pa sisanje nije išlo nikako...nije mogao povući. E onda je preko noći nadošlo mlijeko i došlo do upale, babice su mi razbijale kvrge, bolilo je ko 100 vragova, ali je na kraju uspjelo. Onda maleni nije htio na sisu, vrištao je ko lud kad bi mu pokušala uvaliti sisu u usta, pa sam izdajala i pio je preko šprice... Nakon nekih tjedan dana obloga, izdajanja i plakanja, uspjeli smo [sm=bravo.gif] Počeo je sisati, ali kak smo bili smotani, nastale su rane na bradavicama, pa sam prije podoja pila lupocet da manje boli[sm=smiley13.gif] U četvrtak ćemo imati mjesec dana i maleni voli sisati [sm=smiley1.gif] Ako mislim da mu je malo, dam mu još nadohrane nakon sisanja i super napredujemo; narasli smo skoro 700 g i 5 cm od izlaska iz bolnice. Sad su nas malo počeli patiti grčevi od d3 kapi, ali borimo se i s termoforčićem i čajem od komorača i kapima protiv grčeva. Osim toga super sam beba, lijepo papam, kakam i spavam!
|
|
|
|