andy1
|
Bok cure, evo da vam se napokon malo javim. Najprije, čestitke svim mamama :) Kod mene je bio hematom do 20.-21.tt, sad ga više nema. Čitam vas redovito, ali nikako uloviti vremena za javiti se malo, ali to je najviše zato jer ni nemam baš nešto za pisanje - sve uredno prolazi, bez tegoba, možda 4-5 puta žgaravica, malo pritisak u preponama na dane i to je to. Aktivna sam do maksimuma, a kako stvari stoje, tako će i ostati. Jučer sam imala pregled, 28+6, i dalje je beba veća za tjedan dana, curica je (bar smo tako skužili do sada, jučer nije uope spominjala spol), dosta se skriva, na 4d ju je nemoguće uloviti jer zabije glavu u posteljicu i ne možemo uopće vidjeti lice, pa onda još i nabaci ruke na lice, ali mene to ne uznemirava, bitno da se sve razvija po planu. E sad, ima 1.4 kg, +- 200 gr, a po svim stranim tablicama kad gledam, to odgovara 31. tjednu. Ali dobro, i očekivala sam da će biti veća beba. Samo šta mi je jučer gin napomenula da je posteljica starija tj zrelija - navodno se vidi malo kalcifikacije, a to se obično počne odvijati oko 32. tjedna, pa imam uputu pratiti pokrete obavezno i slijedeća kontrola mi je za 3 tjedna, znači najvjerojatnije 23.06. Do sada su kontrole bile svaka 4 tjedna. Od početka sam u nekom uvjerenju da ću roditi prije 20.08., a ako se ovako nastavi sa posteljicom, tako će i biti. A o kilama ne bi uopće - dobila sam 14 kg, ali doktorica je zadovoljna i ako se mene pita, osim u trbuhu, nigdje mi se ništa od tih kila ne vidi. Ne zamaram se ni ja puno s kilama, ali ima baba oko mene koje se šokiraju kad mi vide trbuh (mislim da je to zato jer mi se trbuh uopće nije vidio do prije mjesec i pol dana). Eto, ostajte mi zdrave, vesele, odmarajte, curama kojima je termin blizu želim što brži i bezbolniji porod, a ja ću se eto pokušati malo češće javiti.
|